Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Duits VWO 2024

De beste examentips op een rij

Voel jij je al zeker genoeg om het examen Duits te maken? De examenstof heb je wellicht al in je hoofd zitten. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Daarom hebben wij voor jou de beste examentips verzameld en geselecteerd. Bestudeer deze examentips goed en voorkom dat je veelgemaakte fouten zal maken op het examen. Zo helpen we jou ontspannen het examen in te gaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Duits VWO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die van toepassing zijn op elk vak.

Top 5 examentips Duits VWO

Examentip Duits #1: Lees oude vragen door

Elk examen Duits kent min of meer dezelfde vraagstelling. Als je de vragen uit oude examens goed doorneemt, begrijp je op welke manier de vragen zullen worden gesteld tijdens het examen van dit jaar.

Examentip Duits #2: Let op signaalwoorden en kernzinnen

Tijdens het examen heb je beperkt tijd om de teksten te lezen en de vragen te beantwoorden. Let daarom goed op de signaalwoorden in de tekst, maar ook op de eerste en laatste zinnen in elke alinea. Deze bevatten vaak belangrijke informatie.

Examentip Duits #3: Zorg voor een grote woordenschat

In de examenteksten zitten vaak moeilijke woorden die in verschillende teksten en op meerdere examens terugkomen. Door de oude examenteksten een paar keer door te nemen en de moeilijke woorden op te zoeken, vergroot je je woordenschat. Zo zul je de teksten op het examen beter begrijpen. Hoe minder woorden je hoeft op te zoeken in je woordenboek, hoe meer tijd je bespaart op het examen Duits!

Examentip Duits #4: Zoek niet elk woord op in je woordenboek

Op het examen Duits heb je geen tijd om elk woord dat je niet kent op te zoeken in je woordenboek. Ga daarom slim om met je woordenboek. Zoek enkel de woorden op die je nodig hebt voor je begrip van de tekst of het beantwoorden van de vraag. Zoek dus geen woorden op die onnodig zijn. Dit zal je veel tijd besparen!

Examentip Duits #5: Gebruik een app om je woordenschat Duits te vergroten

Duits leren is leuker door middel van een app. Er zijn veel gratis apps beschikbaar. Deze kunnen je helpen met het vergroten van je woordenschat Duits. En dat zal je weer helpen op het examen, doordat je teksten beter begrijpt en minder woorden hoeft op te zoeken!

Heb jij nog meer goede examentips Duits VWO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De tips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Duits VWO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Duits VWO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl