Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Nederlands VMBO KB 2024

De beste examentips op een rij

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Nederlands tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Nederlands VMBO KB. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Nederlands VMBO tip #1: Oefen alle onderdelen

Het eindexamen Nederlands bestaat uit 2 onderdelen: een tekst met vragen en het schrijven van een tekst. Zorg dat je veel oefent met beide onderdelen. Dit kun je doen door oude examens te maken.

Nederlands VMBO tip #2: Let goed op signaalwoorden en kernzinnen

Let goed op de signaalwoorden in de tekst! Deze geven verbanden in de tekst aan. De signaalwoorden kun je markeren. Let ook goed op de eerste en laatste zinnen in elke alinea. Vaak bevatten deze belangrijke informatie.

Nederlands VMBO tip #3: Lees de tekst meerdere keren

Lees de teksten altijd meerdere keren door. Bijvoorbeeld één keer vluchtig en één keer uitgebreid.

Weet jij nog een goede tip voor het examen Nederlands?

Mail hem dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we deze toe.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Nederlands VMBO KB. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl