Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

4 technologische beroepen die je nog niet kende!

4 technologische beroepen die je nog niet kende

Stel je voor dat je bij je geboorte al je hele leven uitgestippeld had. Dan zou het heel makkelijk zijn om een beroep te kiezen. Helaas is dit voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen voor bekende beroepen, zodat zij zeker weten dat ze goed zitten. Maar misschien is er wel een beroep dat je nog niet kende, maar dat wel heel goed bij je past. Wij hebben hier een overzicht met 4 beroepen in technologische richting die je misschien niet kende.

technologische beroepen

Cyber security specialist

cyber security specialist

Als cyber security specialist ben je verantwoordelijk voor de technologische infrastructuur van een bedrijf. Je bent de hele dag bezig met het beschermen van systemen, netwerken en programma's tegen digitale aanvallen. Zo zorg je ervoor dat niemand het systeem kan binnendringen die daar niet hoort. Ben jij de juiste persoon om de mensheid te beschermen tegen alle gevaren die digitalisering met zich meebrengt?

EDP/IT-auditor

edp/it auditor

Een EDP/IT-auditor oordeelt en adviseert over IT beheersing en -beveiliging in bedrijven en organisaties. Ook de afstemming tussen bedrijfsprocessen en IT staat centraal. Zekerheid over de kwaliteit van IT wordt van steeds groter belang. Als EDP/IT-auditor zet je controleprogramma's op, signaleer je risico's en analyseer je bedrijfsprocessen. Houd je ook van elektronica, maar zie je jezelf meer in een adviserende rol? Dan ben jij misschien wel de next best EDP/IT-auditor.

Technische tekenaar

technisch tekenaar

Als technisch tekenaar werk je het ontwerp van een architect uit in een technische tekening. Het tekenen doe je tegenwoordig niet meer met pen en papier, maar via een softwareprogramma. Naast het ontwerpen, geef je advies tijdens het productieproces en soms doe je verbetervoorstellen. Als technisch tekenaar ben jij het creatieve brein achter diverse opdrachten!

Level designer

level designer

Een level designer zet grafische ontwerpen om in een echte spelwereld. Je zet maakt van een tweedimensionaal concept een 3D-ontwerp. Zo geef je een 'plat' ontwerp hoogte en diepte. Daarna gaat de level ontwerper verder met de dramatische effecten. Zo breng je de spelervaring tot leven. Ben jij een gamende creatieveling? Dan is dit beroep ideaal voor jou!

Hopelijk hebben we je een duwtje kunnen geven in de richting van jouw droombaan. Is technologie nou niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! We hebben in zeven verschillende richtingen vier banen gevonden die je nog niet kende. Dit is het laatste blog in deze serie, dus neem snel een kijkje op de blogpagina voor de andere beroepsrichtingen!

© 2024 ExamenOverzicht.nl