Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

4 mens en hulpverlening beroepen die je nog niet kende!

4 mens en hulpverlening beroepen die je nog niet kende

Stel je voor dat je bij je geboorte al je hele leven uitgestippeld had. Dan zou het heel makkelijk zijn om een beroep te kiezen. Helaas is dit voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen voor bekende beroepen, zodat zij zeker weten dat ze goed zitten. Maar misschien is er wel een beroep dat je nog niet kende, maar dat wel heel goed bij je past. Wij hebben hier een overzicht met 4 beroepen in de richting mens en hulpverlening die je nog niet kende.

mens en hulpverlening

Mens en hulpverlening

mens en hulp

Mens en hulpverlening is een enorm belangrijke tak in het werkveld. Dit is een werkveld speciaal voor mensen die graag andere mensen helpen en dit ook echt zien als hun passie. Past deze richting nou goed bij jou? Lees dan hier onze 4 minder bekende beroepen in de richting mens en hulpverlening.

Brandwondenverpleegkundige

brandwondverpleegkundige

Ben jij nou een enorm zorgzaam type en werk je het liefst veel met mensen? In de zorg is er veel verdieping op verschillende afdelingen. Zo kun je jezelf als verpleegkundige specialiseren in brandwondenverpleegkunde. Als brandwondenverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het verplegen van mensen die verschillende soorten brandwonden hebben opgelopen. Dit kunnen eerstegraads tot en met derdegraads brandwonden zijn. De taken waar een brandwondenverpleegkundige zich mee bezighoudt, variëren van het aanleggen/verschonen van het verband, het toedienen van medicijnen en het geruststellen van het slachtoffer en de familie. Brandwondenverpleegkundige is zeker een beroep met impact, waarmee jij je steentje bijdraagt aan de maatschappij.

Meldkamercentralist

meldkamercentralist

Als je graag mensen helpt, maar bijvoorbeeld niet goed tegen bloed kan, zijn er genoeg andere banen waarbij je mensen vanaf een afstandje kan helpen. Onze favoriet is het beroep meldkamercentralist. Als meldkamercentralist ben jij het eerste aanspreekpunt voor mensen die in nood zijn. Op jouw werk begint alles, maar komt ook alles samen. Jouw hoofdtaken zijn luisteren, doorvragen, doorverbinden en actie ondernemen met de politie, brandweer of het ziekenhuis. Als meldkamercentralist ben jij de held van de dag!

Creatief therapeut

creatief therapeut

Mensen helpen kan natuurlijk op vele manieren, dit hoeft niet als hulpdienst te zijn. Als je ook graag creatief bezig bent is een creatieve therapeut misschien wel de juiste functie voor jou! Een creatief therapeut heeft als doel om cliënten te helpen met het uiten van emoties en het verwerken van traumatische of ingrijpende ervaringen met behulp van creatieve middelen. Onder creatieve middelen kan je bijvoorbeeld denken aan dansen, een rollenspel of schilderen. Zo kan je werk en plezier combineren op jouw manier!

Persvoorlichter

persvoorlichter

We kunnen ons voorstellen dat je wellicht graag op een andere manier met mensen werkt. Denk dan aan een adviseur of een ander communicatiegericht beroep. Als dit je leuk lijkt en je het niet erg vindt om voor een grote groep een duidelijk praatje te houden, kun je denken aan een persvoorlichter. Als persvoorlichter ben je verantwoordelijk voor de communicatie van een bedrijf of organisatie naar de buitenwereld. Het is daarom belangrijk dat een persvoorlichter op de hoogte is van wat er binnen het bedrijf speelt en weet hoe hij nieuws zo diplomatiek mogelijk aan het publiek kan overbrengen. Als je het leuk vindt om alle ins-en outs van een bedrijf te weten, is deze baan top voor jou!

Hopelijk hebben we je een duwtje in de richting van jouw droombaan kunnen geven. Is mens en hulpverlening nou niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! We hebben in zeven verschillende richtingen vier banen gevonden die je nog niet kende. Het volgende blog zal gaan over de richting natuur en milieu. Houd ons blog dus goed in de gaten de komende weken!

© 2024 ExamenOverzicht.nl