Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

4 financiële beroepen die je nog niet kende!

4 financiële beroepen die je nog niet kende!

Stel je voor dat je bij je geboorte al je hele leven uitgestippeld had. Dan zou het heel makkelijk zijn om een beroep te kiezen. Helaas is dit voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen kiezen voor bekende beroepen, zodat zij zeker weten dat ze goed zitten. Maar misschien is er wel een beroep dat je nog niet kende, maar dat wel heel goed bij je past. Wij hebben hier een overzicht met 4 beroepen in financiële richting die je misschien niet kende!

Financiële beroepen

Actuaris

Actuaris

Een actuaris analyseert risico's met financiële gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van het verlagen van de pensioenleeftijd of het verhogen van de zorgtoeslag. Als actuaris analyseer je financiële gebeurtenissen uit het verleden en het heden. Op basis daarvan maak je voorspellingen over de toekomst. Kan jij deze verantwoordelijkheid aan? Dan is actuaris misschien wel een baan voor jou.

Budgetconsulent

budgetconsulent

Noemen jouw vrienden je ook wel eens Dagobert Duch? Dan ben jij misschien wel een hele goede budgetconsulent. Als budgetconsulent zet jij je financiële skills in om advies te geven over geld en budget. Je helpt anderen met hun financiële problemen. Voor hen bedenk je de best passende oplossing. Een overzicht van inkomsten en uitgaven geven is voor jou geen probleem: jij weet precies wat er binnenkomt en uitgaat. Als budgetconsulent zit je, net zoals Dagobert Duck, bovenop het geld!

Broker

Broker

Broker is het Engelse woord voor makelaar. Toch heeft een broker niets met het verkopen van huizen te maken. Een broker weet namelijk alles van aandelen en wordt dus ook wel een aandelenmakelaar genoemd. Investeren in aandelen kan veel geld opleveren, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Als broker weet je hier alles van en informeer je andere mensen. Je koopt of verkoopt dus geen aandelen, maar zorgt ervoor dat jouw klanten helemaal op de hoogte zijn van het investeren in aandelen. 

Trader

trader

Als trader ben je juist wel bezig met kopen en verkopen. Je kijkt minder naar de lange termijn en handelt in aandelen of valuta met als doel hier winst op te maken. Je let op de kleinste waardeveranderingen waardoor je meteen kunt anticiperen en de meeste winst kunt maken. Als trader houdt je de markt nauwlettend in de gaten en laat je geen kans aan je voorbij gaan. 

Hopelijk hebben we je een duwtje kunnen geven in de richting van jouw droombaan. Zijn financiën nou niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! We hebben in zeven verschillende richtingen vier banen gevonden die je nog niet kende. Volgende week vertellen we je over 4 beroepen in de richting entertainment. Houd ons blog dus goed in de gaten de komende weken!

© 2024 ExamenOverzicht.nl