Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

4 entertainment beroepen die je nog niet kende!

4 entertainment beroepen die je nog niet kende!

Stel je voor dat je bij je geboorte al je hele leven uitgestippeld had. Dan zou het heel makkelijk zijn om een beroep te kiezen. Helaas is dit voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen voor bekende beroepen, zodat zij zeker weten dat ze goed zitten. Maar misschien is er wel een beroep dat je nog niet kende, maar dat wel heel goed bij je past. Wij hebben hier een overzicht met 4 beroepen in de richting entertainment die je misschien niet kende.

entertainment

Akoestisch adviseur

akoestisch adviseur

Ken je die ene buurman die altijd keihard muziek aan het maken is? De muren zijn dun en de akoestiek laat je een beetje huilen. Als akoestisch adviseur ben jij de aangewezen persoon om daar wat aan te doen! Een akoestisch adviseur geeft advies over geluid en akoestiek. Je verricht metingen op locatie, voert het onderzoek verder uit op kantoor en geeft vervolgens advies aan de klant. Zo werk je aan het verminderen van geluidshinder in woningen of juist aan het verbeteren van de geluidskwaliteit in een muziekgebouw. Zo heb jij in ieder geval geen last meer van die ene buurman, win-winsituatie.

Dramaturg

dramaturg

Ben je niet alleen muzikaal, maar heb je ook passie voor dansen, zingen, acteren en drama? Dan is dramaturg misschien wel het juiste beroep voor jou! Een dramaturg adviseert betrokkenen bij een toneelproject over diverse onderwerpen. Je adviseert dan bijvoorbeeld de regisseur over of bij de keuze van een toneelstuk, maar ook over de uitvoering ervan en het soort publiek dat verwacht en bereikt wordt. Zo denk je bijvoorbeeld na over hoe de kostuums, het decor en de rollen het beste op elkaar afgestemd kunnen worden. Een rol komt heel anders uit de verf wanneer de acteur een stoer leren jack aanheeft dan wanneer hij in een Hawaii blouse rondloopt. Als dramaturg heb je oog voor detail en haal je het beste uit een toneelstuk naar voren!

Kunstdetective

Kunstdetective

Wist je dat zo’n dertig procent van de kunst wereldwijd vals is? Als kunstdetective kan jij hier een stokje voor steken! Een kunstdetective is iemand die zoekt naar vervalste kunstobjecten, zoals schilderijen en sculpturen. Als kunstdetective adviseer je musea, verzamelaars, handelaren en veilinghuizen bij de aankoop van kunststukken. Daarnaast speur je de vervalsers op om ze te ontmaskeren. Kun jij de spanning aan? 

Croupier

croupier

Feeling lucky today? Als croupier begeleid je speeltafels in het casino en zorg je dat alles volgens de spelregels verloopt. Je bent eigenlijk een soort scheidsrechter. Maar vergis je niet! Het werk van een croupier is niet zo makkelijk als het misschien klinkt. Je moet super goed kunnen hoofdrekenen om te zorgen dat het geld juist verdeeld wordt. Je bent verantwoordelijk voor een eerlijk verloop van het spel. Houd jij het hoofd koel en blijf je geconcentreerd?

Hopelijk hebben we je een duwtje kunnen geven in de richting van jouw droombaan. Is natuur en milieu nou niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! We hebben in zeven verschillende richtingen vier banen gevonden die je nog niet kende. Volgende week komt alweer het laatste blog in deze serie online. Deze zal gaan over technologische beroepen. Stay tuned!

© 2024 ExamenOverzicht.nl