Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Duits VMBO TL/GL 2024

Examentips om jou te helpen

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Duits tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Duits VMBO TL/GL. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Top 6 Duits examentips VMBO

Duits examentip #1: Let op signaalwoorden en kernzinnen

Signaalwoorden geven verbanden in de tekst aan en bevatten vaak informatie die belangrijk is voor het begrip van de tekst. Ook de eerste en laatste zinnen in elke alinea geven vaak weer waar de tekst over gaat. Deze informatie kan je helpen om het juiste antwoord sneller te vinden.

Duits examentip #2: Zorg voor een grote woordenschat

Als je een grote woordenschat hebt, begrijp je de teksten beter en hoef je minder woorden op te zoeken. Als moeilijke Duitse woorden in je hoofd zitten, hoef je deze niet op te zoeken en bespaar je tijd op het examen. Zorg dus dat je een grote Duitse woordenschat hebt. Je krijgt een grote woordenschat door veel Duitse teksten te lezen en woorden die je niet kent op te zoeken en te leren.

Duits examentip #3: Oefen met het vinden van de hoofdgedachte

Als je een tekst in het Duits leest, train jezelf dan om de hoofdgedachte voor jezelf te vinden. De hoofdgedachte van een tekst vertelt in één zin de boodschap die de schrijver wil overbrengen.

Duits tip #4: Gebruik je woordenboek enkel wanneer dat nodig is

Zorg dat je rekening houdt met de tijd. Gebruik enkel je woordenboek wanneer het echt nodig is om een woord op te zoeken. Zoek niet elk woord op dat je niet kent, want daar is geen tijd voor. Zoek enkel woorden op als je denkt dat je dit nuttig kan zijn voor het beantwoorden van de vraag of als je de tekst anders niet begrijpt. Probeer dus in de tekst belangrijke informatie van minder belangrijke informatie te onderscheiden.

Duits examentip #5: gebruik een app om Duits te leren

We raden aan om een app te downloaden die je helpt bij het leren van Duits. Er zijn vele gratis apps beschikbaar die dat doen. Dat is tenminste een leuke manier om Duits te leren!

Duits examentip #6: kijk goed naar wat er wordt gevraagd

Het is belangrijk om op het eindexamen Duits VMBO de vraag goed te lezen. Als je de vraag te snel leest, dan heb je kans dat je de vraag niet goed hebt begrepen en zoek je wellicht naar de verkeerde informatie in de tekst. Neem dus de tijd om te kijken naar wat er precies wordt gevraagd.

Heb jij nog goede Duits examentips VMBO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding?

Zorg dat je bovenstaande tips leest voordat je het examen Duits gaat maken. Kun je toch nog wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op het eindexamen? We hebben ook een samenvatting van de examenstof VMBO Duits. Deze helpt je bij de uitleg van de examenstof.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Duits VMBO TL/GL. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

1 Item

Set Descending Direction
per pagina
© 2024 ExamenOverzicht.nl