Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examen Aardrijkskunde HAVO 2024

Begrijp jij de geografie van de aarde en kun jij de belangrijkste kenmerken per regio in de wereld benoemen? Begrijp jij nationale en regionale vraagstukken in ons land als het gaat om mens, milieu, verkeer en natuur? Met andere woorden: ben jij goed voorbereid voor het Aardrijkskunde examen? Op deze pagina kun je alles lezen over het Aardrijkskunde eindexamen HAVO.

Examen_aardrijkskunde_havo

De examenstof

Het Aardrijkskunde eindexamen HAVO 2024 bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk:

A. Mondiale spreidings- en relatiepatronen

B. Het proces van globalisering

A. Natuurlijke verschijnselen aan het aardoppervlak en in de atmosfeer

B. Kenmerken van landschapszones op aarde en de veranderingen hierin

A. Sociaalgeografische en fysisch-geografische kenmerken van Brazilië

B. De sociaaleconomische positie van Brazilië in de regio en in de wereld

A. Overstromingen en wateroverlast in Nederland

B. Ruimtelijke en sociaaleconomische vraagstukken van stedelijke gebieden

Het Aardrijkskunde eindexamen HAVO

Aardrijkskunde is de leer van de aarde. Op het eindexamen Aardrijkskunde HAVO 2024 komen vier hoofdonderwerpen terug. Het Aardrijkskunde eindexamen HAVO bestaat enkel uit open vragen over deze onderwerpen. Hieronder leggen we uit wat voor vragen je kunt verwachten.

Op het eindexamen Aardrijkskunde moet je de sociaalgeografische aspecten van de wereld kennen. Ook moet je de fysisch-geografische aspecten kennen. Er wordt van je verwacht dat je relaties kunt leggen tussen de natuur en de samenleving. Voor het land Brazilië moet je dit in detail weten. Tenslotte moet je om kunnen gaan met ruimtelijke vraagstukken. Zowel op regionale en nationale schaal, met internationale kaders.

Andere vragen gaan rechtstreeks over de begrippen. Leer de begrippen daarom goed. Laat je eventueel overhoren door een klasgenoot. Daarnaast komt het ook voor dat je begrippen in een context moet plaatsen. Probeer goed te letten op de relatie van de begrippen in combinatie met een groter onderwerp.

Hoe kunnen wij jou helpen bij het eindexamen?

Wij geloven dat iedereen kan slagen voor het eindexamen. Om jou te helpen goed voorbereid het examen in te gaan, hebben wij alle belangrijke informatie voor jou op een rijtje gezet en bieden we handige producten aan om jou te helpen slagen voor het examen Aardrijkskunde HAVO.

Informatie

Producten

De examenperiode is de meest stressvolle tijd van de middelbare school. Maar als jij onze samenvatting goed doorneemt, veel oefenvragen maakt en onze examentips leest, dan ga jij straks slagen voor het eindexamen!

© 2024 ExamenOverzicht.nl