Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Frans VMBO BB 2024

De beste examentips op een rij

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Frans tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Frans VMBO BB. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Frans VMBO tip #1: Lees oude vragen door

Lees de vragen van oude examens een paar keer goed door en zorg dat je de vraagstelling snapt. Op deze manier weet je al een beetje wat je kunt verwachten op het examen Frans.

Frans VMBO tip #2: Let op aanvullende informatie

Let goed op aanvullende informatie, zoals plaatjes of dikgedrukte tekst. Let ook goed op de eerste en laatste zinnen in elke alinea en kijk naar de inleiding. Deze geven vaak een idee waar de rest van de tekst over gaat. Ook signaalwoorden kunnen helpen en bevatten vaak informatie die belangrijk is voor het begrip van een tekst.

Frans VMBO tip #3: Zorg voor een grote woordenschat

Elk moeilijk woord dat je al kent, hoef je niet op te zoeken tijdens het examen. Zo bespaar je tijd en kun je sneller en makkelijker teksten lezen. Zorg dus dat je van tevoren de betekenissen van zoveel mogelijk moeilijke woorden leert.

Weet jij nog een goede tip voor het examen Frans VMBO?

Mail hem dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we deze toe.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Frans VMBO BB. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

1 Item

Set Descending Direction
per pagina
© 2024 ExamenOverzicht.nl