Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Aardrijkskunde VMBO KB 2024

De beste examentips op een rij

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Aardrijkskunde examentips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Aardrijkskunde VMBO KB. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Aardrijkskunde VMBO tip #1: Zorg dat je de actualiteit van de onderwerpen kent

Op het Aardrijkskunde examen VMBO komen een aantal kernthema’s terug. Verdiep je in deze thema’s en zorg dat je ongeveer weet wat er nu speelt. Google bijvoorbeeld eens op het waterbeheer van China of het Midden-Oosten. Bekijk ook eens of er in de laatste jaren droogte is geweest in Spanje, of welke orkanen er in Amerika zijn geweest. De vragen op het Aardrijkskunde examen VMBO zijn soms gericht op actuele problemen.

Aardrijkskunde VMBO tip #2: Bestudeer landkaarten

Het Aardrijkskunde examen VMBO gaat over Nederland, Spanje, China, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Zoek deze landen eens op via Google maps of in een atlas. Zorg dat je de belangrijkste steden en rivieren kent. Als thema’s voor het Aardrijkskunde examen zich richten op bepaalde gebieden, bestudeer deze dan ook. Er is een grote kans dat je landkaarten zult moeten bestuderen tijdens het Aardrijkskunde examen.

Aardrijkskunde VMBO tip #3: Zorg dat je de verschillen tussen landen kent

Op het Aardrijkskunde examen VMBO worden onderwerpen besproken die op meerdere landen van toepassing zijn. Zorg dat je de verschillen tussen landen kent. Nederland gaat bijvoorbeeld anders om met water dan Spanje. Daarbij heeft Nederland ook een ander klimaat dan Spanje. Kijk goed welke landen er naast elkaar worden gezet en zorg dat je de verschillen tussen landen kunt uitleggen.

Aardrijkskunde VMBO tip #4: Leer de Aardrijkskunde examenstof thema voor thema

Het heeft geen zin om alle examenstof in één keer in je hoofd te stampen. Zorg dat je de examenstof opknipt in hapklare brokken. Bijvoorbeeld klimaat, waterbeheer, topografie, bevolkingsontwikkeling Nederland, etc. Wanneer je steeds een deel van de stof leert, blijft die stof beter hangen. In onze Aardrijkskunde samenvatting hebben we dit al voor je gedaan.

Aardrijkskunde VMBO tip #5: Examenvideo’s Aardrijkskunde VMBO

De Aardrijkskunde examenstof VMBO is voor een deel ook te vinden in video’s op YouTube. Deze video’s helpen je om de stof beter te begrijpen door beelden toe te voegen. Wij hebben enkele video’s voor het examen Aardrijkskunde VMBO voor je geselecteerd. Maak hier gebruik van!

Weet jij nog een goede tip voor het examen Aardrijkskunde VMBO?

Mail hem dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we deze toe.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Aardrijkskunde VMBO KB. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl