Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

4 sport en voeding beroepen die je nog niet kende!

4 sport en voeding beroepen die je nog niet kende!

Stel je voor dat je bij je geboorte al je hele leven uitgestippeld had. Dan zou het heel makkelijk zijn om een beroep te kiezen. Helaas is dit voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen voor bekende beroepen, zodat zij zeker weten dat ze goed zitten. Maar misschien is er wel een beroep dat je nog niet kende, maar dat wel heel goed bij je past. Wij hebben hier een overzicht met 4 beroepen in de richting sport en voeding die je misschien niet kende.

sport en voeding

Sport en voeding

sport en voeding

Sporten en gezond leven. Voor veel mensen is dit een hobby die veel tijd in beslag neemt. Maar wat nou als je van je hobby je baan kan maken? In de richting sport en voeding kan dit! In dit werkveld kan je dagelijks bezig zijn met sportgerelateerde zaken of met voeding en eten. Lijkt dit je interessant? Bekijk dan onze selectie van beroepen in deze richting.

Hippotherapeut

hippotherapeut

Sport en voeding is een hele populaire richting voor veel jongeren. Sportief bezig zijn is een groot deel uit het leven van veel jongeren en daarom kiezen zij er dan ook vaak voor om een studie in die richting te doen. Maar stel je kijkt iets verder dan een Personal Trainer of een Fysiotherapeut, waar zou je dan naar kunnen kijken? Denk bijvoorbeeld is aan een Hippotherapeut. Een Hippotherapeut is iemand die kinderen en volwassenen met een fysieke beperking fysiotherapie op een paard geeft. Paardrijden is namelijk een sport waarbij je veel spieren gebruikt en het helpt je om je lichaamshouding te verbeteren. Enorm leuk als je graag met mensen en dieren werkt!

Sportmedicus

sportmedicus

Ben je nou echt van het sporten en help je graag mensen om gezond en veilig te kunnen blijven sporten? Dan is Sportmedicus (Sportarts) misschien wel het juiste beroep voor jou! Sportartsen houden zich bezig met het verrichten van (blessure) consulten, preventieve sportmedische onderzoeken, inspanningstesten en advisering met betrekking tot sportbeoefening. Een andere taak van de sportarts is de sportmedische begeleiding van teams en individuele sporters. Met deze baan ben je dus constant bezig met sporten en alles wat daarbij komt kijken.

Zweminstructeur

zweminstructeur

Voel jij je soms net als een vis in het water en lig je het liefst de hele dag in het zwembad? Dan is zweminstructeur een ideale baan voor jou! Een Zweminstructeur legt zwemtechnieken en -bewegingen uit aan de deelnemers van de les en doet ze eventueel voor. Vervolgens zullen de deelnemers de verschillende lesopdrachten uitvoeren en is het de taak van de zweminstructeur om de voortgang van de deelnemers in de gaten te houden, deelnemers bij te sturen of de lessen aan te passen. Daarnaast kijk je ook naar veiligheid en ben je er als zweminstructeur voor om ongevallen en gevaarlijke situaties te voorkomen. De hele dag lekker dobberen klinkt voor een waterrat zoals jij toch als muziek in je oren?

Keurmeester van Waren

keurmeester van waren

Ben je liever bezig met voeding en met name de kwaliteit hiervan? Dan kan je is kijken naar Keurmeester van Waren. Als keurmeester van waren ben jij verantwoordelijk voor het controleren van de wettelijke voorschriften van voedsel en waren zoals deze zijn vastgelegd in de Warenwet. Als keurmeester ben je veel op pad en ben je constant nieuwe dingen aan het proeven/controleren, heel (lekker) variërend dus!

Hopelijk hebben we je een duwtje kunnen geven in de richting van jouw droombaan. Is sport en voeding nou niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! We hebben in zeven verschillende richtingen vier banen gevonden die je nog niet kende. Ons volgende blog zal gaan over de richting techniek en agrarisch. Houd ons blog dus goed in de gaten de komende weken!

© 2024 ExamenOverzicht.nl