Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Duits HAVO 2024

De beste examentips op een rij

Je gaat binnenkort het examen Duits maken. Wanneer je de examenstof kent, is het zaak om flink te oefenen. En de volgende examentips door te nemen. Wij hebben de beste examentips Duits voor jou verzameld, zodat jij straks geen fouten maakt die je had kunnen voorkomen. Lees deze tips door en focus je op de juiste zaken. Samen zorgen we ervoor dat jij slaagt voor het eindexamen. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Duits HAVO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die gelden voor alle vakken.

Top 4 examentips Duits HAVO

Duits tip #1: Ga goed om met je woordenboek

Het is belangrijk om tijd zo verstandig mogelijk te gebruiken op het examen Duits. Hierdoor is het niet aan te raden om elk woord wat je niet kent op te zoeken. Dit kost simpelweg teveel tijd. Denk daarom na of het verstandig is om een bepaald woord op te zoeken. Zoek enkel de woorden op die je nodig hebt voor het beantwoorden van een vraag of het begrijpen van de tekst.

Duits tip #2: Let op signaalwoorden en kernzinnen

Let goed op de signaalwoorden in de tekst! Deze geven verbanden in de tekst aan. De signaalwoorden kun je markeren. Let ook goed op de eerste en laatste zinnen in elke alinea. Vaak bevatten deze belangrijke informatie.

Duits tip #3: Zorg voor een grote woordenschat

Het examen Duits bestaat uit verschillende teksten. Het begrijpen van deze teksten hangt uiteindelijk samen met het hebben van een grote woordenschat. Hoe meer woorden je kent, hoe meer je van een tekst snapt. En hoe meer woorden je kent, hoe minder woorden je hoeft op te zoeken. Leer daarom veelvoorkomende Duitse woorden en oefen met het lezen van Duitse teksten.

Duits tip #4: Leer Duits met een app

Er zijn verschillende (gratis) apps te downloaden die je helpen bij het leren van Duits. Dit is een leukere manier om Duits te leren dan het lezen van droge woordenlijstjes uit je boek!

Weet jij nog meer examentips Duits HAVO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Duits HAVO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Duits HAVO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl