Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Scheikunde

Scheikunde

Een rolletje Mentos leeggieten in een fles cola, erlenmeyers die spontaan uitbarsten alsof het vulkanen zijn en de miljoenen dollars die Walter White verdient in Breaking Bad met het produceren van crystal meth hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gebaseerd op scheikunde. Al deze zaken gebruiken de structuur van bepaalde stoffen om de gewenste resultaten te behalen. We raden je, om niet nader te benoemen redenen, af om de crystal meth industrie te betreden, maar dat Mentos & cola experiment kun je zeker eens voorstellen aan je docent!

Zoals gezegd gaat scheikunde over de samenstelling van stoffen en hoe deze stoffen op elkaar reageren. De basis van scheikunde is daarom een atoom, waardoor je de termen atoomkern, protonen, neutronen en elektronen waarschijnlijk al kunt dromen. Verder is een groot deel van het vak gebaseerd op het periodiek systeem. Dit is het bekendste systeem van alles wat met scheikunde te maken heeft. En het leuke aan dit periodiek systeem is dat het zich goed leent voor woordgrapjes. Dus hierbij een top notch scheikunde woordgrapje:

Twee mannen lopen een Londense kroeg in. De eerste man zegt “I will have H2o”, waarop de tweede man zegt “I will have H2o too”. De tweede man overlijdt.

Ba Dum Tss…

voordeelpakket-keuzehulp
  1. Kies je niveau
  2. Kies je producten
  3. Kies je vakken

Voordeelpakket

Tot 21% stapelkorting

Selecteer je niveau

VWO
HAVO
VMBO TL/GL
VMBO KB
VMBO BB

Selecteer je niveau

VWO
HAVO
VMBO TL/GL
VMBO KB
VMBO BB
© 2024 ExamenOverzicht.nl