Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Economie VMBO KB 2024

De beste examentips op een rij

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal Economie tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Economie VMBO KB. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Economie VMBO tip #1: Oefen oude examens Economie VMBO

Lees eerst de examenstof uit je boek goed door. Maak vervolgens enkele oude examens. Zo raak je bekend met verschillende soorten vragen op het examen Economie. Check je antwoorden. Oefen ten slotte extra op de onderwerpen waar je slecht scoort.

Economie VMBO tip #2: Wees bekend met economische vraagstellingen

Economische vraagstellingen hebben vaak 2 zijden. Bijvoorbeeld een vraagzijde en een aanbodzijde. Kijk in de vraagstelling op het Economie examen VMBO goed welke zijde er bedoeld wordt.

Economie VMBO tip #3: Zorg dat je de actualiteit kent

Zorg dat je weet wat er in de economie gebeurd door je te verdiepen in de actualiteiten. Verdiep je bijvoorbeeld in de crisis van de afgelopen jaren. Zorg dat je weet wat de oorzaken en gevolgen ervan zijn. Lees de krant of kijk het economisch nieuws. Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte.

Economie VMBO tip #4: Geen grafische rekenmachine

Neem een gewone rekenmachine mee naar het examen. Een grafische rekenmachine is niet toegestaan!

Economie VMBO tip #5: Examenvideo’s Economie VMBO

Veel begrippen voor het Economie examen VMBO zijn uitgelegd in video’s op YouTube. Deze video’s helpen je om de stof beter te begrijpen door ook beelden toe te voegen. Wij hebben enkele video’s voor het Economie examen VMBO [link] voor je geselecteerd om te bekijken. Maak hier gebruik van!

Economie VMBO tip #6: Combineer alle middelen om je te helpen slagen

Combineer verschillende middelen om de stof te leren. Gebruik je boek en onze samenvatting Aardrijkskunde. Vraag je leraar om de stof opnieuw te bespreken, of kijk eens op YouTube naar uitleg. Oefen daarnaast voldoende oude examens. Door alle middelen te combineren vergroot je de kans dat je slaagt voor het Economie examen.

Economie VMBO tip #7: Begin op tijd met leren

Een valkuil voor veel examenkandidaten is tijdgebrek. Zorg dat je op tijd begint met het leren van de stof. Leer de stof stap voor stap. Zo hoef je in de laatste dagen voor het examen alleen nog je samenvatting door te nemen.

Weet jij nog een goede tip voor het examen Economie VMBO?

Mail hem dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we deze toe.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Economie VMBO KB. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl