Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Aardrijkskunde

Aardrijkskunde

Herinner je je al die extreem hoge cijfers voor topografie op de basisschool nog? Dat was je kennismaking met het vak aardrijkskunde! Inmiddels gaat school ervan uit dat je weet welke provincies er in Nederland liggen, dat er rivieren door ons land lopen en dat Amsterdam onze hoofdstad is. Maar ons land is meer dan topografie en de wereld is meer dan Nederland. Wat er allemaal nog meer gaande is in de wereld, leer je tijdens het vak aardrijkskunde!

Aardrijkskunde gaat over het onderzoeken van de aarde en bepaalde maatschappelijke verschijnselen. We leven met z’n allen op deze aarde, maar weten we ook waar die uit bestaat? Weten we waarom het in Spanje lekkerder weer is dan in Nederland? Of heb je je ooit afgevraagd waarom bepaalde gebieden last hebben van orkanen en Nederland vrijwel nooit? Waarom de natuur zich op deze manier gedraagt leer je allemaal in de aardrijkskundeles.

voordeelpakket-keuzehulp
  1. Kies je niveau
  2. Kies je producten
  3. Kies je vakken

Voordeelpakket

Tot 21% stapelkorting

Belangrijke begrippen

Grote kans dat je weleens op het nieuws hebt gehoord over termen als ‘ontwikkelingslanden’ en ‘globalisering’. Aangezien aardrijkskunde een behoorlijk breed vak is, zijn er nog veel meer begrippen die je moet kennen. Sommige van deze begrippen zullen ongetwijfeld terugkomen op het eindexamen. Daarom hebben we hieronder een aantal begrippen alvast voor je uitgelegd!

Selecteer je niveau

VWO
HAVO
VMBO TL/GL
VMBO KB
VMBO BB

Selecteer je niveau

VWO
HAVO
VMBO TL/GL
VMBO KB
VMBO BB
© 2024 ExamenOverzicht.nl