Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Engels HAVO 2024

De beste examentips op een rij

Je gaat binnenkort het examen Engels maken. Wanneer je de examenstof kent, is het zaak om flink te oefenen. En de volgende examentips door te nemen. Wij hebben de beste examentips Engels voor jou verzameld, zodat jij straks geen fouten maakt die je had kunnen voorkomen. Lees deze tips door en focus je op de juiste zaken. Samen zorgen we ervoor dat jij slaagt voor het eindexamen. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Engels HAVO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die gelden voor alle vakken.

Top 5 examentips Engels HAVO

Examentip Engels #1: Zoek niet elk woord op

Gebruik je woordenboek slim. Als je elk lastig woord gaat opzoeken, ben je heel veel tijd kwijt en kom je misschien in tijdnood. Zorg er dus voor dat je van tevoren een grote woordenschat hebt. Een goede woordenschat helpt je enorm op het examen Engels. Elk woord dat je al kent hoef je tenslotte niet op te zoeken!

Examentip Engels #2: Let op signaalwoorden

Signaalwoorden geven verbanden aan tussen zinnen en tekstdelen. Signaalwoorden helpen je de tekst beter te begrijpen. Wanneer je teksten Engels leest, kijk dan of je signaalwoorden kunt vinden.

Examentip Engels #3: Lees eerst de vraag

Lees eerst de vraag, voordat je de tekst gaat lezen. Zo kun je gericht zoeken naar het antwoord op de vraag. Dit bespaart tijd. En tijd is enorm belangrijk op het examen Engels!

Examentip Engels #4: Gebruik apps om Engels te oefenen

Leren is leuker met een app dan met een boek. Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen om Engels te leren. Een bekende app is Duolingo. Deze laat je op een speelse manier steeds beter worden in Engels.

Examentips Engels #5: Kijk Engelse films en series

Zorg dat je veel Engelse films en series kijkt. Hierdoor word je beter in Engels en pik je onbewust nieuwe woorden op. Zo vergroot je je woordenschat en je algemeen begrip van de Engelse taal.

Weet jij nog meer examentips Engels HAVO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Engels HAVO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Engels HAVO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl