Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

De 8 Meest Bizarre Manieren Om Te Spieken

Spieken op het eindexamen is niet iets wat we aanraden. Er is een hoge kans dat je wordt gepakt en de negatieve gevolgen van spieken op het eindexamen zijn groot.

Gelukkig hoef jij straks geen risico’s te nemen met spieken op het eindexamen, dankzij de hulp van ExamenOverzicht. Onze samenvattingen en oefenboeken slepen jou er met gemak en zonder stress doorheen! Ons doel is om jou te helpen slagen voor het eindexamen. Daarnaast vinden wij het altijd heel leuk om je te laten glimlachen, dus daarom hebben we hieronder voor jou de 8 meest bizarre manieren om te spieken op een rij gezet!

Spieken

1. Spiekbrief op je nagels

Op je nagels heb je niet veel schrijfruimte voor tekst. Maar als je heel precies en klein kan schrijven, is het mogelijk om de moeilijkste formules op je nagels te schrijven, zodat je deze niet hoeft te onthouden op het examen. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld.

Spiekbrief op je nagels

2. Spiekbrief aan de binnenkant van een waterfles

Als je drie uur achter elkaar moet zitten voor een examen, is het niet gek dat je af en toe een slok water wilt drinken. Een fles water meenemen is toegestaan op de meeste examens. Er zijn leerlingen die de binnenkant van het label van de waterfles hebben gebruikt als spiekbrief. Het enige wat ze dan moesten doen tijdens het examen, was het water tot iets meer dan de helft opdrinken om de notities af te kunnen lezen.

Spiekbrief aan de binnenkant van een waterfles

3. Mobiele telefoon in rekenmachine

De ultieme manier om te spieken is toch wel om gewoon je telefoon te gebruiken. Dit is wel een zeer riskante manier, want een oplichtende telefoon valt natuurlijk erg op. Toch is het een student gelukt om zijn Smartphone in een rekenmachine te proppen. Zie hieronder.

Mobiele telefoon in rekenmachine

4. Spiekbrief op zakdoekjes

Verkouden leerlingen mogen af en toe snuiten op het examen. Sommige leerlingen zagen de zakdoekjes als ultieme spiekbriefjes voor het examen en schreven de zakdoekjes vol belangrijke regels. Het was wel nodig dat ze echt in de zakdoekjes gingen snuiten, om niet opgemerkt te worden.

Spiekbrief op een zakdoek

5. Spiekbrief op een pleister

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een snijwond met pleister kan daarvan het gevolg zijn. Onderstaande leerling zag een kans in het schrijven van een geheugensteuntje aan de binnenkant van een pleister.

Spieken met een pleister

6. Spiekbrief aan de binnenkant van je shirt bij je decolleté

Deze meid ging uit van de gedachte dat examinatoren en leraren vast niet bij de borsten van vrouwen zouden durven kijken. De ideale verstopplek dus voor een spiekbriefje!

Spiekbrief bij je decolleté

7. Spieken aan de binnenkant van je haar

Niet voor iedereen weggelegd. Deze wel heel creatieve vorm van spieken is bedacht door leerlingen met een kapsel van harde rasta strengen.

Spieken met je haar

8. Spiekbrief op de bovenkant van je benen

Er zijn meiden geweest die op de bovenkant van hun benen een spiekbrief schreven en vervolgens een rokje aandeden. Tijdens het examen konden ze zo de moeilijk te onthouden stof aflezen van hun benen. Hieronder het vreemde bewijs over hoe dat eruit komt te zien.

Spieken op je benen

© 2024 ExamenOverzicht.nl