Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Wiskunde VMBO BB 2024

De beste examentips op een rij

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Wiskunde tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Wiskunde VMBO BB. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Wiskunde VMBO tip #1: Oefenen, oefenen, oefenen

Wiskunde is een vak dat je veel moet oefenen. Maak zoveel mogelijk oude Wiskunde examens. Zo raak je bekend met het type vragen op het examen. Zorg ervoor dat je de antwoorden in het antwoordmodel ook echt snapt. Als je een vraag niet snapt, vraag je leraar dan om uitleg.

Wiskunde VMBO tip #2: Vergeet je spullen niet

Vergeet je passer, geodriehoek, potlood, gum en natuurlijk rekenmachine niet. Neem voor de zekerheid ook een markeerstift mee naar het examen, zodat je bepaalde onderdelen in de vraag kunt markeren.

Wiskunde VMBO tip #3: Schrijf altijd op hoe je tot je antwoord bent gekomen

Schrijf bij het beantwoorden van een vraag al je tussenliggende denkstappen op. Wanneer je een rekenmachine gebruikt levert het vaak punten op als je zegt wat je invoert en welke functies je hebt gebruikt.

Wiskunde VMBO tip #4: Maak kort voor het examen alleen makkelijke opgaven

Maak de dag voor het examen hooguit een paar makkelijke opgaven. Dit geeft je zelfvertrouwen voor je examen. Zorg dat je de moeilijke opgaven al van tevoren veel hebt geoefend.

 

Weet jij nog een goede tip voor het examen Wiskunde VMBO?

Mail hem dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we deze toe.

 

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Wiskunde VMBO BB. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

1 Item

Set Descending Direction
per pagina
© 2024 ExamenOverzicht.nl