Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
40.000+ leerlingen gingen je voor

De kleine lettertjes

Algemene voorwaarden ExamenOverzicht

Op deze pagina vind je de algemene voorwaarden van ExamenOverzicht. Deze zijn samengevat op een begrijpelijke manier. Dat is tenslotte waar we bij ExamenOverzicht voor staan. Als je deze algemene voorwaarden te makkelijk vindt, dan kun je ook de moeilijke en formele algemene voorwaarden lezen.

In het kort gaan de algemene voorwaarden in op de volgende punten:

 • Wie is ExamenOverzicht?
 • Wat biedt ExamenOverzicht jou aan?
 • Wat komen we overeen bij een aankoop?
 • Wat als je af wilt zien van je aankoop?
 • Wat mag je verwachten van de prijzen en hoe zit het met betalen?
 • Hoe zit het met garantie van de producten?
 • Hoe worden producten geleverd?
 • Wat gebeurt er als je een vraag of klacht hebt?

Definities.

Artikel 1.

We hebben hier enkele belangrijke begrippen opgenomen die je helpen om de algemene voorwaarden beter te begrijpen:

 1. Klant. Jij. Examenkandidaat, ijverige leerling, ouder van, leraar of examentrainer, die via ExamenOverzicht.nl een aankoop doet.
 2. Gebruiker. Jij. Examenkandidaat en/of ijverige leerling die zich registreert op ExamenOverzicht.nl om daar een account aan te maken voor het gebruik van digitale producten.
 3. Ondernemer. Wij. ExamenOverzicht BV (zie ook artikel 2).
 4. Koop op afstand. Een aankoop via bijvoorbeeld een website, per mail of per telefoon, waarbij we elkaar niet persoonlijk ontmoeten.

Identiteit van de ondernemer.

Artikel 2.

Wij zijn ExamenOverzicht BV, maar noemen ons ook wel ExamenOverzicht.nl of gewoon ExamenOverzicht. Als je ons wilt bereiken, dan kan dat op de volgende manieren:

Bellen/Whatsappen: 085-1300865;

Mailen: Info@examenoverzicht.nl;

Schrijven: Voorsterbeeklaan 104, 3521DE, Utrecht;

 

Wil je liever socializen, dan kan dat via de volgende kanalen:

Twitter.com/ExamenOverzicht

Facebook.com/ExamenOverzicht

Instagram.com/ExamenOverzicht

 

Mocht je naar iets formelers op zoek zijn, dan helpt onderstaande je wellicht:

KvK-nummer: 74208470;

Btw-identificatienummer: NL859809730B01.

Toepasselijkheid.

Artikel 3.

Met toepasselijkheid wordt uitgelegd waar de algemene voorwaarden precies voor gelden.

De algemene voorwaarden gelden voor alle producten die wij, ExamenOverzicht, op afstand aanbieden (bijvoorbeeld op ExamenOverzicht.nl, per mail, telefonisch of via onze partners zoals te vinden op onze partnerpagina). Daarnaast gelden de algemene voorwaarden bij alle producten die je bij ons hebt gekocht.

 1. Wij zorgen er voor dat je de algemene voorwaarden altijd kunt inzien voordat je iets bij ons koopt. Het is namelijk belangrijk om te weten wat wij voor jou doen en wat we van jou verwachten. De algemene voorwaarden zijn altijd in te zien op ExamenOverzicht.nl.
 2. In sommige gevallen gelden er aanvullende voorwaarden (zie artikel 17). In dat geval blijven deze algemene voorwaarden gewoon van kracht en komt er alleen wat aanvullende duidelijkheid over het gebruik van een specifiek product. Uiteraard vertellen we je duidelijk vooraf waar aanvullende voorwaarden gelden en kun je deze ook altijd online inzien.

* LET OP, IN VERBAND MET DE COVID-19 CRISIS GELDEN ER AANVULLENDE VOORWAARDEN, ZIE ARTIKEL 17.

Het aanbod.

Artikel 4.

Producten die wij aanbieden zullen duidelijk omschreven worden en we beloven dat je een goed en eerlijk beeld krijgt van hetgeen je koopt. Als we foto’s gebruiken mag je ervan uitgaan dat deze op een goede manier de producten weergeven. Als er een beperkte geldigheidsduur van toepassing is, zetten we dit nadrukkelijk in de beschrijving (zie ook artikel 17). We leggen je duidelijk uit hoe je het product kunt kopen en welke voorwaarden van toepassing zijn.

De overeenkomst.

Artikel 5.

Wanneer je het aanbod van ExamenOverzicht en de bijbehorende algemene voorwaarden accepteert, komt er een overeenkomst tot stand.

 1. Wij sturen je na je bestelling een bevestiging en factuur per e-mail.
 2. We zorgen ervoor dat je alle informatie en gegevens tot je beschikking hebt die nodig zijn om een  bestelling te plaatsen of om achteraf met ons in contact te komen. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, contactgegevens en de algemene voorwaarden. Een deel van deze punten is te vinden op ExamenOverzicht.nl. De rest van de informatie krijg je van ons per e-mail.

Herroepingsrecht.

Artikel 6.

Het herroepingsrecht is het wettelijke recht wat jij als klant hebt om van een aankoop op afstand af te zien.

 1. Als jij een product bij ExamenOverzicht bestelt, heb je het recht om deze binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren. Hoewel we natuurlijk graag horen waarom, hoef je ons daar niet van op de hoogte te stellen als je dat niet wilt. Als het product is beschadigd of het verkeerde product is opgestuurd, dan sturen we je een nieuw product toe. Je kunt er ook voor kiezen je geld terug te krijgen.
 2. Als je meerdere producten tegelijk hebt besteld die op verschillende momenten worden geleverd, gaan de 14 dagen bedenktijd pas in zodra je het laatste product uit je bestelling hebt ontvangen.
 3. Wanneer je een product terug wilt sturen, kun je ons dit laten weten via e-mail, privébericht op Facebook of telefonisch. Vervolgens stuur je het product zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 14 dagen na het melden) terug naar ExamenOverzicht.
 4. Als je ervoor kiest een ander/nieuw product te ontvangen, blijft de overeenkomst van kracht. Wanneer je gebruikmaakt van je herroepingsrecht (oftewel je stuurt het product terug en vraagt je geld terug) wordt de overeenkomst ontbonden. Zie ook artikel 17.

* LET OP, IN VERBAND MET DE COVID-19 CRISIS GELDEN ER AANVULLENDE VOORWAARDEN MET BETREKKING TOT RETOUREN, ZIE ARTIKEL 17.

Verplichtingen tijdens bedenktijd.

Artikel 7.

Tijdens de bedenktijd mag je het product natuurlijk uitpakken en uitproberen zoals je bij wijze van spreken ook een boek zou beoordelen in een fysieke winkel. Het gaat er om dat je een goed beeld krijgt van het product wat je koopt. Mocht je het product beschadigen op een manier waardoor deze niet meer als nieuw (opnieuw) verkoopbaar zou zijn, dan kan het zijn dat je minder of geen geld voor een product terugkrijgt.

Verzendkosten bij herroeping.

Artikel 8.

 1. Indien je een verkeerd of beschadigd product van ons hebt gekregen, sturen wij je direct het juiste product toe (indien je daarvoor kiest). Wij betalen dan de verzendkosten. Het kan zijn dat we je vragen de verkeerde producten terug te sturen en vergoeden in dat geval uiteraard ook de verzendkosten.
 2. Indien het product niet voldoet aan je verwachtingen, zijn de verzendkosten voor jou als klant. Het risico bij terugsturen ligt in dit geval ook bij jou.
 3. Zie ook artikel 17 voor aanvullende voorwaarden.

Verplichtingen van ExamenOverzicht bij herroeping.

Artikel 9.

Zodra jij binnen 14 dagen bij ons aangeeft iets terug te willen sturen. Doen wij het volgende:

 1. We bevestigen jouw bericht.
 2. Vervolgens sturen we je een nieuw product of je krijgt je geld terug. Het kan zijn dat we pas overgaan tot het leveren van een nieuw product of het terugbetalen als we de producten hebben teruggekregen of zien dat je deze hebt teruggezonden.

Indien we tot terugbetalen overgaan doen we dit als volgt:

 1. We vergoeden de verzendkosten voor het retour zenden volgens artikel 8 hierboven;
 2. Wanneer een product korting bevat en vervolgens wordt teruggestuurd, wordt de daadwerkelijke verkoopprijs terugbetaald. We leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld: Stel je koopt een product van €10,- waar €2,- korting op zit en je stuurt dit product terug, dan zullen wij €8,- terugbetalen. Je hebt immers €8,- betaald voor dit product;

Wanneer je meerdere producten afneemt, kan het zijn dat je per extra product meer korting krijgt. Wanneer je niet de volledige order terugstuurt, maar slechts een deel daarvan, wordt de verkoopprijs minus de hoogste korting terugbetaald. Dit is ongeacht de kortingen die achter individuele producten op de factuur vermeld staan. We leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld:

Stel je koopt product A voor €11, product B voor €10 en een product C voor €9. Wanneer je vervolgens product A terugstuurt, krijg je €9 terug (de prijs van het product met de grootste korting). Stuur je product A en C terug, dan krijg je €19 terug (de €9,- van het derde product + €10,- van het tweede product).

Uitsluiting herroepingsrecht.

Artikel 10.

We gaan niet akkoord met terugsturen of afzien van de aankoop in de 14 dagen voor het centraal examen. Het product heeft na deze periode dan namelijk een verminderde waarde. Dit geldt ook voor het annuleren van examentrainingen.

* LET OP, IN VERBAND MET DE COVID-19 CRISIS GELDEN ER AANVULLENDE VOORWAARDEN, ZIE ARTIKEL 17.

De prijs.

Artikel 11.

Over de prijs kunnen we simpel zijn. Je mag er van uitgaan dat de prijzen op de website kloppen en inclusief btw en verzendkosten zijn. Als er korting van toepassing is zal dit ook duidelijk zijn aangegeven, net als alle prijzen overigens.

Update per 1-1-2020:
Mocht je een combi-product kopen, bestaande uit een hardcopy samenvatting en een digitale licentie, is de prijs als volgt opgebouwd:

 • 2/3 van de prijs is voor de licentie
 • 1/3 van de prijs is voor de hardcopy samenvatting
Kost een combinatie bijvoorbeeld 15 euro, en wil je de hardcopy samenvatting terugsturen, ontvang je hier dus 5 euro voor.

Conformiteit en Garantie.

Artikel 12.

Je hebt recht op een goed product. Zo simpel is dat! En als dat niet het geval is, dan zoeken we naar een oplossing. Kijk ook eens bij artikel 6, 8, 9 en 17. Wij volgen hierbij netjes de wet.

Levering en uitvoering.

Artikel 13.

Als jij een product bij ons bestelt, doen wij ons best dit zo snel mogelijk te verwerken en de producten bij jou af te leveren. Hierbij is het voor fysieke producten goed om bij de volgende punten stil te staan (zie artikel 17 voor digitale producten):

 1. Wij nemen jouw bestelling met zorgvuldigheid in acht.
 2. We versturen het product naar het adres wat jij hebt opgegeven.
 3. Als jij vandaag iets bestelt, sturen we dit de volgende werkdag op. In principe zal het product dan de daaropvolgende dag bij jou thuis aankomen. We zijn afhankelijk van het PostNL bezorgschema. Dat wil zeggen dat post wordt bezorgd van dinsdag tot en met zaterdag. We geven hieronder enkele voorbeelden van levertijden:

Je bestelt maandag. Je product wordt dinsdag verzendklaar gemaakt en bij PostNL aangeboden. PostNL verwerkt de post dinsdagnacht en levert jouw bestelling woensdag af. Je hebt in dit geval je product binnen 48 uur in huis.

Je bestelt donderdag. Je product wordt vrijdag verzendklaar gemaakt en bij PostNL aangeboden. PostNL verwerkt de post vrijdagnacht en levert jouw bestelling zaterdag af. Je hebt in dit geval je product binnen 48 uur in huis.

Je bestelt vrijdag. Je product wordt maandag verzendklaar gemaakt, net als de bestellingen van zaterdag en zondag. We kunnen zaterdag of zondag wel post aanleveren, maar PostNL haalt dit pas maandag op. De post van het weekend wordt op maandagnacht verwerkt en dinsdag afgeleverd.

 1. Als we een product niet meer kunnen leveren, krijg je je geld terug of bieden we je een alternatief aan.
 2. Als een product is beschadigd of niet aankomt, dan is dat onze verantwoordelijkheid. Zie ook artikel 6, 8 en 9.

Betaling.

Artikel 14.

Het is bij ExamenOverzicht in de webshop alleen mogelijk om vooraf te betalen. Direct na betaling ontvang jij een bevestiging van je order en maken we jouw order gereed.

Klachtenregeling

Artikel 15.

Over klachten zijn we vrij simpel. Zoek contact met ons per mail, brief, telefoon of via een privé-bericht op Facebook en we zoeken naar een oplossing. Onder artikel 2 kun je onze contactgegevens vinden.

Geschillen

Artikel 16.

Komen we er niet uit via artikel 15? Vervelend! Wij zijn echter niet aangesloten bij een brancheorganisatie die in dat geval bemiddelt. We zullen daarom samen op zoek moeten gaan naar de juiste vorm van bemiddeling. Laten we dit echter wel binnen de Nederlandse landsgrenzen houden. Op overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

Aanvullende bepalingen

Artikel 17.

In dit artikel komen aanvullende bepalingen aan bod. Aanvullende bepalingen richten zich bij ExamenOverzicht op het aanbieden van digitale producten en diensten (bijvoorbeeld digitale samenvattingen). Daarnaast hebben we in verband met de COVID-19 crisis aanvullende voorwaarden opgesteld.

 

Aanbod (aanvulling op artikel 4).

Digitale producten die door ExamenOverzicht worden aangeboden hebben een aantal specifieke kenmerken:

 1. Digitale producten zijn alleen in te zien in een browser, via de persoonlijke omgeving op ExamenOverzicht.nl. Het is niet mogelijk om digitale producten op te slaan buiten deze omgeving of om de digitale producten te printen.
 2. Digitale producten kennen een beperkte geldigheidsduur. Deze geldigheidsduur kent een termijn van één schooljaar. Formeel wil dat zeggen van 1 september tot 31 augustus in het opvolgende jaar. We leggen dit uit aan de hand van enkele voorbeelden:

Stel, je koopt op 1 januari een digitaal product. Dan kun je dit product gebruiken tot 31 augustus van hetzelfde jaar. Dat betekent dat je het product 8 maanden kunt gebruiken.

Stel, je koopt op 1 september een digitaal product. Dan kun je dit product gebruiken tot 31 augustus van het opvolgende jaar. Dat betekent dat je het product 12 maanden kunt gebruiken.

Digitale producten zijn via maximaal 3 apparaten/browsers te gebruiken. We leggen dit uit aan de hand van enkele voorbeelden:

Stel, je wilt je digitale product inzien op je telefoon, tablet en laptop. Geen probleem, dit is gewoon mogelijk.

Stel, je wilt je digitale product inzien op je telefoon, tablet, laptop en desktop pc. Dan kun je op de 3 apparaten waar je als eerste op hebt ingelogd gebruikmaken van je digitale product.

Stel, je logt in op de digitale omgeving met je telefoon en vervolgens met je laptop via Internet Explorer en daarna Google Chrome. Je kunt dan niet meer op een ander device of via een andere browser je digitale product inzien.

 

Herroepingsrecht (aanvulling op artikel 6)

In het geval van digitale producten en diensten heb je geen recht op herroepen. Wanneer je op ExamenOverzicht.nl of in de ExamenOverzicht app met een gratis account inlogt, kun je alle functionaliteiten testen voor je overgaat tot een aankoop. Daarmee zeggen we dat je de omgeving en het product in voldoende mate kunt ervaren voordat je een aankoop doet.

Mocht je na aankoop bijvoorbeeld de verkeerde licentie hebben gekocht, kun je dit binnen 24 uur na het ontvangen van je aankoopbevestiging doorgeven per mail/app/telefonisch en zullen we deze kosteloos voor je omruilen.

 

Verzendkosten bij herroepen (aanvulling op artikel 8)

Omdat je feitelijk niets terugstuurt, zijn er ook geen verzendkosten van toepassing.

 

De prijs (aanvulling op artikel 11)

Mocht je een combi-product kopen, bestaande uit een hardcopy samenvatting en een digitale licentie, is de prijs als volgt opgebouwd:

 • 2/3 van de prijs is voor de licentie
 • 1/3 van de prijs is voor de hardcopy samenvatting

Kost een combinatie bijvoorbeeld 15 euro, en wil je de digitale licentie teruggeven, ontvang je hier dus 10 euro voor.

 

Levering en uitvoering (aanvulling op artikel 13)

Digitale producten zijn inzichtelijk in jouw persoonlijke digitale omgeving op het digitale platform van ExamenOverzicht. Je kunt deze omgeving zelf aanmaken op ExamenOverzicht.nl. Het maakt niet uit of je dit doet vóór of na het bestellen van digitale producten. Je krijgt in alle gevallen een speciale code per e-mail toegezonden die je kunt invoeren in jouw persoonlijke digitale omgeving wanneer je bent ingelogd. Vervolgens activeer je het product en is deze direct zichtbaar in jouw digitale omgeving. Je ontvangt de activatielink direct nadat je hebt betaald en kunt vervolgens gelijk aan de slag.

 

* LET OP, IN VERBAND MET DE COVID-19 CRISIS GELDEN ER AANVULLENDE VOORWAARDEN. ZIE HIERONDER.

COVID-19

Als gevolg van COVID-19 zijn per 16 maart 2020 de scholen gesloten. De schoolexamens gaan op dit moment nog wel door, maar er heerst ook onzekerheid over de centrale examens. Twee scenario’s zijn hierbij mogelijk in afwijking op het normale scenario (lees: examens in mei). De examens kunnen namelijk (1) worden verschoven naar bijvoorbeeld tijdvak 2 en 3; of (2) worden geannuleerd.

In het geval van scenario 1, beloven wij dat je digitale licenties geldig blijven totdat de laatste herkansing is geweest. In het geval van scenario 2, vinden er geen centrale examens plaats. In dat geval heb jij een product waar je niets meer aan hebt, immers helpen onze producten je namelijk niet meer slagen: je bent dan automatisch geslaagd. We spreken in dat geval van onmacht. Normaal gesproken heb je het recht van retour volgens de wet koop op afstand. Mochten de centraal examens niet doorgaan, nemen we echter geen retour meer aan, in lijn met artikel 10. We vinden dit uiteraard geen leuke beslissing, maar het verwerken van de retouren en financiële schade als gevolg hiervan, zouden ervoor kunnen zorgen dat we leerlingen in de toekomst niet meer kunnen helpen met het slagen voor het eindexamen.

Gebruiksvoorwaarden digitale platform

Artikel 18.

Voor het gebruik van het digitale platform ExamenOverzicht.nl gelden gebruiksvoorwaarden. Deze gaan onder andere in op de volgende punten:

 • registratie op de website;
 • gebruik van het online platform;
 • onderhoud en storingen;
 • aansprakelijkheid.

De algemene voorwaarden dien je te accepteren alvorens een account aan te kunnen maken. De gebruiksvoorwaarden van het digitale platform zijn als volgt:

 1. Je staat in voor het invullen van juiste persoonsgegevens bij het aanmaken van een account. Als je via de social media plugin inlogt, gebruik je een persoonlijk account. Het aanmaken van een generiek of gedeeld account is niet toegestaan. Je account mag niet worden gedeeld met anderen.
 2. Digitale producten zijn pas in de persoonlijke omgeving zichtbaar na het voltooien van een bestelling van een digitale product en na het invoeren van de activatiecode in de persoonlijke omgeving.
 3. We zullen af en toe onderhoud moeten plegen om het platform goed werkend te houden. We proberen dit zoveel mogelijk te doen op momenten waarop er weinig verkeer op de website is. Mochten we onderhoud kunnen plannen en denken we dat het even kan duren, dan melden we dit vooraf. We zullen niet overgaan tot het vergoeden van schade als gevolg van het aanpassen van de website.
 4. Bij overmacht (denk aan storingen in telecommunicatie, infrastructuur, staking, problemen bij toeleveranciers) die buiten onze invloed liggen, zullen we ook niet overgaan tot het vergoeden van schade.
 5. Na het aflopen van de gebruiksperiode van een digitaal product, blijft de persoonlijke omgeving bestaan voor het geval je nieuwe producten zou willen toevoegen of zou willen verlengen. Mocht je je account volledig willen opheffen, dan kun je ons een mail sturen. Wij verwijderen vervolgens binnen 7 dagen je volledige account.
 6. De gebruiksvoorwaarden blijven van kracht voor onbepaalde tijd tot het volledige account wordt verwijderd. Mochten we misbruik van de digitale omgeving vermoeden, dan hebben we het recht je account op te schorten zonder compensatie of schadevergoeding.
 7. De volgende browsers worden ondersteund: Google Chrome, Safari, FireFox en Internet Explorer.