Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

10 activiteiten voor een onvergetelijke zomer!

10 activiteiten voor een onvergetelijke zomer!

Of je nu wel of niet geslaagd bent, na je examens heb je de langste zomervakantie ooit. Alle tijd om op vakantie te gaan, te feesten en te chillen met je vrienden. Dit is hét moment om te genieten van je vrije tijd. Misschien staat je agenda al helemaal volgepland met leuke dingen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je nog niet helemaal weet wat je moet doen met al die vrije tijd. Daarom geven we je in dit blog 10 leuke activiteiten om er een onvergetelijke zomervakantie van te maken!

Onvergetelijke zomer

1. Let's go to the beach

Stranddag

Lekker uitwaaien of zonnebaden, een dagje strand is altijd een goed idee. Trommel je vrienden op en ga een dagje naar Zandvoort, Scheveningen of Katwijk. Deze stranden zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Check de website van de NS om je reis te plannen. Wil je niet te ver reizen of heb je geen zin in zand tussen je tenen? Zoek een plas, meer of rivier bij jou in de buurt op en ga daar lekker chillen. Laat die tan maar komen!

2. Organiseer een picknick

Picknick

Neem je favoriete snacks mee en ga lekker picknicken met vrienden in het park bij jou in de buurt. Doe gezellig samen boodschappen of laat iedereen zijn of haar favoriete snacks meenemen. Zo kan de voorpret alvast beginnen en blijft er nog een verassing over voor iedereen.

3. Maak een roadtrip

roadtrip

Ga erop uit en maak een roadtrip. Deze kun je zo klein of groot maken als je wil. Bij een roadtrip denk je misschien al snel aan een autorit door verschillende landen en overnachtingen. Dat is natuurlijk super leuk, maar wel prijzig en een rijbewijs is in dit geval wel een vereiste! Je kunt het ook iets kleiner aanpakken. Pak eens de bus en stap ergens uit waar je nog nooit geweest bent, ga een stuk skeeleren waar je normaal niet zo snel komt of doe dit met je fiets of scooter. Hoe goed ken je de omgeving waar je woont eigenlijk?

4. Movienight!

filmavond

Tijdens zo een lange vakantie zit er in Nederland vast wel een regenachtige dag tussen. Kies je favoriete filmreeks met zoveel mogelijk delen en kijk deze in één keer uit. Inspiratieloos? Nodig je vrienden uit en kies allemaal een film zodat jullie verschillende films hebben om te kijken. Kun je nou niet wachten of is het de hele zomer mooi weer, bouw dan een buitenbioscoop in de tuin. Zorg voor wat schaduw en een comfy setting om je buitenbios van alle gemakken te voorzien.

5. Ga kamperen

kamperen

Op vakantie gaan hoeft niet mega luxe te zijn. Je kunt ook een nachtje gaan kamperen met je vrienden. Misschien heeft één van jullie wel een hele grote achtertuin of wonen jullie dichtbij een bos of ander soort natuurgebied. Check wel even of je zomaar op die plaats mag kamperen. Je wil er natuurlijk geen boete aan overhouden, dan wordt het alsnog een dure vakantie. 

6. Leer een nieuwe skill

Nieuwe skill

En nee, dan hebben we het niet over je wiskunde skills of Nederlands. Dat heb je afgelopen jaar al wel genoeg gedaan (als het goed is). Kom erachter wat je leuk vindt om te doen en ga het oefenen zodat je er steeds beter in wordt. Vind je het bijvoorbeeld heel leuk om te fotograferen, tekenen of koken en zou je hier beter in willen worden? Dit is het ideale moment om te beginnen met oefenen. Misschien ben jij wel de nieuwe Picasso.

7. Maak al je vrienden in op spelletjesavond

spelletjesavond

Organiseer een spelletjesavond en laat je vrienden maar eens zien wie de winnaar is. Winnen is belangrijker dan meedoen toch? Of was het nou andersom… Je kunt kiezen voor een avondvullend spel, zoals Monopoly of Risk óf kies juist voor allemaal kleinere spellen en maak er een competitie van. Wie is de UNO koning of koningin en wie haalt de meeste punten bij Yahtzee?

8. Ontdek een nieuwe stad

ontdek een stad

Ga naar een stad waar je nog nooit geweest bent en ontdek deze zonder voorbereiding. Waarschijnlijk heb je op TikTok binnen no-time de leukste hotspots gevonden, maar hoe leuk is het om zelf een nieuwe plek te ontdekken? Verdwaal zonder navigatie en vooronderzoek in de straten van de door jou gekozen stad. Wil je de dag helemaal verassend houden? Laat iemand anders een stad uitkiezen en deze pas net voor je vertrekt onthullen. Zo weet je zeker dat je niet in de verleiding komt om toch voorbereidingen te treffen.

9. Organiseer een tuinfeest

tuinfeest

Festival vibes maar dan bij jou thuis? Nodig je vrienden uit voor een feest bij jou in de tuin. Je kan dit natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wil. Of dit met 5 vrienden of 50 is, gezellig maak je het uiteindelijk toch zelf! Voor de originaliteit kun je er ook nog een thema aan hangen. Hoe klinkt disco fever, 1001 nachten of around the world? Er is vast wel een thema waarvoor jij al een outfit hebt liggen, nu de rest nog.

10. Houd een spa dag 

spa dag

Na die examenperiode heb je wel wat ontspanning verdiend. Hoe klinkt een dagje spa? En nee, dan bedoelen we niet een mega duur wellness center met alles erop en eraan. Of wel, dat laten we aan jou. Maar hoe leuk is het om die spa dag lekker naar huis te halen? Haal je favoriete snacks en thuis spa producten, zoals maskertjes in huis. Zo kom jij volledig tot rust zonder je budget helemaal te buiten te gaan.

Hopelijk heb je in dit blog wat leuke ideeën opgedaan om er een onvergetelijke zomervakantie van te maken. Wij van ExamenOverzicht wensen je in ieder geval een hele fijne vakantie! Ga jij nou liever werken deze zomer? Lees dan ons blog over originele zomerbaantjes.  

© 2024 ExamenOverzicht.nl