Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

4 technische en agrarische beroepen die je nog niet kende!

4 technische en agrarische beroepen die je nog niet kende!

Stel je voor dat je bij je geboorte al je hele leven uitgestippeld had. Dan zou het heel makkelijk zijn om een beroep te kiezen. Helaas is dit voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen voor bekende beroepen, zodat zij zeker weten dat ze goed zitten. Maar misschien is er wel een beroep dat je nog niet kende, maar dat wel heel goed bij je past. Wij hebben hier een overzicht met 4 beroepen in de technische en agrarische richting die je misschien niet kende.

Technische en agrarische beroepen

Boordwerktuigkundige

Boordwerktuigkundige

Als je een echte techniektijger bent, is de keuze in het werkveld ruim. Er zijn meer opties dan timmerman of loodgieter. Misschien is het beroep boordwerktuigkundige (vliegtuig) wel echt iets voor jou. De hoofdtaak van een boordwerktuigkundige is het vóór de vlucht volledig controleren van de technische staat van alle systemen. Denk aan het luchtdruksysteem, het brandstofsysteem, de motoren, het landingsgestel, het hydraulische systeem, het elektrische systeem en de navigatie- en communicatieapparatuur. Hier kun jij je technische brein dus helemaal op loslaten!

Carrosseriebouwer

Carrosseriebouwer

In de categorie voertuigen vallen meer technische banen. Ook als carrosseriebouwer ben jij hier de gehele dag mee bezig. Het werk van een carrosseriebouwer is enorm afwisselend (yes). Carrosserie is eigenlijk de constructie van een motorvoertuig, zonder de ingebouwde onderdelen. Een carrosseriebouwer houdt zich bezig met het (de)monteren van  carrosserie- en interieuronderdelen, repareren/herstellen van schades, het onderhouden van voertuiginstallaties en het opbouwen van carrosserieën. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan ben jij misschien wel dé carrosseriebouwer van de toekomst.

Houttechnoloog

houttechnoloog

Houd jij ervan om het werken met je handen te combineren met het werken met je hoofd? Dan hebben wij een beroep gevonden waar je misschien niet snel aan dacht, namelijk een houttechnoloog! Hout is een materiaal wat enorm veel gebruikt wordt in onze samenleving, je kan er bijna alles wel van maken of mee doen. Als houttechnoloog ben je hier dan ook de hele dag mee bezig. Je weet alles over de levenscyclusanalyse van hout en leert dagelijks innovatieve en duurzame technieken in de houtverwerkende sector. Ook de basisprincipes van het circulair ontwerpen en bouwen komen aan bod. Ben jij uit het juiste hout gesneden om houttechnoloog te worden?

Tuinbouwkundige

Tuinbouwkundige

Projecten doen in het binnen- en buitenland, bezig zijn met innovatie en verhogen van efficiëntie op gebied van groei, oogst en opslag van verschillende gewassen. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Denk eens aan het beroep tuinbouwkundige. Als tuinbouwkundige ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen projecten en werk je bijvoorbeeld op Universiteiten, landbouwscholen of veiligheidsorganisaties. Veel verschillende mogelijkheden dus! Ontwikkel jij het nieuwste plantenras of ontdek je eerst een bestrijding voor een zeldzame ziekte? 

Hopelijk hebben we je een duwtje kunnen geven in de richting van jouw droombaan. Is technisch en agrarisch nou niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! We hebben in zeven verschillende richtingen vier banen gevonden die je nog niet kende. Volgende week bespreken we 4 financiële beroepen die je nog niet kende. Houd ons blog dus goed in de gaten de komende weken!

© 2024 ExamenOverzicht.nl