Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips NaSk1 VMBO TL/GL 2024

Examentips om jou te helpen

Je hebt de examenstof geleerd en bent klaar om het examen te maken. Toch hebben wij nog een aantal NaSk1 tips voor je op een rij gezet, die jij misschien nog niet kent. Deze tips helpen je focussen op de juiste zaken. Daarnaast zorgen onze tips ervoor dat jij straks op het examen geen stomme fouten zal maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Zo kun je rustig het examen ingaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen NaSk1 VMBO TL/GL. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips.

Top 4 NaSk1 examentips VMBO

NaSk1 examentip #1: Oefen voldoende met eenheden omrekenen

Een onderdeel wat zeker aan bod komt op het examen NaSk1 is het rekenen met eenheden. Zorg dat je de verschillende eenheden kent van de grootheden voor afstanden, oppervlakte, inhoud, gewicht en tijd en deze eenheden naar elkaar kunt omrekenen. Let altijd op de juiste stapgrootte. Oefen ten slotte voldoende rekenvragen, zodat je er zeker bent dat je het omrekenen van grootheden goed beheerst.

NaSk1 examentip #2: Zorg dat je de begrippen kent

Zorg dat je alle begrippen kent die op het Examen NaSk1 terug kunnen komen. Schrijf deze op en overhoor jezelf. Kijk of je van elk begrip precies kunt uitleggen hoe, wat en waarom. In onze samenvatting zijn alle begrippen dikgedrukt, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.

NaSk1 examentip #3: Wat neem je mee naar het examen

Voor het examen NaSk1 heb je een paar zaken nodig: een rekenmachine, pen, potlood, gum en geodriehoek. Je zult met grootheden moeten rekenen en dat gaat sneller als je je rekenmachine bij je hebt. Ook kan het zijn dat je iets moet tekenen. Met een potlood en geodriehoek kun je nette rechte lijnen tekenen, zodat je docent straks goed kan zien wat jij hebt getekend. Zet de lijnen met potlood, zodat je met je gum eventueel aanpassingen kunt maken als je een fout maakt. Het scheelt veel tijd als je bij een fout niet een hele tekening opnieuw hoeft te maken.

NaSk1 examentip #4: Zorg dat je oefent met rekenen

Op het examen zul je sommige dingen moeten berekenen. Denk aan het elektrisch vermogen of de spanning. Zorg dat je dit van tevoren veel oefent. Als dit makkelijk gaat, dan zul je op het examen deze vragen sneller kunnen maken en tijd besparen. Tijd heb je op het examen NaSk1 namelijk hard nodig.

Heb jij nog goede NaSk1 examentips VMBO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

Zorg dat je bovenstaande tips leest voordat je het examen NaSk1 gaat maken. Kun je toch nog wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op het eindexamen? We hebben ook een samenvatting van de examenstof VMBO NaSk1. Deze helpt je bij de uitleg van de examenstof.

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen NaSk1 VMBO TL/GL. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl