Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Wat vinden docenten van de leermiddelen van ExamenOverzicht?

Wat vinden docenten van de leermiddelen van ExamenOverzicht? 

Wat vinden docenten van de leermiddelen van ExamenOverzicht?

Bij ExamenOverzicht geloven we dat iedereen kan slagen voor het eindexamen. Daar helpen we scholieren bij, maar we zijn er ook voor docenten. Natuurlijk kunnen wij zelf vertellen waarom onze producten een mooie toevoeging in de klas zijn, maar eigenlijk kan niemand dat beter dan de docenten die al met onze boeken werken. Daarom lees je in dit blog ervaringen van docenten die al een tijdje werken met de leermiddelen van ExamenOverzicht.

Ervaringen van docenten

Ervaringen van docenten

Inmiddels zetten honderden docenten onze leermiddelen in tijdens hun lessen. Vaak met samenvattingen en in toenemende mate met onze online examentrainingen (ExamenChallenges) bereiden zij hun examenleerlingen voor op het eindexamen. Hieronder vertellen enkele docenten meer over hun ervaringen.

Het Trinitas Gymnasium in Almere

Op het Trinitas Gymnasium wordt al meerdere schooljaren gewerkt met de volgende samenvattingen van ExamenOverzicht:

 • Samenvatting Biologie VWO
 • Samenvatting Economie VWO
 • Samenvatting Bedrijfseconomie VWO
 • Samenvatting Geschiedenis VWO
 • Samenvatting Aardrijkskunde VWO
 • Samenvatting Nederlands VWO

“Wij zijn heel enthousiast over deze boekjes omdat ze zijn geschreven door studenten op het niveau van VWO 6 leerlingen.”

De examencoördinator van het Trinitas Gymnasium in Almere is erg enthousiast over de boeken van ExamenOverzicht. Een belangrijke reden hiervoor is dat de boeken zijn geschreven door VWO 6 leerlingen en gecontroleerd door docenten. Hierdoor leren de leerlingen de examenstof in een taal die ze begrijpen, wat de boeken prettig maakt in omgang. Dit geldt zowel voor leerlingen als voor docenten. Wat ook heel fijn is aan de samenvattingen van ExamenOverzicht, is dat ze goed bij het niveau van de centraal eindexamens passen. 

Eindscore Trinitas Gymnasium

Het Trinitas Gymnasium is één van de vijf scholen binnen Het Baken in Almere. Het Baken bestaat uit het Stad College, het Poort Lyceum, het Park Lyceum, het Trinitas Gymnasium en de International School. Hiermee worden alle niveaus van VMBO, HAVO tot VWO onderwezen binnen de scholengroep. 

Slagingspercentage verhogen?

Zo geslaagd met ExamenOverzicht

Steeds meer scholieren en docenten kiezen voor ExamenOverzicht. Wat hen vaak opvalt, is het overzicht waarbij de leermiddelen helpen in het soms zo chaotische examenjaar. Zo helpen we steeds meer leerlingen slagen voor hun eindexamen op unieke wijze waarbij digitaal leren wordt gecombineerd met leren op papier.

Op welke manier kunnen we uw leerlingen helpen? 

Wij kunnen uw leerlingen helpen in de examenvoorbereiding door middel van onze ExamenChallenge, onze samenvattingen en onze oefenboeken.

 • De ExamenChallenge is een online examentrainer waarmee leerlingen zich op een unieke, persoonlijke wijze voorbereiden op hun eindexamen. Met meer dan 1.000 vragen oefenen ze de stof per (sub)domein. Bovendien krijgen zij een cijfer per (sub)domein! Op deze manier kunnen uw leerlingen gericht leren en oefenen met onderwerpen waar ze nog wat minder goed in zijn.
 • Onze samenvattingen bevatten alle CE-stof die beheerst moet worden volgens de syllabi van het CvTE. Alle stof wordt uitgelegd in leerlingentaal en wordt afgewisseld met relevante uitlegvideo's en oude examenopgaven.
 • Met onze oefenboeken toetsen leerlingen de geleerde CE-stof uit de samenvattingen direct door middel van honderden oefenvragen. Deze zijn allemaal gesorteerd per domein.

Praktijkvoorbeeld ExamenOverzicht in de klas

Hoe wordt er in de praktijk met onze leermiddelen geleerd? 

Verschillende scholen werken op verschillende manieren met onze leermiddelen. Iedere school kan onze leermiddelen gebruiken op een manier die past bij de manier van lesgeven op desbetreffende school. Hieronder geven we een paar praktijkvoorbeelden:

 • De samenvatting wordt geprojecteerd op het digibord, waarna de leerlingen de getoonde CE-stof direct oefenen vanuit hun fysieke oefenboek.
 • De samenvatting wordt per examenleerling als leermethode gebruikt, waarna met de stof aan de slag wordt gegaan in ons oefenboek.
 • De docenten heeft 5 setjes (samenvatting + oefenboek) beschikbaar voor de examenleerlingen, zodat zij hier gebruik van kunnen maken in de les.
 • Examenleerlingen hebben een digitale samenvatting gekoppeld op hun laptop of telefoon, waardoor zij hun lesmethode altijd op zak hebben.
 • De docent projecteert de ExamenChallenge op het digibord terwijl de examenleerlingen de samenvatting voor zich hebben liggen. Op die manier kunnen examenleerlingen gericht CE-stof leren, waarna de vragen uit de ExamenChallenge klassikaal worden behandeld.
 • Examenleerlingen hebben de ExamenChallenge en de digitale samenvatting, zodat ze altijd zichzelf kunnen trainen in de onderwerpen waar zij het meest moeite mee hebben.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school?

We kijken graag met u mee naar de meest passende oplossing voor uw examenklas(sen)!

 • Telefoon: 085-3035287
 • E-mail: info@examenoverzicht.nl
© 2024 ExamenOverzicht.nl