Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

4 natuur en milieu beroepen die je nog niet kende!

4 natuur en milieu beroepen die je nog niet kende!

Stel je voor dat je bij je geboorte al je hele leven uitgestippeld had. Dan zou het heel makkelijk zijn om een beroep te kiezen. Helaas is dit voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen voor bekende beroepen, zodat zij zeker weten dat ze goed zitten. Maar misschien is er wel een beroep dat je nog niet kende, maar dat wel heel goed bij je past. Wij hebben hier een overzicht met 4 beroepen in de richting natuur en milieu die je nog niet kende.

4 natuur en milieu beroepen die je nog niet kende

Natuur en milieu

natuur en milieu

Jongeren zijn steeds meer bezig met het milieu en de natuur. Je mag ten slotte nog een tijd op onze aarde rondlopen. Herken jij deze interesse? Goed nieuws! Er zijn veel verschillende banen te vinden in deze branche. Dan hebben we niet over een baan als bomenplanter of afvalgrijper. Er zijn veel verschillende banen waarmee je grote impact kunt maken op de natuur en het milieu.

Hydroloog

hydroloog

Wist je dat je voor meer dan de helft bestaat uit water? De aarde zelfs voor meer dan 70%! Water is dus een hele belangrijke factor in onze samenleving. Als hydroloog houd je je bezig met water en de waterhuishouding op aarde. Je bent deskundige op dit gebied, doet hier onderzoek naar en geeft passende adviezen. Ook houd je je veel bezig met de drinkwatervoorziening en meet je hoeveel regen er valt. Zo werk je bijvoorbeeld aan het verbeteren van dijken en het waterpeil. Als hydroloog ben je dus net een vis in het water!

Planoloog

planoloog

Als planoloog ben je veel bezig met het indelen van de omgeving, ook wel ruimtelijke ordening genoemd. Dit houdt in dat een planoloog kijkt naar de beste indeling van een gebied en zorgt dat er een goede verdeling ontstaat tussen werken, wonen, recreatie en natuur. Je onderzoekt een gebied en bepaalt bijvoorbeeld of hier het beste een woonwijk gebouwd kan worden of dat het beter een natuurgebied kan blijven. Als planoloog ben je dus bezig met the best of both worlds.

Astrofysicus

Astrofysicus

Waar je als planoloog meer down to earth bent, zweef je als astrofysicus door het heelal. Zweven bedoelen we natuurlijk figuurlijk. Een astrofysicus probeert processen die zich afspelen in de sterren te verklaren. Dit doe je aan de hand van natuurkundige wetten, maar ook aan de hand van waarneembare processen in het heelal. Veel astrofysici zijn gespecialiseerd in een specifiek onderwerp. Zo verklaar je bijvoorbeeld zwarte gaten of de ontwikkeling van sterren. Als astrofysicus gaat er een heel heelal voor je open!

Bos- en landschapsadviseur

Bos- en landschapsadviseur

Liggen bosbouw en landbouw helemaal in jouw straatje, maar werk je liever met mensen? Dan is een baan als bos- en landschapsadviseur misschien wel écht iets voor jou! Je bent helemaal op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied en geeft advies aan mensen die binnen dit vakgebied werkzaam zijn. Elke dag als bos- en landschapsadviseur is anders. Zo bezoek je de ene dag een boerderij en de andere dag geef je advies aan een minister!

Hopelijk hebben we je een duwtje kunnen geven in de richting van jouw droombaan. Is natuur en milieu nou niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! We hebben in zeven verschillende richtingen vier banen gevonden die je nog niet kende. Het volgende blog zal gaan over de richting sport en voeding. Houd ons blog dus goed in de gaten de komende weken!

© 2024 ExamenOverzicht.nl