Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Frans VMBO TL/GL 2024

Examentips om jou te helpen

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Frans tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Frans VMBO TL/GL. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Top 4 Frans examentips VMBO

Frans examentip #1: Let op aanvullende informatie

Let goed op aanvullende informatie, zoals plaatjes of dikgedrukte tekst. Let ook goed op de eerste en laatste zinnen in elke alinea en kijk naar de inleiding. Deze geven vaak een idee waar de rest van de tekst over gaat. Ook signaalwoorden kunnen helpen en bevatten vaak informatie die belangrijk is voor het begrip van een tekst.

Frans examentip #2: Zorg voor een grote woordenschat

Elk moeilijk woord dat je al kent, hoef je niet op te zoeken tijdens het examen. Zo bespaar je tijd en kun je sneller en makkelijker teksten lezen. Zorg dus dat je van tevoren de betekenissen van zoveel mogelijk moeilijke woorden leert.

Frans examentip #3: Ga slim om met je woordenboek

Het is niet slim om elk woord dat je niet kent op te zoeken op het examen Frans. Dat is te tijdrovend. Het is beter om enkel bepaalde woorden op te zoeken. Zoek enkel de woorden op die je niet kent, die belangrijk zijn voor het beantwoorden van een examenvraag of om de tekst te begrijpen. Overige woorden kun je beter niet opzoeken.

Frans examentip #4: Leer Frans met een app

Er zijn vele apps die je gratis helpen om Frans te leren. Hiermee kun je veel Franse woorden leren, op momenten dat het jou uitkomt. Leren vanaf je telefoon is tenslotte ook veel leuker!

Heb jij nog goede Frans examentips VMBO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding?

Zorg dat je bovenstaande tips leest voordat je het examen Frans gaat maken. Kun je toch nog wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op het eindexamen? We hebben ook een samenvatting van de examenstof VMBO Frans. Deze helpt je bij de uitleg van de examenstof.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Frans VMBO TL/GL. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

1 Item

Set Descending Direction
per pagina
© 2024 ExamenOverzicht.nl