Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Wiskunde

Wiskunde

Wiskunde: dat moeilijke vak dat door veel mensen als saai wordt beschouwd. Dat het moeilijk is, kan kloppen. Maar dat het saai is? Daar valt over te twisten! Door zijn extreem goede wiskundige kwaliteiten wist Alan Turing begin jaren ’40 de enigmacode van de Nazi’s te kraken, waardoor de Tweede Wereldoorlog waarschijnlijk twee jaar korter heeft geduurd. Wiskunde heeft hier dus naar alle waarschijnlijkheid miljoenen levens gered. Hoe je dat voor elkaar krijgt door middel van je algebra huiswerk? Not sure, maar het is een begin!

Tijdens het schoolvak wiskunde leer je algebra. Dat is het gedeelte waar ze je continu op pad sturen om de ‘X’ te vinden. Verder wordt er tijdens het vak veel gewerkt met meeteenheden, waarbij je oppervlaktes en omtrekken van voorwerpen moet berekenen. Op havo en vwo wordt het vak gesplitst in wiskunde A en wiskunde B. Bij wiskunde A gaat het onder andere over statistiek en kansberekening, terwijl wiskunde B voornamelijk gaat over het oplossen van allerlei soorten functies. Als je een bètastudie wilt doen na je havo of vwo, is het vaak handig om wiskunde B te volgen.

voordeelpakket-keuzehulp
  1. Kies je niveau
  2. Kies je producten
  3. Kies je vakken

Voordeelpakket

Tot 21% stapelkorting

Begrippen

Om de wiskundige problemen die je voor je kiezen krijgt op te lossen, zijn de afgelopen eeuwen oplossingen bedacht. Enkele van die oplossingen, moet jij als leerling uiteindelijk ook zelf kunnen uitvoeren. Hieronder zie je daarom wiskundige begrippen en methoden die op een begrijpelijke manier zijn uitgelegd.

Selecteer je niveau

VWO
HAVO
VMBO TL/GL
VMBO KB
VMBO BB

Selecteer je niveau

VWO
HAVO
VMBO TL/GL
VMBO KB
VMBO BB
© 2024 ExamenOverzicht.nl