Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Duits

Het vak Duits

Het vak Duits

Uiteraard denk je bij Duits aan grote pullen bier tijdens het Oktoberfest, vette currywurst onder de Brandenburger Tor en een lekker glaasje Glühwein op de Weihnachtsmarkt in Keulen. Toch denkt je docent op de middelbare school daar net even anders over. Duits gaat daar immers om naamvallen, het luisteren van Duitstalige nieuwsberichten en het lezen van Duitse teksten. Ook niet onbelangrijk, dachten wij zo, met het oog op je eindexamen. Bovendien: hoe wil je die currywurst gaan bestellen als je geen Duits spreekt?

Daarom gaan wij je helpen om je eindexamen Duits tot een succes te maken. Het Duits examen bestaat voornamelijk uit het lezen van teksten. Vervolgens worden er allerlei vragen gesteld over die teksten. Daarbij is het vooral handig als je een grote woordenschat hebt. Dat scheelt enorm veel tijd, aangezien je dan veel minder hoeft op te zoeken in je woordenboek.

Onderwerpen

Uitleg over Duits-gerelateerde onderwerpen

Hieronder vind je enkele artikelen over belangrijke onderwerpen uit de Duitse taal.

Examenvoorbereiding

Examenvoorbereiding

Wil je liever een compleet overzicht van de examenstof of wil je goed kunnen wennen aan het niveau van de eindexamens? Check dan vooral onze samenvattingen en oefenboeken! Met onze examentrainingen bereid je je voor op de examens terwijl je veel persoonlijke aandacht krijgt van iemand met veel verstand van het vak.