Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

9 meest bizarre examenklachten aller tijden!

9 meest bizarre examenklachten aller tijden!

Waarom klagen mensen? Omdat klagen lekker is! Klagen is zelfs zo lekker dat iedereen het doet. Voetballers klagen bij scheidsrechters. Kinderen klagen bij ouders. Werknemers klagen bij werkgevers. Oppositiepartijen klagen bij coalitiepartijen. Advocaten klagen bij rechters en Twitteraars klagen bij iedereen. En eindexamenleerlingen dan? Die klagen uiteraard bij het LAKS.

Het LAKS, bij heel serieuze mensen ook wel bekend als het Landelijk Aktie Komitee Scholieren, is de officiële plek waar je kunt klagen over het eindexamen. Dus als je ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen en je hond jouw geklaag over de examens beu zijn, is het LAKS daar om naar jou te luisteren. Klagen bij het LAKS kan er soms zelfs voor zorgen dat de examennormering wordt aangepast, maar meestal zorgt het LAKS ervoor dat jij je verhaal kan doen als je het ergens niet mee eens bent. Lang niet alle klachten die binnenkomen gaan inhoudelijk over de examens. De meest opmerkelijke klachten gaan vaak over omstandigheden waarin de examens plaatsvonden. Om jou een warm welkom te heten in de wereld van examenklachten, presenteren we: de 9 meest bizarre examenklachten aller tijden!

1. Kotsende kandidaat

Zenuwachtig zijn we allemaal wel eens, maar bij sommigen gaat het wel heel ver. In 2018 heeft één van de examenkandidaten een douche van braaksel over zich heen gekregen. Een klasgenoot was blijkbaar zo zenuwachtig dat hij moest overgeven. De frisse kots-lucht verspreidde zich al snel door de examenruimte, waardoor meer mensen er last van kregen. Uiteindelijk hebben de leerlingen, inclusief de ondergekotste, het examen afgemaakt.

Bron

Kotsende examenleerling

2. Fanfareband

Superleuke hobby: meespelen in een fanfareband! Lekker slaan op trommels en blazen op toeters! Maar of eindexamenleerlingen hier ook zo blij mee zijn als ze hun examens aan het maken zijn, is een ander verhaal. Bij één school kwam namelijk ooit een fanfareband langs terwijl er mensen bezig waren met het maken van een eindexamen. Reken maar dat hier klachten over zijn binnengekomen.

Bron

Fanfare

3. Zzzzzzzzz…

Drie uur een examen maken is lang. Maar heb je je ooit ingebeeld hoe het moet zijn om drie uur lang voor je uit te staren in een ruimte waar geen decibel wordt geproduceerd? Dat vergt een flinke dosis mentale kracht van surveillanten. Bij één docent ontbrak het aan deze mentale superpower en viel in slaap, waarna hij gigantisch hard begon te snurken!

Bron

Slapende leraar

4. Eindexamenleerlingen, surveillanten en… duiven!

Irritant he? Een examen maken terwijl het warm is. Dat dacht een eindexamensurveillant ook! Hij zette de ramen van de examenzaal open voor wat frisse lucht. Vervolgens vlogen er duiven naar binnen die de doodse stilte op roek(o)eloze wijze verstoorden.

Bron

Duif

5. Examen te moeilijk voor mijn rekenmachine!

Oke, toegegeven: economie is best een lastig vak. Bij sommige opdrachten zul je je hersenen even moeten kraken om op het juiste antwoord terecht te komen. Maar dat zelfs je rekenmachine moeite gaat hebben met de berekeningen, daar ga je natuurlijk niet vanuit! Tijdens het economie examen havo in 2009, kwamen klachten binnen over vastgelopen rekenmachines, wat het gevolg zou zijn van te moeilijke berekeningen.

Bron

Rekenmachine

6. Er hangt een paard in het lokaal!

Een leerling diende een klacht in omdat er een paardenposter in de examenzaal hing. Daar hield hij niet van. Scholen bepalen zelf of leerlingen voorwerpen mogen meenemen waarvan ze geloven dat ze geluk zullen brengen. Het lijkt er dus op dat iemand haar kans schoon zag en een paardenposter meenam naar de eindexamens.

Bron

Paard

7. Vechtende eekhoorns en een zingende gans. Huh, wat?

Nee, het is geen uit de hand gelopen Disney-film, het gebeurde daadwerkelijk op deze aardbol: twee eekhoorns waren aan het knokken geslagen op het dak van een school. Knabbel en Babbel zorgden uiteindelijk voor veel ergernis bij de eindexamenkandidaten. Niet alleen eekhoorns hebben lak(s) aan jou als examenkandidaat, ook ganzen kunnen er wat van. Zo besloot er ooit een gans, net buiten het schoolgebouw, een 20-minuten-durend miniconcert weg te geven. Of zoals de klager zou zeggen: “een gans of een ander gevleugeld gedrocht die de kans zag om een serenade van 20 minuten te geven.”

Bron: eekhoorns en zingende gans

Eekhoorn

8. Het is de schuld van de vader van Max Verstappen!

Stel je voor: je zit eindelijk in een flow en bent lekker bezig met het maken van je examen, totdat je opeens een Formule 1 auto hoort langs komen. Nee, je hebt niks gemist. Het was slechts een reclamespotje waarin Jos Verstappen voorkwam in een F1-bolide. Heel vet om te zien, maar uiterst vervelend met zo’n slechte timing.

Bron

Max Verstappen

9. De surveillante is te sexy!

Surveillanten zijn geen robots, maar mensen. En ja, om een of andere reden dragen die soms een string. Zo ook ooit een surveillante tijdens de eindexamens. Zij had haar string te hoog opgetrokken, waardoor het slipje duidelijk zichtbaar was. Het examen was op dat moment wel het laatste waar de mannelijke examenleerlingen zich op konden focussen. Reden voor een klacht dus!

Bron

Lerares

Conclusie

Dat waren ze: de 9 meest bizarre examenklachten allertijden! We hopen je hiermee wat inspiratie te hebben gegeven voor de klachten die jij dit jaar gaat indienen. Zoals we al zeiden, is deze klachtenlijn er inmiddels vooral om je ei kwijt te kunnen over deze stressvolle periode. Klachten zullen in sommige gevallen echter effect hebben op het eindcijfer van je examen. In de zeldzame gevallen dat dit gebeurt, gaat het vaak om examens waarbij een hoog percentage van de examenleerlingen een klacht heeft ingediend over hetzelfde issue. Dus: klagen omdat het kan en soms omdat het nodig is!

© 2024 ExamenOverzicht.nl