Gratis verzending vanaf 30 euro
Digitaal te lezen in de app
Zorg op het examen Wiskunde B dat je zonder problemen algebraïsche berekeningen kunt uitvoeren. Zo moet je in staat zijn om te rekenen met breukvormen, wortelvormen, bijzondere producten, machten en logaritmen. Zorg ook dat je eerstegraadsvergelijkingen en tweedegraadsvergelijkingen op kunt lossen.
Op het examen moet je kunnen rekenen met machtsfuncties, exponentiële functies, logaritmische functies, wortelfuncties, gebroken functies en goniometrische functies. Zorg dat je oefent met elk van deze typen functies!
Op het examen moet je translaties en vermenigvuldigingen kunnen uitvoeren aan functies. Dit moet je kunnen voor alle typen standaardfuncties. Oefen hier dus van tevoren mee!
De afgeleide van de functie f(x) beschrijft voor iedere waarde van x de waarde van de helling van f. Op het examen moet je in staat zijn om de afgeleide te berekenen van complexe functies. Je moet de basisregels van differentiëren kennen, en de kettingregel, somregel, verschilregel, quotiëntregel en productregel kunnen toepassen. Ook moet je de tweede afgeleide kunnen berekenen.
De afgeleide en de integraal zijn omgekeerde bewerkingen. Op het examen moet je kunnen primitiveren en de hoofdstelling van de integraalrekening kennen.
Wiskunde B is een vak dat je veel moet oefenen. Probeer met Wiskunde vooral de tijd te nemen er echt even voor te gaan zitten. Zorg dat je ook af en toe een paar uur achter elkaar oefent, zodat je went aan de tijdsduur van 3 uur op het eindexamen. Probeer ook hele examens Wiskunde B te oefenen van de afgelopen jaren. Zo raak je bekend met de vraagstellingen op het examen. Zorg ervoor dat je ook de antwoorden in het antwoordmodel goed doorneemt en begrijpt, dan leer je niet alleen de oplossingen beter begrijpen, maar ook de manier waarop de leraar jouw toets moet nakijken. Als je een vraag niet snapt, vraag je Wiskunde leraar dan om uitleg.
Vergeet je grafische rekenmachine niet. Zorg voor voldoende batterijen in je grafische rekenmachine en neem eventueel reserve batterijen mee. Neem ook een passer, geodriehoek, potlood, gum en natuurlijk je markeerstift mee naar het examen, zodat je zeker weet dat je alles bij de hand hebt om netjes en overzichtelijk te werken.
Kijk naar hoeveel punten je kunt verdienen met een vraag. Vaak zegt dit aantal iets over het aantal stappen dat je moet uitvoeren in de berekening.
Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.
De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Wiskunde B VWO legt je alle examenstof kort en bondig uit!
De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Wiskunde B VWO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor: