Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
40.000+ leerlingen gingen je voor

Blog

9 meest bizarre examenklachten aller tijden!

Waarom klagen mensen? Omdat klagen lekker is! Klagen is zelfs zo lekker dat iedereen het doet. Voetballers klagen bij scheidsrechters. Kinderen klagen bij ouders. Werknemers klagen bij werkgevers. Oppositiepartijen klagen bij coalitiepartijen. Advocaten klagen bij rechters en Twitteraars klagen bij iedereen. En eindexamenleerlingen dan? Die klagen uiteraard bij het LAKS. Om jou een warm welkom te heten in de wereld van examenklachten, presenteren we: de 9 meest bizarre examenklachten aller tijden!

Lees meer

Pilotendroom Tolgahan (19) moet en zal uitkomen

Zoals elk jaar bestellen eindexamenleerlingen onze samenvattingen om te slagen voor het eindexamen. Je bestelt, je leert, je slaagt. Simpel. Eén keer leuk zo’n eindexamen, maar dan ben je er wel klaar mee. Toch? Nou, het ligt soms allemaal net even wat genuanceerder.Tolgahan is namelijk door continu examen te doen doorgestroomd van vmbo kader naar vwo (!). Hoe heeft hij dit gedaan? En wat motiveert hem?

Lees meer

Wat zijn de ultieme bijbanen voor tijdens je studie?

Dat studeren flink wat geld kost is geen verrassing. Dan hebben we het nog niet eens over eventueel op jezelf wonen en je studiemateriaal. Hierdoor ben je haast wel genoodzaakt om een bijbaan te nemen. Uiteraard kun jij ook je ouders lief aankijken en je lening tot de max zetten. Heb jij elke maand teveel kosten, chronisch geldtekort, maar tot nu toe nog geen leuke bijbaan kunnen vinden? Check hier een overzicht van ultieme bijbanen voor tijdens je studie!

Lees meer

De top 5 examencadeaus van 2019

De examens zijn weer geweest en het wachten is op de uitslag. Als je een beetje hebt zitten meerekenen na elk examen, heb je waarschijnlijk wel een aardig beeld of je geslaagd bent of niet. En grote kans dat je inderdaad geslaagd bent. Dus… tijd om alvast een gaaf examencadeau uit te zoeken. Want al dat zwoegen de laatste tijd, dat mogen je ouders, vrienden, opa en oma best belonen! Ja toch? Maar wat moet je vragen? In dit artikel hebben we een aantal opties neergezet die wij zelf wel leuk vinden.

Lees meer

ExamenOverzicht op BNR Nieuwsradio

Zoals jullie weten zijn de eindexamens gisteren officieel van start gegaan. Ook in de media gaat het deze dagen veel over de eindexamens. En wat wij heel leuk vinden is dat er dan steeds vaker aan ExamenOverzicht wordt gedacht. Eergisteren werden wij gebeld door BNR Nieuwsradio. Of we live op de radio vragen over de eindexamens wilden beantwoorden.

Lees meer

Review de Handleiding tot Slagen: een boekje vol examentips!

Een goede voorbereiding op de eindexamens bestaat natuurlijk niet alleen maar uit de examenstof een keertje lezen. Was het maar zo makkelijk. Het helpt als je veel oefent met de stof, maar het is natuurlijk ook goed om te weten hóe je nou het beste leert. Devon Diercks (21) weet dat. Hij schreef De Handleiding tot Slagen, zodat jij het maximale uit je leersessies kunt halen.

Lees meer

Nu te zien op TV

Examenoverzicht is sinds 2012 behoorlijk gegroeid en daar zijn wij heel blij mee! Afgelopen week is onze eerste TV-reclame gelanceerd. Bekijk hier onze commercial.

Lees meer

Nieuw: de ExamenOverzicht App!

ExamenOverzicht lanceert vanaf vandaag de eerste en enige echte app voor het eindexamen.  Alles wat je nodig hebt om te slagen voor je VMBO, HAVO of VWO eindexamen in één app. Hiermee kun je overal en wanneer jij wil leren via je telefoon of tablet. Lees verder hoe de ExamenOverzicht app jou gaat helpen slagen voor het eindexamen!

Lees meer

Win je examenreis!

ExamenOverzicht geeft deze lente de ultieme examenreis weg! Wil jij kans maken op een 8-daagse examenreis naar Sunny Beach in Bulgarije voor jou en 3 vrienden? Lees dan verder.

Lees meer

Studiekeuzebeurs Utrecht 2017

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2017 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Studiekeuzebeurs plaats. Deze informatieve beurs is er voor alle leerlingen die nog niet precies weten wat ze willen gaan studeren. Op de Studiekeuzebeurs staan heel veel verschillende scholen, onderwijsinstellingen, studiecoaches en wij zijn er ook bij!

Lees meer