Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examen Frans VMBO KB 2024

Beheers jij de Franse taal goed genoeg om gehele teksten te begrijpen? Weet jij hoe je het best voor het examen Frans VMBO KB kunt leren? Kortom, ben jij klaar voor wat je te wachten staat? Op deze pagina kun je alles lezen over het eindexamen Frans VMBO KB.

Examen_frans_vmbo_kb

Het examen Frans VMBO KB 2024

Het eindexamen Frans VMBO is gelijk voor BB, KB en TL/GL. Het examen bestaat alleen uit het onderdeel leesvaardigheid, waarbij je verschillende soorten teksten kunt verwachten. Hier worden meerkeuzevragen en open vragen over gesteld. Het soort teksten wat je kunt verwachten zijn:

  • Korte teksten
  • Lange teksten
  • Scanteksten
  • Gatenteksten

Korte teksten hebben vaak maar één alinea. Hierbij is het handig eerst de vraag te lezen voor je de tekst doorneemt. Lange teksten hebben vaak meerdere alinea’s. Over dit soort teksten worden vaak meer vragen gesteld. Vaak ergens tussen de 3 en 8 vragen. Het is verstandig dit soort teksten zorgvuldig door te lezen.

De scanteksten bevatten vaak veel details. Bijvoorbeeld een recept of een pagina uit de TV-gids. Net als bij de korte teksten is het verstandig eerst de vraag te lezen. Daarna kun je de tekst scannen. Op zoek naar de details die antwoord geven op de vraag.

Het laatste soort tekst is gatentekst. Hier zijn in sommige zinnen één of meerdere woorden weggelaten en is het aan jou om de zin aan te vullen. Zorg dat je bij dit soort teksten goed de zinnen voor en na het open stuk doorleest. Die zinnen geven vaak informatie over het ontbrekende woord.

Bij het lezen van de teksten kun je het best eerst globaal de tekst scannen, zodat je grofweg weet waar deze over gaat. Lees de tekst dan intensief door. Bekijk daarna de vragen en ga gericht op zoek naar het antwoord. Als de tekst niet te groot is, kun je ook gelijk naar de vraag gaan. Let dus op, met wat voor soort tekst je te maken hebt.

Als je een antwoord hebt gegeven, lees dan het stukje tekst nog eens door. Dit om zeker te zijn dat dit antwoord klopt. Als je een open vraag moet beantwoorden, doe dit dan altijd in het Nederlands, tenzij anders aangegeven.

Het examen Frans VMBO KB bestaat overigens voor het merendeel uit meerkeuzevragen. Je mag naar dit examen een woordenboek meenemen als je dat wilt. Zo kun je moeilijke woorden opzoeken. Let alleen wel op dat het opzoeken van woorden veel tijd kost. Het is niet altijd nodig om woorden op te zoeken. Vaak kun je uit de context van de tekst/zin al wel afleiden wat het woord betekent. Mocht je twijfelen aan je woordenschat, is het altijd goed om extra woorden te leren.

Wij geloven dat iedereen kan slagen voor het eindexamen. Om jou te helpen goed voorbereid het examen in te gaan, hebben wij de volgende belangrijke informatie en handige producten voor je op een rijtje gezet:

Informatie

Producten

De examenperiode is de meest stressvolle tijd van de middelbare school. Maar als jij onze samenvatting goed doorneemt, veel oefenvragen maakt en onze examentips leest, dan ga jij straks slagen voor het eindexamen!

Hoe kunnen wij jou helpen bij het eindexamen?

2 Items

Set Descending Direction
per pagina
voordeelpakket-keuzehulp
  1. Kies je niveau
  2. Kies je producten
  3. Kies je vakken

Voordeelpakket

Tot 21% stapelkorting

© 2024 ExamenOverzicht.nl