Gratis verzending vanaf 30 euro
Digitaal te lezen in de app
De Tachtigjarige Oorlog, de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog: je zult zien dat oorlogen een grote rol spelen in de geschiedenis van de mensheid. We kunnen de wereld van vandaag niet echt begrijpen als we het verleden niet kennen. Veel dingen die tot op de dag vandaag zijn zoals ze zijn, zijn vaak het gevolg van een oorlog of revolutie. Als je leest over die zaken ga je jezelf allerlei dingen afvragen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar hoe ons koude kikkerlandje is ontstaan? Of hoe wij in de 17e eeuw het rijkste land ter wereld werden en wat die Spanjaard eigenlijk in ons volkslied te zoeken heeft? Dat leer je allemaal tijdens het vak geschiedenis!
Geschiedenis staat meestal niet bekend als struikelvak. Het moeilijkste aan het vak is dat je er veel voor moet lezen. Maar dat is ook logisch. Geschiedenis gaat namelijk over het vertellen van verhalen. Een beetje zoals opa’s en oma’s die altijd over vroeger vertellen dus! Klinkt wel gezellig, toch? Waar je bij deze geschiedenisverhalen vaak wel op moet letten zijn de oorzaken en gevolgen van bepaalde gebeurtenissen. Dus als het in de geschiedenisles gaat over een veldslag: vraag jezelf dan automatisch af waarom die veldslag plaatsvond en wat er daarna allemaal gebeurde doordat die veldslag plaatsvond. Leer dat van alle grote veldslagen, filosofische uitspraken en oorlogen uit je hoofd en je bent al aardig op weg!
Om je alvast op gang te helpen, hebben we hieronder een hele rits aan veldslagen en andere gebeurtenissen voor je uitgelegd in duidelijke taal!
En ohja, dat lezen het moeilijkste deel was van het vak geschiedenis is stiekem een beetje gelogen. In onze samenvattingen hebben we namelijk alle examenstof van geschiedenis in begrijpelijke taal voor je samengevat. Ook kun je met de oefenboeken direct aan de slag met de stof die je hebt geleerd. Mocht je echt all-in willen gaan: check dan vooral onze online examentrainer: de ExamenChallenge.