Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Frans VWO 2024

De beste examentips op een rij

Voel jij je al zeker genoeg om het examen Frans te maken? De examenstof heb je wellicht al in je hoofd zitten. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Daarom hebben wij voor jou de beste examentips verzameld en geselecteerd. Bestudeer deze examentips goed en voorkom dat je veelgemaakte fouten zal maken op het examen. Zo helpen we jou ontspannen het examen in te gaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Frans VWO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die van toepassing zijn op elk vak.

Top 5 examentips Frans VWO

Examentip Frans #1: Lees oude vragen door

Lees de vragen van oude examens een paar keer goed door en zorg dat je de vraagstelling snapt. Op deze manier weet je al een beetje wat je kunt verwachten op het examen Frans.

Examentip Frans #2: Let op signaalwoorden en extra informatie

Alle informatie in een tekst kun je gebruiken bij het beantwoorden van examenvragen over die tekst. Let daarom goed op plaatjes en op de eerste en laatste zinnen in elke alinea. Vaak bevatten deze belangrijke informatie. Ook signaalwoorden geven vaak aan waar een tekst over gaat.

Examentip Frans #3: Zorg voor een grote woordenschat

Elk moeilijk woord dat je al kent, hoef je niet op te zoeken tijdens het examen. Zo bespaar je tijd en kun je sneller teksten lezen. Zorg dus dat je van tevoren de betekenissen van zoveel mogelijk moeilijke woorden leert.

Examentip Frans #4: Zorg dat je niet alle woorden opzoekt in je woordenboek

Het kost tijd om woorden op te zoeken. Je hebt niet de tijd om alle woorden die je niet kent op te zoeken. Zoek dus selectief de woorden op waarvan jij echt de betekenis wilt weten. Dat zijn woorden die je nodig hebt om de vraag te begrijpen of voor algemeen tekstbegrip. Zoek dus niet zomaar elk woord op dat je niet kent. Daarmee verspil je kostbare tijd!

Examentip Frans #5: Gebruik een app

Er zijn veel apps die je kunnen helpen om Frans te leren. Veel van die apps zijn ook gratis. Ze kunnen je helpen bij je begrip van de Franse taal of met je het vergroten van je woordenschat. Het is veel leuker om te leren met een app dan met je boek!

Heb jij nog meer goede examentips Frans VWO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Frans VWO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Frans VWO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor:

© 2024 ExamenOverzicht.nl