Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Frans HAVO 2024

De beste examentips op een rij

Je gaat binnenkort het examen Frans maken. Wanneer je de examenstof kent, is het zaak om flink te oefenen. En de volgende examentips door te nemen. Wij hebben de beste examentips Frans voor jou verzameld, zodat jij straks geen fouten maakt die je had kunnen voorkomen. Lees deze tips door en focus je op de juiste zaken. Samen zorgen we ervoor dat jij slaagt voor het eindexamen. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Frans HAVO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die gelden voor alle vakken.

Top 5 examentips Frans HAVO

Examentip Frans #1: Lees oude vragen door

Kijk eens goed naar de vraagstelling van oude examens en probeer moeilijke woorden alvast te leren. Zo weet je zeker dat je de vraagstelling snapt en weet je al een beetje wat je kunt verwachten op het examen Frans.

Examentip Frans #2: Let op signaalwoorden en kernzinnen

Let goed op de eerste en laatste zinnen in elke alinea en de signaalwoorden in de tekst! De eerste en laatst zin geven vaak aan waar een alinea over gaat. De signaalwoorden geven verbanden in de tekst aan. Vaak bevatten deze belangrijke informatie. De signaalwoorden kun je markeren tijdens het lezen.

Examentip Frans #3: Vergroot je woordenschat

Vergroot je woordenschat door veelvoorkomende woorden te leren. Zo bespaar je de tijd om woorden op te moeten zoeken en kun je makkelijker teksten begrijpen.

Examentip Frans #4: Leren is leuker via de app

Het leert makkelijker om Frans te leren via de app. Er zijn ontelbaar veel apps beschikbaar om je Frans te helpen leren. Dit maakt het leren een stuk leuker!

Examentip Frans #5: Kijk Franse films of series

Op YouTube en/of Netflix kun je veel Franse films, series of clips vinden. Deze kunnen je helpen om je begrip van de Franse taal en je woordenschat te vergroten. Het is een goede combinatie van ontspanning en leren!

Weet jij nog meer examentips Frans HAVO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Frans HAVO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Frans HAVO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl