Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Biologie

Het vak biologie

Biologie

Biologie gaat in de kern om bomen, planten, dieren en mensen. Kortom: alles wat betrekking heeft op het fenomeen ‘leven’. Best belangrijk dus! Biologie is een wetenschap die continu pogingen doet om het leven verder te ontdekken. Verder leer je bij biologie waarom levende organismen zo belangrijk zijn voor onze planeet en leer je zelfs dat kindjes eigenlijk helemaal niet door een ooievaar worden afgeleverd.

Tijdens het vak biologie leer je dat veel processen in de natuur zich vanzelf voordoen. Denk bijvoorbeeld aan fotosynthese of aan de koolstofkringloop. Een bekend fenomeen in de biologie is daarnaast de evolutietheorie van Darwin. Deze theorie stelt dat organismen die zich het beste aanpassen aan hun omgeving de hoogste kans hebben om te overleven. Dus als jouw omgeving nu het examenjaar is, is het aan jou de taak om je het beste aan te passen aan het examenjaar, zodat je een hogere kans op slagen hebt! Hoe je dat precies doet, zie je onderaan deze pagina.

Begrippen

Begrippen biologie

Het vak biologie gaat over veel onderwerpen en begrippen. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal van die begrippen hieronder voor je uitgelegd.

Slagen voor het examen biologie

Examenvoorbereiding

Heb je liever alle examenstof van biologie gewoon overzichtelijk voor je neus? Dan zijn onze samenvattingen zeker een aanrader! Ook kun je met de oefenboeken direct aan de slag met de stof die je hebt geleerd. Mocht je echt all-in willen gaan: check dan vooral onze online examentrainer: de ExamenChallenge.