Blog

De 5 leukste examencadeaus in 2017

De resultaten van de examens komen binnenkort. Hoe ga jij de uitslag vieren? Om jou wat inspiratie te bieden, hebben wij de leukste en meest originele examencadeaus op een rij gezet.

Lees meer

Nieuw! Woordenboek voor het Eindexamen 2016-2017

Met veel enthousiasme en trots vertellen wij via dit bericht dat wij een geweldig hulpmiddel voor het eindexamen hebben gemaakt: Woordenboek voor het Eindexamen 2016-2017. In dit woordenboek speciaal ontwikkeld voor het eindexamen vind je de verklaringen van alle begrippen van de examenstof. Van alle moeilijke vakken. Van Aardrijkskunde tot Wiskunde. Krijg je al die moeilijke begrippen maar niet in je hoofd gestampt? Dit is geen probleem meer dankzij het Woordenboek voor het Eindexamen 2016-2017! Helaas is het niet toegestaan om dit woordenboek mee te nemen de examenzaal in, maar je kunt het woordenboek natuurlijk wel gebruiken om je voor te bereiden op de eindexamens.

Lees meer

Hoe worden onze samenvattingen gemaakt?

Wie schrijft de samenvattingen van ExamenOverzicht? Wat is de kwaliteit van zo een samenvatting en hoe weet je zeker dat de examenstof juist en volledig is? In het vierjarig bestaan van ExamenOverzicht hebben we deze vragen meer dan eens gesteld gekregen. En logisch, want als examenkandidaat wil je wel zeker zijn dat die samenvatting jou helpt om te slagen. In dit artikel leggen we uit hoe een samenvatting nu precies wordt gemaakt en geven we je een antwoord op deze vragen.

Lees meer

De baan van de toekomst: waar moet je op letten?

Iedereen die een beetje heeft opgelet tijdens de geschiedenisles weet dat technologische ontwikkelingen elkaar de afgelopen 100 jaar in rap tempo opvolgden. Van handarbeid naar werken met machines tot de situatie die we nu zien: automatisering en robotisering. In de komende 10 jaar zullen we een grote omslag zien die de manier van werken op zijn kop zet en veel banen overbodig zal maken. Fijn om te horen als je nu net examen moet doen en daarna een beroepsrichting moet gaan kiezen! Want die ene droombaan, bestaat die nog wel als jij klaar bent met je opleiding?

Lees meer

10 banen die in de toekomst zullen veranderen

Technologie staat niet stil. Dagelijks lezen we over nieuwe technologieën en toepassingen uit de kokers van grote techbedrijven. Al die nieuwe automatische snufjes (zelfrijdende auto's, the internet of things, alles automatisch, etc.) klinken natuurlijk gaaf, maar hebben ook grote impact. Banen die we nu nog als vanzelfsprekend beschouwen, zullen verdwijnen of radicaal veranderen. Als je nu voor de keuze staat om een beroep of beroepsrichting te kiezen, is het aan te raden om eens over het onderstaande na te denken. Zo kun je zelf even checken of jouw toekomstbaan straks nog wel bestaat.

Lees meer

Samenwerking met OudeExamens.nl

Op OudeExamens.nl kun je oude examens oefenen. Deze staan overzichtelijk gesorteerd per vak, jaar en zelfs per onderwerp. Je kunt hier vervolgens ook je cijfer berekenen. Zo helpt OudeExamens je in de voorbereiding op het eindexamen. Het is tenslotte allemaal een kwestie van oefenen, oefenen en nogmaals oefenen. ExamenOverzicht gaat samenwerken met OudeExamens.nl. Nadat je oude examens hebt geoefend, kun je via OudeExamens.nl direct door naar ExamenOverzicht om alle examenstof nog eens kort en bondig op een rijtje te krijgen. Zo helpen we leerlingen gezamenlijk in de voorbereiding op het examen!

Lees meer

Gelekte examens waren 1 aprilgrap van ExamenOverzicht

De uitgelekte examens op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun in 2013 hielden het nieuws voor lange tijd bezig. De kans bestond indertijd dat grote groepen examenkandidaten opnieuw examen moesten doen en dat diploma's zelfs ongeldig verklaard konden worden. Deze achtergrond leek ons perfect om dit jaar een grap mee uit te halen.

Lees meer