Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Wiskunde B VWO 2024

De beste examentips op een rij

Voel jij je al zeker genoeg om het examen Wiskunde B te maken? De examenstof heb je wellicht al in je hoofd zitten. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Daarom hebben wij voor jou de beste examentips verzameld en geselecteerd. Bestudeer deze examentips goed en voorkom dat je veelgemaakte fouten zal maken op het examen. Zo helpen we jou ontspannen het examen in te gaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Wiskunde B VWO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die van toepassing zijn op elk vak.

Top 8 examentips Wiskunde B VWO

Examentip Wiskunde B #1: Train je algebraïsche vaardigheden

Zorg op het examen Wiskunde B dat je zonder problemen algebraïsche berekeningen kunt uitvoeren. Zo moet je in staat zijn om te rekenen met breukvormen, wortelvormen, bijzondere producten, machten en logaritmen. Zorg ook dat je eerstegraadsvergelijkingen en tweedegraadsvergelijkingen op kunt lossen.

Examentip Wiskunde B #2: Zorg dat je kunt rekenen met standaardfuncties

Op het examen moet je kunnen rekenen met machtsfuncties, exponentiële functies, logaritmische functies, wortelfuncties, gebroken functies en goniometrische functies. Zorg dat je oefent met elk van deze typen functies!

Examentip Wiskunde B #3: Zorg dat je transformaties kunt uitvoeren

Op het examen moet je translaties en vermenigvuldigingen kunnen uitvoeren aan functies. Dit moet je kunnen voor alle typen standaardfuncties. Oefen hier dus van tevoren mee!

Examentip Wiskunde B #4: Zorg dat je de afgeleide kunt berekenen

De afgeleide van de functie f(x) beschrijft voor iedere waarde van x de waarde van de helling van f. Op het examen moet je in staat zijn om de afgeleide te berekenen van complexe functies. Je moet de basisregels van differentiëren kennen, en de kettingregel, somregel, verschilregel, quotiëntregel en productregel kunnen toepassen. Ook moet je de tweede afgeleide kunnen berekenen.

Examentip Wiskunde B #5: Zorg dat je kunt rekenen met integralen en de hoofdstelling van de integraalrekening kent

De afgeleide en de integraal zijn omgekeerde bewerkingen. Op het examen moet je kunnen primitiveren en de hoofdstelling van de integraalrekening kennen.

Examentip Wiskunde B #6: Oefenen, oefenen, oefenen

Wiskunde B is een vak dat je veel moet oefenen. Probeer met Wiskunde vooral de tijd te nemen er echt even voor te gaan zitten. Zorg dat je ook af en toe een paar uur achter elkaar oefent, zodat je went aan de tijdsduur van 3 uur op het eindexamen. Probeer ook hele examens Wiskunde B te oefenen van de afgelopen jaren. Zo raak je bekend met de vraagstellingen op het examen. Zorg ervoor dat je ook de antwoorden in het antwoordmodel goed doorneemt en begrijpt, dan leer je niet alleen de oplossingen beter begrijpen, maar ook de manier waarop de leraar jouw toets moet nakijken. Als je een vraag niet snapt, vraag je Wiskunde leraar dan om uitleg.

Examentip Wiskunde B #7: Neem reservebatterijen mee

Vergeet je grafische rekenmachine niet. Zorg voor voldoende batterijen in je grafische rekenmachine en neem eventueel reserve batterijen mee. Neem ook een passer, geodriehoek, potlood, gum en natuurlijk je markeerstift mee naar het examen, zodat je zeker weet dat je alles bij de hand hebt om netjes en overzichtelijk te werken.

Examentip Wiskunde B #8: Kijk naar de hoeveelheid punten die je kunt scoren per vraag

Kijk naar hoeveel punten je kunt verdienen met een vraag. Vaak zegt dit aantal iets over het aantal stappen dat je moet uitvoeren in de berekening.

Heb jij nog meer goede examentips Wiskunde B VWO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Wiskunde B VWO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Wiskunde B VWO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl