Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Wiskunde VMBO TL/GL 2024

Examentips om jou te helpen

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Wiskunde tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Wiskunde VMBO TL/GL. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Top 7 Wiskunde examentips VMBO

Wiskunde examentip #1: Oefenen, oefenen, oefenen

Wiskunde is een vak dat je veel moet oefenen. Maak zoveel mogelijk oude Wiskunde examens. Zo raak je bekend met het type vragen op het examen. Zorg ervoor dat je de antwoorden in het antwoordmodel ook echt snapt. Als je een vraag niet snapt, vraag je leraar dan om uitleg.

Wiskunde examentip #2: Vergeet je spullen niet

Vergeet je passer, geodriehoek, potlood, gum en natuurlijk rekenmachine niet. Neem voor de zekerheid ook een markeerstift mee naar het examen, zodat je bepaalde onderdelen in de vraag kunt markeren.

Wiskunde examentip #3: Schrijf altijd op hoe je tot je antwoord bent gekomen

Schrijf bij het beantwoorden van een vraag al je tussenliggende denkstappen op. Vaak kun je al wat punten scoren zonder dat je het uiteindelijke antwoord goed hebt.

Wiskunde examentip #4: Maak kort voor het examen alleen makkelijke opgaven

Maak de dag voor het examen hooguit een paar makkelijke opgaven. Dit geeft je zelfvertrouwen voor je examen. Zorg dat je de moeilijke opgaven al van tevoren veel hebt geoefend.

Wiskunde examentip #5: Zorg dat je kunt rekenen met verschillende typen verbanden

Op het examen moet je kunnen rekenen met lineaire verbanden, exponentiële verbanden, wortelverbanden, machtsverbanden en overige verbanden. Van elk type verband moet je de standaardformule kennen en hiermee kunnen rekenen. Zo moet je bijvoorbeeld met groeifactoren, verdubbelingstijd en halveringstijd kunnen rekenen.

Wiskunde examentip #6: Zorg dat je eenheden van grootheden in elkaar kunt omrekenen

Op het examen is het belangrijk om te weten wat de eenheden van de verschillende grootheden zijn. Ook moet je eenheden in elkaar om kunnen rekenen. Je moet kunnen rekenen met de grootheden lengte, oppervlakte, inhoud, gewicht en tijd. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen uitrekenen dat 2,7 kilogram gelijk is aan 2.700.000 milligram.

Wiskunde examentip #7: Zorg dat je de wetenschappelijke notatie kent

Bij berekeningen met grote getallen met veel nullen wordt vaak gebruikgemaakt van de wetenschappelijke notatie. Hiermee kun je grote getallen korter noteren. Bij de wetenschappelijke notatie worden niet alle nullen opgeschreven, maar wordt er gerekend met de macht 10. De macht geeft aan hoe vaak er met 10 wordt vermenigvuldigd.

Heb jij nog goede Wiskunde examentips VMBO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

Zorg dat je bovenstaande tips leest voordat je het examen Wiskunde gaat maken. Kun je toch nog wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op het eindexamen? We hebben ook een samenvatting van de examenstof VMBO Wiskunde. Deze helpt je bij de uitleg van de examenstof.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Wiskunde VMBO TL/GL. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl