Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Aardrijkskunde

Het vak aardrijkskunde

Aardrijkskunde

Herinner je je al die extreem hoge cijfers voor topografie op de basisschool nog? Dat was je kennismaking met het vak aardrijkskunde! Inmiddels gaat school ervan uit dat je weet welke provincies er in Nederland liggen, dat er rivieren door ons land lopen en dat Amsterdam onze hoofdstad is. Maar ons land is meer dan topografie en de wereld is meer dan Nederland. Wat er allemaal nog meer gaande is in de wereld, leer je tijdens het vak aardrijkskunde!

Aardrijkskunde gaat over het onderzoeken van de aarde en bepaalde maatschappelijke verschijnselen. We leven met z’n allen op deze aarde, maar weten we ook waar die uit bestaat? Weten we waarom het in Spanje lekkerder weer is dan in Nederland? Of heb je je ooit afgevraagd waarom bepaalde gebieden last hebben van orkanen en Nederland vrijwel nooit? Waarom de natuur zich op deze manier gedraagt leer je allemaal in de aardrijkskundeles.

Belangrijke begrippen

Begrippen aardrijkskunde

Grote kans dat je weleens op het nieuws hebt gehoord over termen als ‘ontwikkelingslanden’ en ‘globalisering’. Aangezien aardrijkskunde een behoorlijk breed vak is, zijn er nog veel meer begrippen die je moet kennen. Sommige van deze begrippen zullen ongetwijfeld terugkomen op het eindexamen. Daarom hebben we hieronder een aantal begrippen alvast voor je uitgelegd!

Voorbereiding op het examen aardrijkskunde

Examenvoorbereiding

Ben je op zoek naar meer structuur tijdens het leren voor je examens? Onze samenvattingen leggen je in duidelijke taal alles uit wat je moet kennen op het examen. Vervolgens moet je zelf aan de slag door te oefenen. En daarvoor zijn onze oefenboeken zeker een aanrader! Mocht je echt all-in willen gaan: check dan vooral onze online examentrainer: de ExamenChallenge.