Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Bijles volgen: waar moet je op letten? (2024)

De middelbare school, en zeker het examenjaar, is al lastig zat. Soms ben je gewoon even het overzicht kwijt of begrijp je bepaalde onderwerpen na honderd keer nog steeds niet. Als je wat hulp kunt gebruiken, dan kan het volgen van bijles een goede oplossing zijn. Maar er zijn zoveel aanbieders van bijles, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je precies op letten bij het kiezen van de bijles die het beste bij jou past? In dit artikel helpen we jou verder. Je kunt hier alles vinden over bijles en we helpen je met het selecteren van een bijles-aanbieder.

Alles over bijles

Wat is bijles?

Wat is bijles?

Bijles is extra les die je kunt volgen naast je normale lesuren. Veel leerlingen kiezen er bijvoorbeeld voor om bijles te volgen in de avond, het weekend of in een schoolvakantie. Bijlessen zijn erop gericht om jou veel individuele aandacht te geven. Ze worden vaak verzorgd door studenten of door docenten. Zij helpen jou met de stof waar jij moeite mee hebt en beantwoorden jouw vragen. Meestal wordt bijles gegeven in ruil voor een financiële vergoeding.

In de meeste gevallen worden bijlessen aangeboden door individuele personen of commerciële bedrijven. Deze aanbieders van bijles kunnen samenwerken met bepaalde scholen, zodat deze scholen leerlingen kunnen doorverwijzen naar de bijles-aanbieder. Je kunt aanbieders van bijles natuurlijk ook altijd zelf benaderen.

Waarom een bijles volgen?

Waarom een bijles volgen?

Leerlingen volgen bijles om verschillende redenen.

Allereerst volgen leerlingen bijles omdat ze de stof door iemand anders uitgelegd willen hebben. De uitleg van hun eigen docent past soms namelijk gewoon niet bij de denkwijze van deze leerlingen. Uit behoefte naar uitleg vanuit een ander perspectief gaan zij dan op zoek naar bijles.

Verder missen sommige leerlingen een stukje individuele begeleiding in de normale lessen. Dat is op zich niet gek, want een leraar op school moet zijn aandacht verdelen over alle leerlingen in een klas. Die individuele aandacht hopen leerlingen dan vervolgens te krijgen tijdens hun bijles. Aangezien bijlessen bedoeld zijn om jou, als leerling, te helpen met specifieke vragen die je hebt en problemen waar je tegenaan loopt, zal je die individuele aandacht hier zeker vinden.

Veel leerlingen zijn goed in bepaalde vakken, en minder goed in andere vakken. Het volgen van bijles is ook een goede manier om eventuele achterstanden in een vak in te halen

Het kan behoorlijk demotiverend zijn als het niet zo goed gaat met sommige vakken. Bijles zorgt voor een verhoogd zelfvertrouwen in de stof. Hierdoor zul je de stof beter gaan begrijpen.

De individuele focus en het maatwerk van bijles zorgt vaak voor hogere cijfers. Logisch, aangezien de volledige aandacht precies gaat naar de problemen waar jij tegenaan loopt. Na het volgen van bijlessen snap je dus meer, waardoor de kans op een hoger cijfer groot is.

Ten slotte is er een groep leerlingen met concentratieproblemen. Door iemand anders hen bij de les te laten houden, kunnen zij die concentratie vaak wel opbrengen. Je voelt door een bijlesdocent min of meer een sociale verplichting om aan de slag te gaan en op te letten. Bovendien wordt er anders een aardig zakcentje verspild.

Waar het uiteindelijk echt om draait is natuurlijk het halen van je diploma door te knallen op je eindexamen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bijles-aanbieder?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bijles-aanbieder?

Wanneer je bijles wilt volgen, waar moet je dan op letten bij het uitkiezen van een bijles-aanbieder? Let in ieder geval op de volgende zaken.

De prijs

Een bijles kan hartstikke handig zijn, maar er hangt meestal een behoorlijk prijskaartje aan. Over het algemeen kost bijles ongeveer tussen de € 20 en € 30 per uur. Maar de kosten verschillen nogal per aanbieder. Vaak is het zo dat als je meerdere uren bijles afneemt (bijvoorbeeld in een pakket van meerdere uren), de prijs per bijlesuur omlaag gaat. De prijs van een bijles-aanbieder heeft ook te maken met het type leraar dat de lessen geeft. Zo is bijles van een student goedkoper dan van een eerstegraads docent.

De locatie

De locatie van een bijles is erg belangrijk. Het is namelijk vervelend om een half uur te reizen voor een uurtje bijles. Je wilt natuurlijk gewoon zo snel mogelijk aan de slag, zodat je weer op tijd thuis bent. Gelukkig zijn er in bijna elke stad wel meerdere aanbieders van bijles te vinden. Bovendien bieden sommige bijles-aanbieders zelfs aan om de bijles bij jou thuis te komen geven. In dat geval hoef je dus niet eens de deur uit voor je bijles!

Het type leraar

Bij bijlessen is er een verschil in het type leraar dat de les geeft. Bij sommige bijles-aanbieders worden de bijlessen gegeven door studenten, terwijl je bij andere aanbieders een echte eerstegraads docent kunt verwachten. Beide soorten leraren hebben hun voordelen en nadelen. Studenten zitten misschien wat minder diep in de schoolstof dan docenten, maar de drempel om met hen te communiceren is vaak wat lager. Er zit tenslotte minder leeftijdsverschil tussen jou en een student, dan tussen jou en een docent met 40 jaar ervaring.

Klik met de bijlesdocent

Een bijles neem je meestal niet eenmalig voor een uurtje. Sommige leerlingen nemen jarenlang bijles, omdat ze dat fijn vinden. Juist omdat het vaak een langetermijnrelatie betreft, is het belangrijk dat je een klik met de bijlesdocent hebt. Je wilt tenslotte geen bijles volgen van iemand waar je totaal geen klik mee hebt. En jij bent de enige die kan bepalen of er een klik is met de docent.

Meningen van anderen

Niemand kan beter bepalen of een bepaalde aanbieder goede bijlessen aanbiedt dan de mensen die er zelf bijles hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om altijd van tevoren de reviews van een bepaalde bijles-aanbieder te bekijken. Zoek hierbij vooral naar reviews die bestaan uit opbouwende kritiek, en die op een neutrale site (zoals Feedbackcompany of Kiyoh) te vinden zijn. Echter is onze ervaring dat het van veel bijles-aanbieders moeilijk is om openbare reviews te vinden.

Wat zijn de voordelen van bijles?

Wat zijn de voordelen van bijles?

Intensieve begeleiding

Wanneer je bijles volgt, heb je de volle aandacht van jouw bijlesdocent. Deze intensieve begeleiding is één van de grootste voordelen van bijlessen. De focus ligt dus volledig op jouw vragen en probleemgebieden binnen de stof.

Op deze manier hebben bijlesdocenten vaak ook meer tijd om hun uitleg naar jouw wensen aan te passen dan wanneer zij voor een volle klas staan. Tijdens een normale les moeten docenten er namelijk voor zorgen dat niemand de aandacht verliest. Dat is erg lastig als sommige leerlingen iets meteen begrijpen, terwijl anderen met vragen blijven zitten. Bij een bijles is er individuele aandacht en kun je al je vragen stellen.

Daarnaast heeft deze intensieve begeleiding tot gevolg dat de leraar jouw voortgang goed in de gaten kan houden. Hij of zij zal precies weten in hoeverre jij de stof onder de knie hebt en waar je nog aandacht aan moet besteden. Je krijgt dus maatwerk.

Meer zelfvertrouwen

Doordat je na verloop van tijd tegen minder dingen aanloopt en ziet dat je meer opdrachten goed kunt maken, krijg je meer zelfvertrouwen. Je ziet immers steeds vaker dat je iets wel degelijk kunt. En als het lukt tijdens de bijles, dan lukt het je waarschijnlijk ook op de toets of op het examen.

Hogere cijfers & hogere slagingskans

Door het volgen van bijles zul je de stof beter begrijpen en minder problemen hebben bij het maken van opgaven. Hierdoor ga je vanzelf betere cijfers halen. Dit geldt zowel voor normale toetsen als voor het eindexamen. Bovendien zorgen hogere cijfers voor de SE-toetsen ervoor dat je met een hoger cijfer het eindexamen ingaat.

Wat zijn de nadelen van bijles?

Wat zijn de nadelen van bijles?

Duur

Het volgen van bijlessen kan behoorlijk duur zijn. Een bijles kost gemiddeld ongeveer € 20 - € 30 per uur. En meestal neem je geen eenmalige bijles voor een uur, maar is het een traject van minimaal een paar maanden, en vaak jaren. Dit betekent dat als jij structureel problemen hebt met een bepaald vak, de kosten van het volgen van bijles kunnen oplopen tot in de duizenden euro's. Bij veel bijles-aanbieders neem je een pakket af dat bestaat uit een vastgesteld aantal uur in de week of maand. Dan krijg je vaak wat korting. In het algemeen geldt: hoe meer bijlessen je afneemt, hoe lager de prijs per uur.

Te intensief

Je hebt vast weleens het gevoel gehad dat je hoofd overloopt van allerlei gedachten. Soms krijg je zoveel nieuwe informatie in korte tijd binnen dat je het niet meer kunt verwerken. Met andere woorden: je leert niet meer. Die situatie kan, als je niet uitkijkt, ook voorkomen na een flinke bijles-sessie. Gelukkig heb je de tijdsduur van je bijles zelf in de hand en verschilt het per persoon wat ‘te veel’ nieuwe informatie is. Zorg dus dat je van jezelf goed weet waar jouw grens ligt en pas daar de tijdsduur van je bijles op aan.

Top 5 bijles-aanbieders

Top 5 aanbieders van bijles in Nederland

In Nederland zijn veel verschillende bijles-aanbieders. Zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij 5 goede bijles-aanbieders voor jou geselecteerd die landelijk actief zijn. Deze kun je hieronder vinden in alfabetische volgorde.

Logo van Afterscool vanaf 2022

After’s Cool helpt al bijna 25 jaar leerlingen met leren. Zij vinden het belangrijk dat leerlingen veel zelfvertrouwen hebben in hun eigen kunnen. De afgelopen jaren slaagt gemiddeld 97% van de eindexamenleerlingen die door hen geholpen zijn. De bijlessen van After’s Cool worden in principe één-op-één afgenomen, maar je kunt ze ook met meerdere leerlingen volgen tegen een lager tarief. Let op: After's Cool is een kennispartner van Lyceo, dus je krijgt hier les volgens Lyceo's studiemethode.

Algemene info:

 • Prijs per uur: € 31,50 tot € 46 (locatie afhankelijk en er geldt 'hoe meer uren, hoe lager het uurtarief').
 • Inschrijfkosten: geen
 • Locaties: Amsterdam, Delft, Den Haag, Oegstgeest, Pijnacker, Rotterdam, Schiedam en Wassenaar. Ze geven ook online bijles.
 • Type bijlesdocent: studenten

Aanbod:

 • Niveaus: VMBO, HAVO, VWO
 • Vakken waar je bijles in kunt volgen: alle vakken
Onze mening:

Wij vinden After’s Cool een betrouwbare aanbieder omdat ze al bijna 25 jaar actief zijn en veel personeel hebben dat verstand heeft van lesgeven. Ook zien we het als pluspunt dat er geen minimaal aantal bijlessen is dat je moet nemen. Wel betaal je flink voor losse uren: € 46. Bovendien maken ze een persoonlijk plan van aanpak met de leerlingen om zo beter de doelen van de leerlingen te kunnen behalen. Minpunten zijn dat ze enkel in de Randstad zitten en vrij prijzig zijn. Ook zijn de openingstijden van hun vestigingen in principe beperkt, van 14:00 tot 18:00. Ten slotte vinden wij het raar dat het tarief per locatie kan verschillen.

Link: website After's Cool

TopTutors logo

Al jarenlang kunnen leerlingen bij TopTutors terecht voor bijles op school, aan huis of online. Deze bijlessen worden gegeven door oud leerlingen, die dicht bij de school en bij de leerlingen staan. Doordat TopTutors hechte samenwerkingen heeft met diverse scholen door heel Nederland, zijn de tutors ongetwijfeld vertrouwd met de lesmethode die jij op school volgt. Erg handig dus! 

Algemene info:

 • Prijs per uur: € 22,50
 • Inschrijfkosten: € 15,00 (eenmalig per schooljaar)
 • Locaties: Alkmaar, Almelo, Asten, Barneveld, Bergen op Zoom, Bolsward, Breda, Den Bosch, Den Haag, Doetinchem, Dongen, Doorwerth, Dordrecht, Eindhoven, Etten-Leur, Gouda, Hilversum, Horst, Houten, Kampen, Leeuwarden, Leiden, Lochem, Nijmegen, Nijverdal, Noordwijk, Nuenen, Oud-Beijerland, Overveen, Raamsdonksveer, Roosendaal, Rotterdam, Schoonhoven, Sittard, Sleeuwijk, Sneek, Tiel, Tilburg, Utrecht, Venlo, Venray, Vlaardingen, Waalwijk, Wijchen, Zeist, Zoetermeer en Zwijndrecht . Ook online bijles.
 • Type bijlesdocent: studenten

Aanbod:

 • Niveaus: VMBO, HAVO, VWO
 • Vakken waar je bijles in kunt volgen: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Chinees, CKV, Duits, Economie, Engels, Filosofie, Frans, Geschiedenis, Grieks, Informatica, Latijn, Logistiek, Maatschappijkunde, Maatschappijwetenschappen, M&O, Muziek, NaSk1, NaSk2, Natuurkunde, Nederlands, Rekenen, Scheikunde, Spaans, Statistiek, Wiskunde, Wiskunde A, Wiskunde B, Wiskunde C en Wiskunde D.

Onze mening:

TopTutors is een fijne partij als je op zoek bent naar bijles. Voor iedere leerling wordt een tutor gezocht die goed bij hem of haar past. Dit zorgt voor een laagdrempelige en persoonlijke begeleiding. Ook zijn ze in een groot deel van Nederland actief, waardoor er bijna altijd wel bijlesmogelijkheden bij jou in de buurt zijn. Dit geldt ook als jij zelf niet bij een van de TopTutors-scholen op school zit. Daarnaast is het fijn dat je ook bijles thuis kunt volgen en dat je online bijles kunt krijgen. Tot slot zit je bij TopTutors niet vast aan een abonnement of pakket, maar betaal je per gevolgd uur bijles.

Link: website TopTutors

Lyceo logo

Lyceo is een grote bijles-aanbieder die met veel scholen samenwerkt. Misschien ook wel met jouw school. Zij baseren de bijlessen op hun eigen leermethode. Zoals ze zelf zeggen, is dit een bewezen methode die bestaat uit plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Reflecteren doen zij door middel van Homi. Dit is een programma waarop zowel jij als je ouders je voortgang kunnen zien en hierop dus kunnen reflecteren. Hun bijlessen zijn zowel in hun vestigingen als online te volgen en zijn één-op-één. Om bijles bij Lyceo te volgen, moet je wel minstens vijf lessen bij hen afnemen.

Algemene info:

 • Prijs per uur: bijles op locatie kost ongeveer € 35 tot € 45. Dit kan per locatie verschillen. Ook geldt dat het uurtarief lager wordt naarmate je meer bijles neemt. De online bijles kost € 35 per uur.
 • Inschrijfkosten: geen
 • Locaties: Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Baarn, Barendrecht, Bergen op Zoom, Bergschenhoek, Best, Bilthoven, Bleiswijk, Bloemendaal, Breda, Breukelen, Bussum, Capelle aan den IJssel, Cuijk, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Elst, Enschede, Goes, Gouda, Groningen, Haaksbergen, Haarlem, Haren, Heemstede, Heerde, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Houten, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Laren, Leiden, Lent, Maarssen, Maastricht, Meerssen, Meppel, Nieuwegein, Nijkerk, Nijmegen, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oisterwijk, Oldenzaal, Oss, Pijnacker, Rhenen, Ridderkerk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Rozendaal, Sassenheim, Schiedam, Sittard, Soest, Ubbergen, Utrecht, Valkenswaard, Velsen-Zuid, Venlo, Vleuten, Voorburg, Vught, Waddinxveen, Wageningen, Warnsveld, Wassenaar, Wijchen, Woerden, Zaandam, Zaandijk, Zeist, Zevenbergen, Zutphen, Zwijndrecht en Zwolle
 • Type bijlesdocent: studenten

Aanbod:

 • Niveaus: VMBO, HAVO, VWO
 • Vakken waar je bijles in kunt volgen: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Duits, Economie, Engels, Frans, Geschiedenis, NaSk1, NaSk2, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Wiskunde, Wiskunde A, Wiskunde B, Wiskunde C

Onze mening:

Lyceo is een ervaren bijles-aanbieder. Ook maken ze een individueel plan van aanpak met je, die ze gebruiken om je persoonlijke voortgang bij te houden. Het kan erg motiverend werken om te zien dat je vooruitgang boekt. Verder hebben ze veel connecties met scholen, dus kan het vaak een gemakkelijke keuze zijn als je op zoek bent naar bijles. Wel zijn hun prijzen aan de hoge kant. Ook kunnen hun prijzen verschillen per locatie, wat een beetje vreemd is.

Link: website Lyceo

MrChad logo

Naast de bekende chatfunctie is MrChad ook hartstikke geschikt voor bijles. De bijles van MrChad is er écht op gericht om jouw leerachterstand weg te werken. Door middel van individuele bijles in combinatie met hun unieke huiswerkapp kom je iedere week dichterbij jouw gewenste niveau. Voordat de bijles van start gaat, zorgt een intakegesprek voor een duidelijk plan van aanpak. Zo weet je zeker dat je focust op de écht belangrijke punten. Buiten de bijlessen om kun je altijd vragen stellen via het leerplatform van MrChad. De bijlessen worden aan huis of digitaal aangeboden. De kosten voor één les bedragen € 27,50. 

Algemene info:

 • Prijs per uur: € 22 tot € 27,50 (hoe meer uren, hoe lager het uurtarief)
 • Inschrijfkosten: geen
 • Locaties: bij jou thuis en online
 • Type bijlesdocent: docenten (universitair geschoold)

Aanbod:

 • Niveaus: VMBO, HAVO, VWO
 • Vakken waar je bijles in kunt volgen: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Duits, Economie, Engels, Frans, Geschiedenis, Latijn, Maatschappijleer, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde en Wiskunde.

Onze mening:

MrChad is ideaal voor leerlingen die een intensieve begeleiding willen van docenten die weten waar ze het over hebben. Het handige leerplatform, waar je als leerling ieder moment van de dag vragen kunt stellen, is een mooie bijkomstigheid. Qua prijs is MrChad ook niet de duurste aanbieder van bijles, dus zeker een goede aanbieder. 

Link: website MrChad

Studentsplus logo

Studentsplus biedt al sinds 2002 bijles voor middelbare scholieren aan. Het is opgericht vanuit de behoefte van veel scholieren aan individuele bijles. Inmiddels hebben zij zich ontwikkeld tot één van de grootste bijles-aanbieders van Nederland. Ze focussen zich vooral op de persoonlijke aanpak en de connectie tussen leerling en bijlesdocent. De bijlessen van Studentsplus worden doorgaans aan huis of online gegeven. De bijlessen zijn één-op-één. Verder betaal je in principe geen reiskosten. Deze kunnen eventueel in overleg in rekening worden gebracht, afhankelijk van de tijdsduur van een bijles en de reistijd van de student. De studenten reizen vaak vanuit de studentensteden. Ten slotte is het goed om te weten dat je minstens 4 bijles-uren per maand dient af te nemen.

Algemene info:

 • Prijs per uur: € 22 tot € 31 (hoe meer uren, hoe lager het uurtarief)
 • Inschrijfkosten: geen
 • Locaties: bij jou thuis en online
 • Type bijlesdocent: studenten

Aanbod:

 • Niveaus: VMBO, HAVO, VWO
 • Vakken waar je bijles in kunt volgen: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Duits, Economie, Engels, Frans, Geschiedenis, Maatschappijwetenschappen, NaSk1, NaSk2, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Wiskunde, Wiskunde A, Wiskunde B, Wiskunde C

Onze mening:

Studentsplus is voor de prijs die zij vragen een erg goede bijles-aanbieder. Ze zijn namelijk één van de goedkoopste opties, terwijl ze wel gewoon een HBO- of WO-student bij jou thuis langs sturen. Deze studenten hebben het vak waarin zij bijles geven op de havo of vwo met minstens een 7 afgerond. Let er dus op dat zij niet per se het vak waarin ze bijles geven studeren op het HBO of de universiteit. De kwaliteit van hun diensten is meestal goed.

Link: website Studentsplus

Wat zijn de kosten van bijles?

Wat zijn de kosten van bijles?

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van bovenstaande bijles-aanbieders.

Bijles-aanbiederInschrijfkosten1 uur (per uur)10 uur (per uur)20 uur (per uur)40 uur (per uur)
After's Cool€ 0€ 31,50 - € 46*€ 31,50 - € 46*€ 31,50 - € 46*€ 31,50 - € 46*
TopTutors€ 15€ 22,50€ 22,50€ 22,50€ 22,50
MrChad€ 0€ 27,50€ 26€ 22€ 22
Lyceo€ 0n.v.t.€ 35 - €45€ 35 - €45€ 35 - €45
Studentsplus€ 0n.v.t.€ 28€ 25€ 22

 


*Deze prijzen verschillen, omdat er per locatie verschillende tarieven worden berekend.

Wat zijn alternatieven voor bijles?

Wat zijn alternatieven voor bijles?

Examentraining

Voor eindexamenleerlingen kunnen examentrainingen een goed alternatief zijn. Dit zijn cursussen van 1, 2 of 3 dagen waarin je helemaal wordt klaargestoomd voor het eindexamen. Examentrainingen worden echter niet één-op-één gegeven. In plaats daarvan is de training meestal in groepjes van 5 tot soms wel 20 leerlingen. Aangezien je hierbij een paar dagen lang de gehele eindexamenstof intensief krijgt uitgelegd door gekwalificeerde docenten, ben je er wel vaak een paar honderd euro voor kwijt. Bovendien biedt niet iedere examentrainer de mogelijkheid om schoolexamenstof uitgelegd te krijgen. Wil je meer weten over examentrainingen? Check dan ons overzicht van de beste eindexamentraingen in Nederland.

Samenvattingen en oefenboeken

Een andere populaire optie onder examenleerlingen is het gebruik van samenvattingen en oefenboeken van ExamenOverzicht. In de samenvattingen wordt namelijk de complete eindexamenstof per vak behandeld. Kort, vlot en eigentijds! Ook staan er oefenopgaven in en QR-codes die je naar uitlegvideo’s brengen. Dit is vooral ideaal voor leerlingen die door de bomen het bos niet meer zien en niet meer weten wat ze precies moeten kennen en kunnen op het eindexamen. De samenvatting geeft hen overzicht. Verder wordt de essentie van de examenstof in kortere vorm uitgelegd dan in reguliere schoolboeken, waardoor het leren minder tijd kost.

Daarnaast zijn veel examenleerlingen tevreden over de oefenboeken van ExamenOverzicht. In de oefenboeken staan honderden oefenopgaven, die een combinatie zijn van theorievragen en oude examenvragen. De oefenboeken zijn ideaal om te oefenen met de examenstof. Na het oefenboek ben jij helemaal klaar voor het eindexamen.

Wanneer je in een voordeelpakket zowel een samenvatting als oefenboek samen koopt, is dit voordeliger. De prijs van een samenvatting + oefenboek is zelfs goedkoper dan een uurtje bijles.

Conclusie

Conclusie over bijles

Bijles kan een enorm effectieve manier zijn om jouw kennis van vakken waar jij moeite mee hebt te boosten. Zo kan de stof tijdens een bijles heel anders worden uitgelegd dan op school, waardoor je opeens onderwerpen begrijpt die je eerder niet begreep. Ook krijg je veel persoonlijke aandacht en richt de bijlesdocent zich volledig op jou en niet op je klasgenoten. Je kunt daardoor altijd jouw vragen stellen, die de bijlesdocent net zolang uitlegt totdat jij het begrijpt. Wel kan bijles best duur zijn en moet je uitkijken dat je niet in korte tijd zoveel nieuwe dingen krijgt uitgelegd dat je niks meer opneemt. Als je specifiek hulp zoekt voor het eindexamen, is ook een examentraining aan te raden. Maar als je geen honderden euro’s wilt uitgeven, dan zijn de samenvattingen en oefenboeken van ExamenOverzicht de beste optie.

Ontvang exclusieve tips in het examenjaar

Graag helpen we jou in het examenjaar richting je diploma!
Zit jij in je examenjaar en wil jij slagen? Schrijf je dan in voor:

Exclusieve tips
De geheimen van het eindexamen
Een template voor jouw leerplanning
Dat extra zetje in de rug

Ik ben
© 2024 ExamenOverzicht.nl