Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Duits VMBO KB 2024

De beste examentips op een rij

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Duits tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Duits VMBO KB. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Duits VMBO tip #1: Lees oude vragen door

Vaak zijn de vragen op het examen te vergelijken met die uit eerdere jaren. Lees de vragen uit oude examens eens een paar keer door, zodat je alvast weet wat je te wachten staat.

Duits VMBO tip #2: Let op signaalwoorden en kernzinnen

Signaalwoorden geven verbanden in de tekst aan en bevatten vaak informatie die belangrijk is voor het begrip van de tekst. Ook de eerste en laatste zinnen in elke alinea geven vaak weer waar de tekst over gaat. Deze informatie kan je helpen om het juiste antwoord sneller te vinden.

Duits VMBO tip #3: Zorg voor een grote woordenschat

Als je een grote woordenschat hebt, begrijp je de teksten beter en hoef je minder woorden op te zoeken. Zorg dus dat je een grote Duitse woordenschat hebt.

Duits VMBO tip #4: kijk goed naar wat er wordt gevraagd

Het is belangrijk om op het eindexamen Duits VMBO de vraag goed te lezen. Als je de vraag te snel leest, dan heb je kans dat je de vraag niet goed hebt begrepen en zoek je wellicht naar de verkeerde informatie in de tekst. Neem dus de tijd om te kijken naar wat er precies wordt gevraagd.

Weet jij nog een goede tip voor het examen Duits VMBO KB?

Mail hem dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we deze toe.

 

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Duits VMBO KB. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

1 Item

Set Descending Direction
per pagina
© 2024 ExamenOverzicht.nl