Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord voor je!

Hieronder kun je de antwoorden vinden op veelgestelde vragen over onze producten en diensten.

84% van onze gebruikers vond hier het antwoord op zijn vraag.

Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, dan kun je contact met ons opnemen.

Bestelling en levering

Bestelling en levering algemeen

Wanneer krijg ik mijn bestelling geleverd?

Binnen 2 werkdagen heb je jouw bestelling in huis. Als jij vandaag iets bestelt, sturen we dit de volgende werkdag op. In principe zal het product dan de daaropvolgende dag bij jou thuis aankomen. We zijn afhankelijk van het PostNL bezorgschema. Dat wil zeggen dat post wordt bezorgd van dinsdag tot en met zaterdag. Meer informatie over verzending kun je hier lezen. Echter hoef je niet te wachten met leren. Je kunt direct na jouw bestelling digitaal aan de slag in onze app en/of mijn account omgeving. Als je een samenvatting of oefenboek bestelt, krijg je binnen enkele minuten een digitale code waarmee jij dus vandaag al kunt gaan leren. Zo hoef je niet te wachten met leren tot de boeken zijn geleverd! 

Krijg ik een track & trace code?

Ja, wij versturen al onze producten met track en trace. Je zult binnen een uur na jouw bestelling een mailtje met jouw track en trace code ontvangen. Let op dat het enkele uren kan duren voordat de zending zichtbaar is op de PostNL website.

Ik heb geen track & trace code ontvangen. Wat nu?

Wellicht dat het mailtje in je spambox is beland. Dubbelcheck je spambox even. Mocht je echt geen mailtje hebben gehad, stuur ons dan een mail of berichtje via WhatsApp. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je een spelfout in je e-mailadres hebt gemaakt. We zullen jou in dat geval de juiste track en trace code geven.

Mijn bestelling is na twee werkdagen nog niet binnen. Wat nu?

Dat is erg vervelend. We doen ons best om je bestelling zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Check even de status van jouw bestelling via je track en trace code. Het zou kunnen zijn dat er iets fout is gegaan bij PostNL. Laten we nog één dag afwachten. Hopelijk komt je bestelling dan alsnog aan. Mocht je bestelling die dag niet aankomen, neem dan contact met ons op. Dan gaan wij even op zoek naar wat er fout is gegaan en zoeken we naar een oplossing voor je.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Wij versturen jouw bestelling via PostNL als brievenbuspakketje. Dit past gewoon door de brievenbus en hoef je niet voor thuis te zijn. In het geval je 5 of meer producten bestelt, dan past dit niet meer in een envelop en zullen we het als pakketje versturen.

Hoe zit het met verzendkosten?

Verzending is gratis voor bestellingen boven de 30 euro. Onder de 30 euro, betaal je 3 euro verzendkosten.

Problemen met de bestelling of levering

Ik heb iets anders ontvangen dan ik heb besteld. Wat nu?

Dat is absoluut niet de bedoeling! Stuur ons een mail of berichtje via WhatsApp. We sturen dan zo snel mogelijk de juiste producten naar je op.

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen. Wat nu?

Dat is vervelend. Het kan zijn dat je bestelling bij het transport en de verzending door PostNL is beschadigd. Denk bijvoorbeeld aan een opengescheurde envelop. Ben je van mening dat jouw product dusdanig beschadigd is dat je deze niet meer goed kunt gebruiken? Maak foto’s van de beschadiging en stuur ons een mail of berichtje via WhatsApp. We sturen dan zo snel mogelijk nieuwe producten naar je op.

Ik heb een fout gemaakt in het adres bij mijn bestelling. Wat nu?

Stuur ons een mail of berichtje via WhatsApp met het goede adres. Dan passen we dit aan, en zorgen we ervoor dat je bestelling naar het juiste adres wordt verstuurd.

Er zat geen victory pen bij mijn bestelling. Wat nu?

Dat is niet zo best! Wij geloven sterk in de kracht van de victory pen. Dat is tenslotte de pen waarmee jij het examen gaat maken. Heb jij een papieren samenvatting besteld en zat er geen victory pen bij? Stuur ons een mail of berichtje via WhatsApp. Dan zullen we jou een passende oplossing bieden.

Ik heb bij het bestellen een verkeerd e-mailadres ingevoerd. Wat nu?

Geen probleem, dat kan gebeuren. Stuur ons een e-mail (info@examenoverzicht.nl) of een bericht via WhatsApp (085-1300865) met daarin je ordernummer. Vermeld ook even het juiste e-mailadres. Dan passen wij het aan en zorgen we dat jij alle benodigde informatie ontvangt.

Tijdens het bestellen blijven de invoerbalken bij ‘straat’ en ‘woonplaats’ grijs. Wat nu?

Kijk even of je de toevoeging van het huisnummer daadwerkelijk bij toevoeging hebt staan en niet direct achter het huisnummer. Mocht je dit al geprobeerd hebben, stuur ons dan even een foto via WhatsApp (085-1300865) of mail (info@examenoverzicht.nl) van het overzicht op je scherm. We helpen je graag verder!

Overig

Hebben jullie een kortingscode?

Af en toe hebben we een kortingsactie lopen. Je kunt op deze pagina zien of er momenteel een kortingsactie loopt.

Digitale samenvattingen & oefenboeken, Mijn Account en de app

Digitale samenvattingen & oefenboeken

Ik heb een product besteld. Hoe kan ik deze digitaal lezen?

Al onze samenvattingen en oefenboeken zijn in je browser te bekijken via je smartphone (ExamenOverzicht app), tablet of laptop. Wanneer je een samenvatting of oefenboek bestelt, krijg je een bestelnummer en een code per e-mail toegestuurd. Deze informatie kun je gebruiken in onze app of mijn account omgeving. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je in de mijn account omgeving deze informatie invoeren om jouw product te activeren. Nadat je jouw producten hebt gekoppeld aan je account, kun je deze in jouw account lezen bij ‘Mijn producten’.

Kan ik digitale producten maar op één apparaat lezen?

Nee, je kunt digitale samenvattingen en oefenboeken lezen op meerdere apparaten. We hebben wel een maximum in het aantal apparaten en IP adressen wat je kunt gebruiken om jouw digitale samenvattingen te lezen. Wanneer je de samenvattingen wilt lezen op één van jouw apparaten, en hij geeft de melding dat het apparaat niet is geautoriseerd, lees dan het antwoord op de vraag 'er staat dat mijn apparaat niet geautoriseerd is, wat nu?'. Deze staat onder het kopje 'mijn account & app'.

Ik heb een samenvatting of oefenboek besteld, maar heb geen digitale code ontvangen.

Dat is vervelend. Normaal wordt de digitale code automatisch gestuurd binnen 10 minuten na je bestelling. Mocht je deze toch niet hebben ontvangen, stuur ons dan een mail of een berichtje via WhatsApp. Vermeld hierbij je ordernummer of de naam waarop je hebt besteld. We sturen de digitale code(s) dan zo snel mogelijk naar je op.

Het lukt niet om mijn product digitaal te koppelen. Wat nu?

Stuur ons een mail of berichtje via WhatsApp met een foto van waar het fout gaat en/of de foutmelding die je krijgt. Dan lossen we het zo snel mogelijk voor je op.

Kan ik een digitaal product printen of downloaden?

Het is helaas niet mogelijk om digitale samenvattingen of oefenboeken te printen of te downloaden. Ook leveren we geen PDF's aan. Gelukkig zijn al onze samenvattingen en oefenboeken zowel op papier als digitaal beschikbaar. Dit betekent dat je jouw bestelling ook gewoon thuis op de deurmat ontvangt.

Ik kan geen plaatjes of examenvragen zien in de samenvatting. Wat nu?

Onze digitale producten zijn het beste te lezen in de browsers Google Chrome, Firefox of Safari. Bij sommige versies van Internet Explorer en Microsoft Edge worden plaatjes en examenvragen niet (goed) getoond. We raden je aan om de digitale producten te lezen in een andere browser. Mocht je daarna toch nog problemen ondervinden, neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen op zoek naar een oplossing.

Hoe lang kan ik mijn digitale producten bekijken?

De digitale samenvattingen zijn één schooljaar geldig. Het schooljaar start jaarlijks op 1 september en eindigt op 31 augustus. Digitale samenvattingen die na de eindexamens van tijdvak 1 worden gekocht tussen 1 juni en 31 augustus, blijven ook het schooljaar daarna geldig.

Mijn Account & app

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Dat kan gebeuren. Je kunt je wachtwoord resetten met de wachtwoord vergeten functie. Mocht dat niet lukken, stuur ons een mail of een berichtje via WhatsApp, waarin je aangeeft op welke naam je hebt besteld. Dan lossen we het direct voor je op.

Er staat dat mijn apparaat niet is geautoriseerd. Wat nu?

Dat is vervelend. Je krijgt deze melding omdat we restricties hebben op het aantal IP adressen en het aantal apparaten wat je kunt gebruiken om de samenvatting te bekijken. Dit doen we om te voorkomen dat heel Nederland de samenvatting via jouw account kan lezen. Natuurlijk kan het zijn dat jij meerdere IP adressen of apparaten gebruikt. Als jij de melding ‘apparaat niet geautoriseerd’ krijgt, dan kun je dit gelukkig zelf oplossen. Ga in mijn account rechtsboven naar jouw profiel en dan naar 'Gekoppelde apparaten'. Hier kun je apparaten die geen toegang meer nodig hebben verwijderen. Zo kun je jezelf weer autoriseren. Mocht je er niet uitkomen, stuur ons een mail of een berichtje via WhatsApp en we lossen het direct voor je op.

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens bij ExamenOverzicht verwijderen?

Je kunt je gegevens op verschillende manieren verwijderen. Als je niet wilt dat je e-mailadres wordt gebruikt in mailings, kun je je onderaan de mailings afmelden. Je persoonsgegevens in de ‘Mijn Account’ omgeving en in de app voor mobiel/tablet kun je zelf aanpassen. Daarnaast kun je daar ook je gehele account verwijderen als je dat wilt. In dat geval heeft ExamenOverzicht geen toegang meer tot de gegevens uit jouw account. Verder is het goed om te weten dat persoonsgegevens die je hebt ingevuld om een bestelling te plaatsen na twee schooljaren worden verwijderd. Wil je dit eerder verwijderen, neem dan contact met ons op.

Waarom moeten mijn ouders toestemming geven om de ‘Mijn Account-omgeving’ te gebruiken?

Als je de ‘Mijn Account-omgeving’ of app voor mobiel/tablet gaat gebruiken, kun je persoonsgegevens invullen om je account te personaliseren. Denk aan het invullen van je vakkenpakket of cijferlijst. Wanneer je ouder bent dan 16 mag je volgens de wet zelf bepalen of je dit doet. Maar ben je jonger dan 16? Dan moeten je ouders akkoord geven. Aangezien bijna 25% van de examenkandidaten nog geen 16 is, vonden we het verstandig om je hier even op te wijzen. Ben je jonger dan 16, overleg even met je ouders. Bij vragen, neem gerust contact met ons op.

De gratis video’s in de app werken niet op mijn apparaat. Wat nu?

Wat vervelend dat de video’s in de app even niet werken op jouw apparaat. Geen zorgen, je kunt ze altijd nog bekijken via de webversie op account.examenoverzicht.nl.

Ik heb geen verificatiecode voor de app ontvangen of mijn verificatiecode werkt niet. Wat nu?

Geen zorgen. Stuur een bericht via WhatsApp (085-1300865) of een mail (info@examenoverzicht.nl) met daarin het e-mailadres waarmee jij je account hebt aangemaakt. Dan zorgen wij dat het wordt opgelost.

Producten

Algemeen

Hoe worden jullie producten gemaakt?

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over hoe onze samenvattingen worden gemaakt. Dat kun je hier lezen.

Hoe worden jullie producten geprint?

We hebben geen voorraad. Al onze producten worden geprint op bestelling door PostNL. Er wordt dus precies geprint wat jij bestelt. Hierdoor printen we nooit teveel en dat is beter voor het milieu. Hoe PostNL dit precies voor ons doet, kun je in deze video zien.

Kan ik jullie producten ook gebruiken voor de schoolexamens?

Onze producten bevatten in principe enkel de eindexamenstof. Echter wordt een deel van de eindexamenstof al getoetst tijdens de schoolexamens. Kijk per schoolexamen even of er ook eindexamenstof wordt getoetst. Voor zover het eindexamenstof betreft, kun je onze producten gebruiken om je voor te bereiden op de schoolexamens.

Ik heb een suggestie om jullie producten te verbeteren.

Daar worden wij erg blij van! We zijn constant op zoek naar tips en verbeteringen om onze producten nog beter te maken. Stuur ons een mail of een berichtje via WhatsApp met je suggestie. Goede toevoegingen belonen we graag met een gratis samenvatting!

Is de ExamenOverzicht methode geschikt voor alle lesmethoden en boeken?

ExamenOverzicht is geschikt om te gebruiken in combinatie met alle lesmethoden en boeken. We gebruiken de richtlijnen die het College voor Toetsen en Examens (CvTE) in de syllabus van elk vak heeft opgesteld. Het CvTE is verantwoordelijk voor de examens en bepaalt wat wel en niet geleerd moet worden voor het examen. ExamenOverzicht volgt de syllabus en zorgt dat alle onderdelen in de samenvatting zitten.

Wanneer komen de producten van volgend schooljaar in de webshop?

Elke zomer werken wij aan het updaten van onze producten voor het nieuwe schooljaar. Wanneer dit afgerond is, zullen de nieuwe producten online worden gezet. Meestal is dat in september.

Samenvattingen

Wat is er zo speciaal aan jullie samenvattingen?

Onze samenvattingen hebben de examenstof kort en bondig samengevat. Gemiddeld bestaan onze samenvattingen uit ongeveer 60 pagina’s. De samenvattingen zijn geschreven door leerlingen en gecheckt door leraren. Zo weet je dat de samenvatting makkelijk te lezen is, en tegelijkertijd juist en volledig is. Met onze samenvattingen weet je dus zeker dat je alles leert wat belangrijk is voor het examen. In onze samenvattingen zijn daarnaast oefenvragen uit oude examens en QR-codes te vinden. Met de oefenvragen kun je gelijk zien hoe de examenstof terugkomt op het examen. De QR-codes linken naar video’s met extra uitleg op YouTube, zodat je de tekst in onze samenvatting kunt combineren met het kijken naar video’s. Kortom, onze samenvattingen bereiden jou helemaal voor op het komende eindexamen!

Wat is het verschil met Samengevat?

Er zijn meerdere verschillen. Een Samengevat boekje bestaat soms uit wel 250 pagina’s. Dat vinden wij geen samenvatting meer. Je hebt tenslotte al genoeg te leren in de examenperiode. Daarnaast richt Samengevat zich vooral op de uitleg van begrippen, en bevat weinig verhalende uitleg. Ook zitten er geen oefenvragen of QR-codes met uitlegvideo’s in de Samengevat boekjes. De samenvattingen van ExamenOverzicht hebben dat wel. We hebben een uitgebreid blogartikel geschreven waarin we alle verschillen tussen Samengevat en ExamenOverzicht voor je op een rijtje hebben gezet.

Waar kan ik de antwoorden vinden op de oefenvragen in de samenvattingen?

Deze zijn hier te vinden: bit.ly/AntwoordenOefenvragen.

Hoe kan ik een QR-code in jullie samenvatting scannen?

Dat gaat door middel van de camera op jouw telefoon. Richt jouw camera op de QR-code, en dan opent de link. Lukt het niet met jouw camera? Gebruik dan een app om de QR-code te scannen. Er zijn vele gratis apps beschikbaar die dat kunnen doen. Zoek in de App Store of Play Store op ‘QR’ of ‘QR scanner’. Dan krijg je tientallen opties, die allemaal hetzelfde doen. Het maakt niet uit welke app je gebruikt.

Hoe weet ik zeker dat een samenvatting alle examenstof bevat?

Elke samenvatting is geschreven volgens de richtlijnen van de syllabus van dat vak. Deze syllabus wordt door het CvTE gepubliceerd op Examenblad.nl. Zo weten we zeker dat onze samenvattingen de volledige examenstof bevatten.

Van welke vakken hebben jullie nog geen samenvattingen?

We bieden samenvattingen aan voor de meest gangbare vakken. Dit doen we voor VMBO, HAVO en VWO. Helaas hebben we nog geen samenvattingen voor alle vakken. We missen nog samenvattingen voor onder andere de vakken filosofie, kunst, tekenen, Wiskunde C, Latijn en Grieks. Het kan zijn dat deze samenvattingen in de toekomst wel zullen verschijnen. Houd onze site daarvoor in de gaten of stuur ons een mail of een berichtje via WhatsApp met welke samenvatting jij graag zou willen zien.

Kan ik mijn samenvattingen ook nog volgend schooljaar gebruiken?

Ja en nee. Elk jaar updaten wij de samenvattingen op basis van de examenstof van het aankomende examen. Als de examenstof van een vak wijzigt, dan zullen wij ook de samenvatting van dat vak wijzigen. Daarnaast worden elk jaar de nieuwste examenvragen toegevoegd aan de samenvattingen. Ook kan het zijn dat we sommige delen van de samenvattingen hebben gewijzigd, naar aanleiding van feedback van examenkandidaten en leraren. We zijn namelijk continu bezig om onze producten beter te maken, zodat we bepaalde zaken steeds makkelijker uitleggen. Zo weten we zeker dat de meest recente samenvatting het beste aansluit met het examen. Je kunt een oude samenvatting dus in sommige gevallen prima gebruiken, maar wees wel extra kritisch of alle stof nog relevant is voor het nieuwe examenjaar.

Zijn de samenvattingen ook geschikt voor VMBO 3, HAVO 4 en VWO 4/5?

Ja en nee. De samenvattingen zijn puur gericht op het eindexamen. De examenstof bevat onderwerpen die je in de hele bovenbouw leert. Een deel van de examenstof wordt behandeld in VMBO 3, HAVO 4 en VWO 4/5. In de samenvattingen vind je ook onderwerpen die je pas in het daaropvolgende jaar krijgt. Daarnaast zul je een deel van de onderwerpen die je in deze jaren leert missen, want niet alles wat je in VMBO 3, HAVO 4 en VWO 4/5 leert is examenstof. Je kunt de samenvattingen dus alleen gebruiken voor de onderwerpen van de examenstof die je nu al leert. Kijk in de inhoudsopgave van de samenvatting om te zien welke onderdelen voor jou nu relevant zijn.

Ik doe een bezemexamen. Hoe kan ik de samenvatting van vorig schooljaar kopen?

Voor de vakken waar dit schooljaar een bezemexamen van is, kun je de digitale versie van onze producten van vorig schooljaar kopen op Stuvia.com.

Oefenboeken, uitlegvideo's en andere producten

Waar kan ik de antwoorden van het oefenboek vinden?

De antwoorden van de oefenopgaven kun je achterin het oefenboek vinden.

Ik wil een examentraining bestellen. Hoe kan ik een datum kiezen?

Op de pagina van de betreffende examentraining kun je zien wanneer en waar de examentrainingen precies plaatsvinden. Bij je bestelling kies je vervolgens een periode (bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie of de meivakantie). Na je bestelling neemt onze partner Eindsprint zo snel mogelijk contact met je op. Vervolgens kun jij je voorkeursdatum doorgeven.

Ik heb uitlegvideo’s besteld. Waar kan ik deze bekijken?

Nadat je uitlegvideo’s bij ons hebt besteld, krijg je een bevestigingsmail met een digitale code. Deze code kun je gebruiken op Digistudies.nl. De code kun je op Digistudies.nl koppelen door te klikken op ‘inloggen’ en vervolgens op ‘Ik heb een activatiecode’. Door daarna je gegevens in te vullen en je e-mailadres te verifiëren, kun je de uitlegvideo’s bekijken. Mocht de code niet werken of de video’s het niet doen, dan kun je het beste contact opnemen met Digistudies (info@digistudies.nl of +31 085-250 06 34). Zij kunnen je hierbij het beste helpen.

Wat is het verschil tussen de uitlegvideo's die jullie verkopen en de uitlegvideo's in de samenvatting?

De uitlegvideo's die wij verkopen leggen de gehele examenstof uit. Dit zijn premium video's die je niet op YouTube kunt vinden. Je kunt deze video's gebruiken om jezelf volledig voor te bereiden op het eindexamen van een bepaald vak.

Aan de andere kant staan in onze samenvattingen enkele uitlegvideo's die zijn bedoeld als extra ondersteuning bij lastige onderwerpen. Deze uitlegvideo's zijn wel op YouTube te vinden. Wij hebben het zoekwerk voor jou gedaan, zodat je de meest relevante video direct bij de juiste stof hebt. Ze zijn vooral bedoeld als extraatje van de samenvatting.

Jullie verkopen uitlegvideo's. Staan deze ook op YouTube?

Deze uitlegvideo's zijn gemaakt door Digistudies. Die kun je natuurlijk niet op YouTube vinden. Op het YouTube kanaal van Digistudies kun je enkel een aantal previews van deze video's vinden.

Ik wil uitlegvideo's kijken, maar het geluid werkt niet.

Geluid is natuurlijk wel zo handig als je leert met uitlegvideo's! Check of het knopje aan de zijkant van je telefoon aanstaat. Meestal is het probleem dan opgelost. Laat het ons zeker even weten als je nog steeds niets hoort.

Mag jullie woordenboek voor het eindexamen gebruikt worden op het examen?

Nee, helaas heeft het CvTE ons woordenboek verboden. Toen we het woordenboek uitbrachten, voldeden we aan de regels die waren opgesteld door het CvTE. Het CvTE vond dit niet leuk, en heeft direct de regels gewijzigd. Ze hebben op Examenblad kenbaar gemaakt dat het woordenboek toch niet gebruikt mag worden op het eindexamen. Dat vinden wij natuurlijk erg jammer. Het woordenboek kan alsnog worden gebruikt om begrippen te leren of op te zoeken, maar mag helaas niet mee de examenzaal in.

Service

Hoe kan ik jullie bereiken?

Als je ons wilt bereiken, dan kan dat op de volgende manieren:

  • Bellen/WhatsApp: 085-1300865;
  • Mailen: info@examenoverzicht.nl;
  • Schrijven: Floridalaan 8, 3404WV, IJsselstein.

Je kunt ons daarnaast via social media volgen:

  • Instagram.com/ExamenOverzicht
  • Tiktok: examenoverzicht
  • Facebook.com/ExamenOverzicht

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Je kunt bij ons betalen via iDEAL, PayPal en Visa/Mastercard. Ook kun je met Billink achteraf betalen. Zie voor meer informatie de pagina betaalmogelijkheden. Als je liever betaalt via bankoverschrijving, dan kan dat ook. Stuur ons in dat geval een mail of een berichtje via WhatsApp.

Kan ik (een deel van) mijn bestelling retourneren?

Ja, dat is geen probleem! Je kunt (een deel van) je bestelling retourneren binnen 14 dagen na levering van je bestelling. Onze retourvoorwaarden zijn niet moeilijk. Je hoeft ook niet aan te geven waarom je de producten wilt retourneren, alhoewel we graag leren van jouw feedback om onze producten te verbeteren. De enige uitzondering hierop is als je een product bestelt tijdens de examenperiode en het terug wilt sturen na het examen (zie artikel 10 van onze algemene voorwaarden). Je kunt het retourproces zelf starten via examenoverzicht.nl/retour. Hier kun je doorgeven welke producten je wilt retourneren en een retourlabel printen. Na ontvangst van het retour, zullen we het geld terugstorten.