Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips NaSk2 VMBO TL/GL 2024

Examentips om jou te helpen

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal NaSk2 tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen NaSk2 VMBO TL/GL. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Top 5 NaSk2 examentips VMBO

NaSk2 examentip #1: Weet wat je in je BINAS kunt vinden

Zorg dat je weet waar je zaken kunt opzoeken in BINAS. Tijdens het examen zul je deze zeker gebruiken. Het is daarom goed om je BINAS een paar keer goed door te nemen en te oefenen met het opzoeken van zaken.

NaSk2 examentip #2: Wat neem je mee naar het examen?

Voor het examen NaSk2 heb je een paar zaken nodig: een rekenmachine, pen, potlood, gum en geodriehoek. Je zult met grootheden moeten rekenen en dat gaat sneller als je je rekenmachine bij je hebt. Ook kan het zijn dat je iets moet tekenen. Met een potlood en geodriehoek kun je nette rechte lijnen tekenen zodat je docent straks goed kan zien wat jij hebt getekend. Zet de lijnen met potlood, zodat je met je gum eventueel aanpassingen kunt maken als je een fout maakt. Het scheelt veel tijd als je bij een fout niet een hele tekening opnieuw hoeft te maken.

NaSk2 examentip #3: Zorg dat je weet wat wel of geen stofeigenschappen zijn

Stofeigenschappen zijn het smeltpunt, kookpunt, de kleur, geur, de mate van oplosbaarheid in water, de mate van elektrische geleiding, de dichtheid en de fase van een stof. De massa is bijvoorbeeld geen stofeigenschap.

NaSk2 examentip #4: Zorg dat je weet wat hoe je reactievergelijkingen opstelt

Op het examen NaSk2 wordt vaak gevraagd om reactievergelijkingen op te stellen. Zorg dat je hier goed mee oefent. Als je makkelijk een reactievergelijking kunt opstellen, bespaart je dit tijd op het eindexamen.

NaSk2 examentip #5: Zorg dat je weet hoe stoffen zijn opgebouwd

Stoffen zijn opgebouwd uit moleculen, atomen of ionen. Een atoom is het kleinste deeltje van een scheikundig element dat nog de eigenschappen van dat element heeft. Verschillende atomen vormen gezamenlijk een molecuul. Een molecuul is opgebouwd uit atomen die in een chemische verbinding met elkaar zijn verbonden. Zouten bestaan niet uit moleculen, maar uit positieve en negatieve ionen.

Heb jij nog goede NaSk2 examentips VMBO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

Zorg dat je bovenstaande tips leest voordat je het examen NaSk2 gaat maken. Kun je toch nog wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op het eindexamen? We hebben ook een samenvatting van de examenstof VMBO NaSk2. Deze helpt je bij de uitleg van de examenstof.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen NaSk2 VMBO TL/GL. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

4 Items

Set Descending Direction
per pagina
© 2024 ExamenOverzicht.nl