Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Engels VWO 2024

De beste examentips op een rij

Voel jij je al zeker genoeg om het examen Engels te maken? De examenstof heb je wellicht al in je hoofd zitten. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Daarom hebben wij voor jou de beste examentips verzameld en geselecteerd. Bestudeer deze examentips goed en voorkom dat je veelgemaakte fouten zal maken op het examen. Zo helpen we jou ontspannen het examen in te gaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Engels VWO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die van toepassing zijn op elk vak.

Top 6 examentips Engels VWO

Examentip Engels #1: Zorg dat je niet teveel woorden opzoekt in je woordenboek

Opzoeken kost tijd. Als je dit teveel doet, kan je in tijdnood komen. Zorg ervoor dat je van tevoren zoveel mogelijk moeilijke woorden kent. Een grote woordenschat zorgt er tenslotte voor dat je minder woorden tijdens het examen hoeft op te zoeken!

Examentip Engels #2: Moeilijk woord? Kijk naar de context

Soms kun je uit de context van de tekst de betekenis van het moeilijke woord halen. Dit scheelt je tijd met opzoeken.

Examentip Engels #3: Vergroot je woordenschat

Hoe meer woorden je van tevoren kent, hoe minder je hoeft op te zoeken. Leer dus veel (moeilijke) woorden en vergroot je Engelse woordenschat.

Examentip Engels #4: Zorg dat je eerst de vraag leest

Soms zijn er erg lange teksten en zoek je maar één stuk informatie uit de tekst. Lees eerst de vraag en zoek daarna gericht naar het antwoord op de vraag. Kijk nog niet naar de antwoorden. Formuleer voor jezelf het antwoord en kijk daarna pas naar de antwoorden. Kijk vervolgens of dat antwoord bij de meerkeuze antwoorden staat.

Examentip Engels #5: Gebruik een app om Engelse woorden te leren

Er zijn vele gratis apps beschikbaar. Deze kunnen je helpen met het vergroten van je woordenschat Engels. En leren is tenslotte leuker met een app dan met je boek!

Examentip Engels #6: Kijk Engelse films en series

Je kunt Engelse films en series kijken om je begrip van de Engelse taal te verbeteren. Ook zul je hiermee onbewust nieuwe woorden oppikken. Dit zal je helpen op het examen!

Heb jij nog meer goede examentips Engels VWO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Engels VWO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Engels VWO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

2 Items

Set Descending Direction
per pagina
© 2024 ExamenOverzicht.nl