Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
40.000+ leerlingen gingen je voor

Blog

Spreid de eindexamens over meerdere maanden

Er gaan geluiden rond in de Tweede Kamer om de eindexamens te spreiden over meerdere maanden, in plaats van over de gebruikelijke twee weken. Ook zouden de eindexamens minder zwaar moeten meetellen. Benieuwd wat wij hiervan vinden? Je leest het hier!

Lees meer

Hoe bereid je je voor op een toetsweek?

Ken je dat? Dat ene goede voornemen, dat ene streven, die ene wens: ‘de volgende toetsweek wil ik eerder en beter gaan voorbereiden’. Het wil alleen niet vaak lukken om dit streven waar te maken. Want ja, laten we eerlijk zijn: er bestaat ook nog zoiets als een ‘sociaal leven’. In dit artikel lees je de beste tips om je de volgende keer eindelijk eens goed en op tijd voor te bereiden op de toetsweek.

Lees meer

De eerste maanden van Kim op de HvA

Kim is in september begonnen met de hbo-studie Creative Business en Communicatie op de HvA in Amsterdam. Langzaam vindt ze haar weg op school, op haar Macbook, op OV9292 en Google Maps. Lees hier de ervaringen van Kim op de HvA.

Lees meer

9 meest bizarre examenklachten aller tijden!

Waarom klagen mensen? Omdat klagen lekker is! Klagen is zelfs zo lekker dat iedereen het doet. Voetballers klagen bij scheidsrechters. Kinderen klagen bij ouders. Werknemers klagen bij werkgevers. Oppositiepartijen klagen bij coalitiepartijen. Advocaten klagen bij rechters en Twitteraars klagen bij iedereen. En eindexamenleerlingen dan? Die klagen uiteraard bij het LAKS. Om jou een warm welkom te heten in de wereld van examenklachten, presenteren we: de 9 meest bizarre examenklachten aller tijden!

Lees meer

Pilotendroom Tolgahan (19) moet en zal uitkomen

Zoals elk jaar bestellen eindexamenleerlingen onze samenvattingen om te slagen voor het eindexamen. Je bestelt, je leert, je slaagt. Simpel. Eén keer leuk zo’n eindexamen, maar dan ben je er wel klaar mee. Toch? Nou, het ligt soms allemaal net even wat genuanceerder.Tolgahan is namelijk door continu examen te doen doorgestroomd van vmbo kader naar vwo (!). Hoe heeft hij dit gedaan? En wat motiveert hem?

Lees meer

Wat zijn de ultieme bijbanen voor tijdens je studie?

Dat studeren flink wat geld kost is geen verrassing. Dan hebben we het nog niet eens over eventueel op jezelf wonen en je studiemateriaal. Hierdoor ben je haast wel genoodzaakt om een bijbaan te nemen. Uiteraard kun jij ook je ouders lief aankijken en je lening tot de max zetten. Heb jij elke maand teveel kosten, chronisch geldtekort, maar tot nu toe nog geen leuke bijbaan kunnen vinden? Check hier een overzicht van ultieme bijbanen voor tijdens je studie!

Lees meer

De top 5 examencadeaus van 2019

De examens zijn weer geweest en het wachten is op de uitslag. Als je een beetje hebt zitten meerekenen na elk examen, heb je waarschijnlijk wel een aardig beeld of je geslaagd bent of niet. En grote kans dat je inderdaad geslaagd bent. Dus… tijd om alvast een gaaf examencadeau uit te zoeken. Want al dat zwoegen de laatste tijd, dat mogen je ouders, vrienden, opa en oma best belonen! Ja toch? Maar wat moet je vragen? In dit artikel hebben we een aantal opties neergezet die wij zelf wel leuk vinden.

Lees meer

ExamenOverzicht op BNR Nieuwsradio

Zoals jullie weten zijn de eindexamens gisteren officieel van start gegaan. Ook in de media gaat het deze dagen veel over de eindexamens. En wat wij heel leuk vinden is dat er dan steeds vaker aan ExamenOverzicht wordt gedacht. Eergisteren werden wij gebeld door BNR Nieuwsradio. Of we live op de radio vragen over de eindexamens wilden beantwoorden.

Lees meer