Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Bedrijfseconomie

Het vak bedrijfseconomie

Bedrijfseconomie

Als je de woorden ‘bedrijf’ en ‘economie’ in één zin tegenkomt, gaat die zin vaak over geld. Laat staan als je ze in één woord tegenkomt! En jawel: bedrijfseconomie gaat inderdaad over geld. Namelijk over geld binnen en tussen bedrijven, maar ook over geld in jouw persoonlijke leven. Naast dat dit vak je leert hoe bedrijven bezittingen en schulden inzetten om meer winst te behalen, leert het je bijvoorbeeld ook hoe het eraan toegaat als je een huis koopt. Verder spelen bedrijfskundige vraagstukken natuurlijk nog steeds een grote rol. Zo komen de verschillende bedrijfsvormen, zoals eenmanszaak of besloten vennootschap, aan bod en ga je je afvragen wat nou eigenlijk de waarde is die jouw bedrijf te bieden heeft aan de klant.

Bedrijfseconomie als schoolvak heet officieel ‘bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid’ en is de opvolger van het vak M&O (Management & Organisatie). Een belangrijk verschil met M&O is dat bedrijfseconomie meer gericht op de belevingswereld van de leerling. Er wordt vaker ingegaan op situaties waar jij in je persoonlijke leven tegenaan kunt lopen, zoals het opzetten van een bedrijf, trouwen, schenken en erven. Verder lijkt het nog steeds veel op M&O, aangezien je op je examen bijvoorbeeld ook een vraag kan krijgen over het opstellen van een balans of winst-en-verliesrekening.

Kortom: bedrijfseconomie is het perfecte opstapje voor een studie in de economische en bedrijfskundige richting!

Belangrijke begrippen bij bedrijfseconomie

Begrippen bij bedrijfseconomie

Binnen het vak bedrijfseconomie kom je veel verschillende begrippen tegen. Mocht je je afvragen wat ze betekenen en kun je wel een heldere uitleg gebruiken? Check dan de uitleg van onderstaande begrippen bedrijfseconomie.

Extra hulpmiddelen om te slagen voor het examen bedrijfseconomie

Examenvoorbereiding

Heb je liever alle examenstof van bedrijfseconomie gewoon overzichtelijk voor je neus? Dan zijn onze samenvattingen zeker een aanrader! Ook kun je met de oefenboeken direct aan de slag met de stof die je hebt geleerd. Mocht je echt all-in willen gaan: check dan vooral onze online examentrainer: de ExamenChallenge.