Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Natuurkunde

Het vak natuurkunde

Natuurkunde

Je bureau in het klaslokaal, de boterham met hagelslag die je tijdens de lunchpauze naar binnen gooit, je snelle planga en zelfs het scherm waarop je dit nu leest, bestaan uit gigantisch veel atomen. En het leuke ervan is dat je ze niet met het blote oog kunt zien. Probeer maar eens. Wij wachten wel.

En, gedaan?

Helaas! Het is je niet gelukt. Je kunt een atoom niet met het blote oog zien.

Naast dit soort leuke weetjes zul je bij het vak natuurkunde ook goed de wetten van Newton moeten kennen. Newton is trouwens ook de man die tot de briljante ontdekking kwam dat een appel niet naar boven, maar naar beneden valt. Ook leer je met natuurkunde over trillingen, golven en ioniserende straling. Tenslotte moet je veel met vragen oefenen om je natuurkunde examen tot een gewenst einde te brengen.

Belangrijke begrippen bij natuurkunde

Begrippen bij natuurkunde

Over elk van onderstaande natuurkundige begrippen en verschijnselen hebben we een artikel geschreven. Hierin leggen we je in begrijpelijke taal uit wat het begrip is en wat je erover moet weten.

Extra hulpmiddelen om te slagen voor het examen natuurkunde

Examenvoorbereiding

Wil je meer? Dat kan! Onze samenvattingen geven je alle natuurkunde examenstof op een presenteerblaadje. Met onze oefenboeken kan je bijna eindeloos je natuurkunde kennis oefenen met vragen op examenniveau. Wil je je optimaal voorbereiden op je examen? Dan is een examentraining wellicht een goed idee.