Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

8 Bestemmingen voor jouw examenreis!

8 bestemmingen voor jouw examenreis!

Als je klaar bent met je examens, kunnen we ons voorstellen dat je van je vrijheid wil genieten met je vrienden! Maar welke plek bezoeken examenleerlingen in 2023? Hier een overzicht van de bekendste examenreis bestemmingen en ook een aantal opkomende reisbestemmingen. Is een feestvakantie niet jouw ding? Dan hebben we ook nog een alternatief voor een heerlijke zomer.

8 bestemmingen voor jouw examenreis!

Wat zijn de populairste bestemmingen?

Wat zijn de populairste bestemmingen?

Als je op zoek gaat naar een vakantiebestemming voor jouw examenreis, zijn er een aantal bestemmingen die altijd populair blijven. We kunnen ons goed voorstellen dat je vast wel iemand kent die naar Albu of Cherso is geweest, aangezien het daar krioelt van de Nederlandse eindexamenleerlingen. Dit is onze top 3 populairste vakantie bestemmingen!

Albufeira

Albufeira

Albufeira, ook wel Albufissa genoemd, doet dan ook zeker eer aan zijn bijnaam. Je hebt hier de vetste feesten en ontelbaar veel clubs aan de Strip. Albufeira is een van de populairste vakantiebestemmingen voor jongeren. Lekker weer, een super mooie omgeving, feesten tot in de late uurtjes en uitkateren op de prachtige brede stranden, wat wil je nog meer? Op naar Portugal!

Chersonissos

Chersonissos

Chersonissos op het Griekse eiland Kreta is dé place to go met jouw vriendengroep! De zon schijnt hier altijd, de mensen zijn altijd vrolijk, er zitten overal leuke barretjes en winkeltjes en je kunt direct aan het water eten in de gezellige Griekse restaurantjes. Daarbij is het nachtleven hier altijd aan. Deze zomer kun je maximaal losgaan in de openlucht discotheek Starbeach. Wil jij op jouw vakantie het liefst dag én nacht feesten? Dan zit je in Chersonissos goed.

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Als je zin hebt om de overdag lekker te genieten van de zon op de heerlijke Spaanse stranden, is Lloret de Mar een prachtige bestemming voor jou. Na een dagje bakken in de zon, kan je lekker de hort op in de mooiste clubs met de wildste feesten van Spanje, het grenzeloze nachtleven is hier namelijk op zijn hoogtepunt. Lloret is de ultieme bestemming als de zomer voor jou één groot feest is. Living the free life!

Wat zijn de opkomende bestemmingen?

Opkomende bestemmingen

Het zou ook goed kunnen dat je geen zin hebt om ineens je neefje, buurmeisje of dat ene meisje uit de 3e klas tegen te komen. Dit kunnen wij zeker goed begrijpen, niet iedereen hoeft jouw vakantieverhalen te kunnen vertellen! Om lekker met je vrienden van een vakantie te genieten, zonder iedereen die je kent tegen te komen, hebben we hier ook 3 opkomende vakantiebestemmingen voor jou.

Kos

Kos

Kos is misschien iets minder bekend onder de eindexamenleerlingen, maar dat maakt het eiland zeker niet minder leuk! Het eiland Kos ademt vakantie. Deze bestemming is een paradijs vol zon, zee en feesten, allemaal met een adembenemende tropische sfeer. Op het eiland vind je het prachtige Kos-Stad, waar het toerisme vloeit. Dit is dé plek waar jij en je vrienden een bezoekje aan moeten brengen, het is hier namelijk altijd één bruisend feest! In Kos-Stad kan je voordat je de drukke Barstreet bezoekt, gezellig wandelen door de haven of over de prachtige stranden. Kos is een bijzondere, maar prachtige vakantiebestemming!

Split

Split

Door de bruisende bekende vakantiebestemmingen, vergeet je misschien wel te denken aan Split. Als je op zoek bent naar een zonvakantie aan het strand, met goede uitgaansgelegenheden en heel veel cocktails, dan is Split misschien wel de ideale bestemming voor jou! Daarnaast is Split een echt opkomende bestemming, dus als jij geen zin hebt om heel Nederland op vakantie tegen te komen, raden we Split je zeker aan!

Sunny Beach

Sunny Beach

Heb jij door de torenhoge prijzen in Nederland niet zo’n hoog budget voor een leuke vakantie met vrienden? Dan zou je eens kunnen kijken naar Bulgarije. In het prachtige plaatsje Sunny Beach zijn enorm veel jongeren te vinden. De goedkope prijzen voor eten, drinken en uitgaan zijn namelijk voor veel examenleerlingen een belangrijke factor. Naast dat alles hier lekker goedkoop is, kan je hier ook enorm veel doen. Op Sunny Beach vind je schitterende zandstranden, een bruisende boulevard om over te slenteren en een uitbundig uitgaansleven dat 24/7 doorgaat. Bulgarije is gewoon een fantastisch vakantieland. Je vindt hier ook veel te gekke waterparken. Neem een frisse duik na een avondje stappen of slide van alle glijbanen af.

Liever een examenreis in eigen land?

Examenreis in eigen land

Geen zin, tijd of geld om een verre reis te maken na je examens? Dat hoeft ook niet! Je kunt natuurlijk ook lekker in de buurt op vakantie gaan. Hier onze top bestemmingen in eigen land.

Terschelling (Appelhof)

Terschelling

Camping Appelhof is de jongerencamping midden op het eiland Terschelling in het dorpje Formerum. De camping is in de zomermaanden juli en augustus dé hotspot voor jongeren die lekker in Nederland vakantie willen vieren. De camping heeft de grootste discotheek van Terschelling en je kan op de camping tenten huren. Ook het strand, de supermarkt en het uitgaanscentrum Midsland zijn dichtbij.

Renesse (Duin en Strand)

Renesse

Samen met vrienden lekker in de buurt op een zon, zee, strand een feestvakantie? Dat doe je in 2023 op jongerencamping Duin en Strand! Duin en Strand is dé vakantiebestemming van Nederlandse jongeren. De camping ligt vlakbij Renesse en aan het strand in Zeeland. Renesse is een gezellig dorp waar jij als jongere een fantastische tijd kan beleven. Het dorpje staat vol met cafés, kroegen en discotheken. Geen enkele saaie avond hoef jij hier te beleven!

Ga je liever op stedentrip?

Stedentrip

Ben jij niet zo van het onbeperkt feesten, niet slapen en helemaal gesloopt thuiskomen na je vakantie? Dan kan je ook een stedentrip maken! Door een stedentrip te plannen langs jouw favoriete steden, kan je veel bezienswaardigheden bekijken, van de Eiffeltoren tot aan een colosseum. Qua invulling van je stedentrip kan je bijvoorbeeld denken aan Praag, Lissabon of Barcelona. De keuze is volledig aan jou!

© 2024 ExamenOverzicht.nl