Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

De top 5 examencadeaus van 2019

De top 5 examencadeaus van 2019

De examens zijn weer geweest en het wachten is op de uitslag. Als je een beetje hebt zitten meerekenen na elk examen, heb je waarschijnlijk wel een aardig beeld of je geslaagd bent of niet. En grote kans dat je inderdaad geslaagd bent. Dus… tijd om alvast een gaaf examencadeau uit te zoeken. Want al dat zwoegen de laatste tijd, dat mogen je ouders, vrienden, opa en oma best belonen! Ja toch? Maar wat moet je vragen? Hieronder hebben we een aantal opties neergezet die wij zelf wel leuk vinden. Enne, als je het ons vraagt mag je er meer dan één kiezen.

Taart en gebak

Laten we beginnen met iets wat natuurlijk op elk slagingsfeestje aanwezig moet zijn: TAART! Maar natuurlijk niet zomaar een taart. Een persoonlijke taart is het allerleukst. Één met een gekke foto van jou, tussen de boeken en samenvattingen, toen je nog aan het zwoegen was voor de examens. Of juist één van toen je net hoorde dat je geslaagd bent. Kortom, een unieke taart waar iedereen een hap van wil terwijl je vrienden en familie stilstaan bij de prestatie die je hebt geleverd. We hebben even rondgekeken en kwamen erachter dat Greetz (je weet wel, die van die kaarten) tegenwoordig ook gepersonaliseerde taarten levert. Verse taarten van erkende bakkers uit het hele land én met een unieke boodschap. We weten niet hoelang de actie loopt, maar je kunt ze nu met 10% korting bestellen als je de code TAART gebruikt. Het is maar een tip.

Gepersonaliseerde taart

Etentje

Om in de sfeer van eten te blijven, is het ook wel leuk om met een groep wat te gaan eten. Of het nu met je vrienden is of met je ouders. Zo’n ‘laatste avondmaal’ ter afsluiting van de middelbare school is memorabel. Ga je met je ouders, kun je natuurlijk een wat duurdere ervaring boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dinner train? Deze pop-up trein is ingericht als restaurant en vertrekt gedurende de zomer, telkens vanuit een andere stad in Nederland. De trein rijdt zo’n 2 uur lang door de omgeving, terwijl jij van een viergangenmenu geniet. Liever met vrienden eten en dan de stad in? Wat dacht je dan van Happy Italy? Deze fast-dining Italiaan serveert supersnel pasta’s en pizza’s en is geschikt voor grotere groepen. Daarnaast serveren ze grote porties voor een klein bedrag. Ideaal om met een groep vrienden te eten én geld over te houden voor het stappen!

Happy Italy

Vriendschap

Het afsluiten van je middelbare school is een speciaal moment. Een moment waarop jij niet alleen afscheid neemt van je oude school, maar misschien ook wel een beetje van de vriendengroep met wie je de afgelopen jaren elke dag samen rondhing. Je kiest tenslotte niet allemaal dezelfde vervolgopleiding. Dus wat is er beter dan die vriendschap van nu te vereeuwigen? Oké, dat klinkt wel misschien wat dramatisch, maar het is heel waardevol om een toffe foto met de hele groep te hebben. Je kunt bij ongeveer iedere fotostudio terecht voor een fotoshoot van jou en je beste vrienden. Maar wat veel leuker is: ga op zoek naar een fotograaf die je kunt meenemen naar je examenfeest. De fotograaf maakt dan de hele avond partypics van jou en je vrienden. Reken maar dat dat toffe foto’s worden!

Flight experience

Op deze plek hadden we de zoveelste escape-room kunnen neerzetten, het overbekende karten of lasergamen. Maar ga je dat later nou écht nog onthouden? Wij vinden dat je examencadeau iets moet zijn wat je bijblijft. Je hebt vast nog nooit in een Cessna gevlogen. Bij vliegexperience.nl in Teuge kun je vluchten boeken van 20 minuten tot een uur. Je stijgt dan samen met een piloot op en krijgt daarna zelf het stuur in handen. Wat is er nou mooier dan je nieuwverworven vrijheid in de lucht beleven? Blijf je toch liever aan de grond? Dan kun je natuurlijk ook een flight simulator proberen. En was de Cessna nog wat te klein voor jou? Op vliegsimulator.nl kun je ook kiezen voor een vliegervaring in een simulator van een Boeing 737 of een Airbus A320.

Vliegen in een Cessna

Vakantie

Een van de tofste ideeën hebben we misschien wel voor het laatst bewaard. We hoorden onlangs van een moeder die haar dochter had meegenomen naar Ibiza om daar na de examens te feesten en te genieten van zon, zee en strand. Hoe gaaf is dat? En misschien denk je dan: ik ga écht niet met m’n vader of moeder naar Ibiza. Ook goed. Maar dan raden we je tenminste aan om met wat vrienden op vakantie te gaan. Je bent tenslotte nog superlang vrij voordat je aan je vervolgopleiding begint. Via sites als Gofun en GoGo Tours kun je allerlei jongerenreizen boeken naar de bekende locaties rond de Middellandse Zee. Wil je het wat dichter bij huis zoeken? Check dan eens bij van der Valk. Daar hebben ze arrangementen voor de Efteling, maar ook voor een lang weekend Maastricht. Check deze link voor alle last-minutes. Waar ga jij heen?

Vakantie

© 2024 ExamenOverzicht.nl