Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

7 originele zomerbaantjes voor de zomer van 2023

Originele zomerbaantjes voor de zomer van 2023

Na je examens heb je natuurlijk een veel langere vakantie dan normaal. Met al deze extra tijd kunnen we goed begrijpen dat je iets zoekt om dit op te vullen. Een praktische manier om je tijd te vullen, is door middel van een zomerbaantje. Als je dan ook nog eens een baantje vindt die je met plezier doet, kan je met plezier geld maken en ook nog eens van je zomer genieten. Maar wat voor baantje is nou jouw ideale zomerbaan? Check hier onze top 7 met originele zomerbaantjes voor de zomer van 2023.

IJsverkoper

IJsverkoper heb je een baan die niet alleen leuk is, maar waar je ook nog eens kan genieten van een divers aanbod van ijs. Naast dat je natuurlijk alle ijssmaken even hebt geproefd, ben je als ijsverkoper verantwoordelijk voor het verkopen van ijs aan de ijsliefhebbers en zorg je dat zij tevreden zijn. Je werkzaamheden variëren van het scheppen en verpakken van ijs, het zorgen voor voldoende voorraad rond de werkplek en een aantal schoonmaaktaken. Daarbij hoef je in een ijssalon vaak geen volle dagen te draaien, dus is het de perfecte baan als je de rest van de dag van de zon wil gaan genieten.

Badmeester

Ben jij een echte waterrat en ben je bereid om een klein beetje extra moeite te doen voor je bijbaantje? Denk aan het behalen van een aantal diploma’s, zoals een EHBO-diploma of een diploma voor reddingszwemmen, dan is een zomerbaan als badmeester perfect voor jou. Als badmeester of -juffrouw waarborg jij de veiligheid van de zwemmers en zorg je dat hen niets overkomt. Jij bent hun redder in nood! Daarbij is het als badmeester mogelijk om bij een zwembad, tropisch waterparadijs of strand te werken, de keuze is reuze!

Tuinier

Vind jij het heerlijk om in de zomer lekker buiten te zijn en ben je daarbij graag bezig met de natuur? Dan is tuinier een zomerbaan waar je zeker eens naar kan kijken!  Je werkt overdag, buiten in het zonnetje. De werkzaamheden die jij als vakantiewerker uitvoert variëren van dag tot dag. De ene dag ben je bezig met het verwijderen van onkruid. De andere dag ben je bezig met het maaien van het gras of het snoeien van een heg. Lekker met je handen bezig zijn en weer vroeg klaar zijn. Vroeg op de dag beginnen betekent namelijk ook vroeg klaar zijn en dan heb je 's middags nog genoeg tijd om leuke dingen te doen, ideaal voor je vakantie!

Dierenoppas

Ben jij nou helemaal gek op dieren en lijkt werken met dieren je echt de ideale zomerbaan? Dan kun je je aanmelden als dierenoppas. Als dierenoppas ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren waar je op past. Denk hierbij aan het geven van eten en eventuele medicatie, het schoonhouden van het huisdier en het vermaken van het huisdier. Als echte dierenliefhebber is dit natuurlijk geen probleem en zal je naast het oppassen op het huisdier, ook enorm veel plezier beleven!

Festivalmedewerker

Hou jij nou echt van een feestje en houd je van een lekker muziekje op de achtergrond? Dan kan je eens kijken naar het werken als festivalmedewerker! Als festivalmedewerker sta je op de gaafste festivals en krijg je hier ook nog eens voor betaald! Als festivalmedewerker kan je ingezet worden op diverse plekken, denk aan:

  • Barmedewerker
  • Barhoofd
  • Kassamedewerker
  • Ticketscanner
  • Foodmedewerker
  • Hostess
  • Op- en afbouwmedewerker

Daarbij kan het ook nog eens zo zijn dat je gratis festivalkaarten van de organisatie krijgt, als je een halve dag werkt (in plaats van je salaris). Een halve dag werken en daarna lekker van het feest genieten? Dit klinkt als een goede deal!

Marktverkoper

Een bijbaan die niet veel scholieren hebben, is die van een marktverkoper. Je kent ze wel, de mensen die op de markt staan met kleding, kaas, snoepjes of leuke prullaria. Heb je een vlotte babbel en vind je het leuk om mensen dingen te verkopen? Dan is deze baan vast iets voor jou! Als marktverkoper sta je in de ochtend, de middag of de hele dag op de markt (dit verschilt per kraam). Je houdt je bezig met het verkopen van de producten op de kraam en het schoonhouden van de vitrine en de producten. Dit doe je allemaal in de buitenlucht, terwijl je lekker aan het kletsen bent met de klanten en je collega’s, klinkt als een ultra zomers baantje!

Na het lezen van dit blog, hopen we dat jij je ideale zomerbaantje hebt gevonden. We wensen je veel plezier en succes deze zomer en laat het ons vooral weten als je een baan uit onze top 7 bent gaan doen! Nog tijd over naast je zomerbaantje? Check ons blog en doe ideeën op om er een onvergetelijke zomer van te maken.

© 2024 ExamenOverzicht.nl