Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

De eerste maanden van Kim op de HvA

Kim, blogger bij TKMST, is in september begonnen met de hbo-studie Creative Business en Communicatie in Amsterdam. Langzaam vindt ze haar weg op school, op haar Macbook, op OV9292 en Google Maps.

“Ik zit bij de studievereniging van Creative Business en Communicatie: Mimagine. Dit is een vereniging zonder verplichtingen, maar mét gezellige uitjes. Zo hadden we pas onze eerstejaarsweekend. Om half 9 ’s ochtends vertrokken we en bijna iedereen zat toen al aan het bier. 150 studenten gingen in groepjes als in een film verkleed. Wij gingen als de film Shawshank redemption. In de avond waren we duiveltjes of engeltjes.”

Eerste maanden van Kim op de HvA

Bierestafette

Het was een verrassing waar we heen zouden gaan, maar uiteindelijk kwamen we uit in een weiland in Limburg. Hier hebben we het hele weekend spelletjes gedaan, gedronken en elkaar leren kennen. We sliepen in een grote herberg. Beneden was een feestkelder met een bar en een dj, waar we twee avonden feest vierden. We deden een bierestafette op een opblaasparcours en we aten pizza tussen de koeien.”

Tentamen in het AMC

“Mijn eerste tentamen ging over media en maatschappij. Het werd afgenomen in het academisch ziekenhuis AMC. Dat was een beetje vreemd omdat je in een ziekenhuis niet het gevoel hebt dat je een tentamen gaat maken. Het waren meerkeuzevragen. Dat was een beetje wennen, want op het vwo hadden we altijd open vragen. Ik haalde een 6,7, dus mijn eerste drie studiepunten zijn binnen. Ik ben een van de weinige die hbo doet met een vwo-diploma, maar ik merk er niks van. De stof is uitdagend genoeg en ik doe nu iets wat ik echt leuk vind.”

Uitgaan in Amsterdam

“Elke dag anderhalf uur heen en anderhalf uur terugreizen is soms pittig. In de trein doe ik de laatste dingetjes voor school, luister ik muziek of een leuke podcast (tip: Eindbazen). Ik ben nog niet van plan om dit jaar op kamers te gaan in Amsterdam, hoewel het reizen ’s nachts na een feestje wel vervelend blijft. Op donderdagavond gaan we altijd iets drinken met de vereniging. Dit is elke week op een andere plek, zo leer je dus ook een beetje het uitgaansleven van Amsterdam kennen.”

Video’s professioneel monteren

Nu ben ik bezig met een project voor het WNF. We moeten hiervoor een video maken voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het is erg leuk, omdat je niet alleen vanachter je computer werkt, maar ook het veld in gaat voor interviews. Het is wel lastig om alle video’s professioneel te filmen en daarna mooi te monteren. Daar krijgen we les in, maar de praktijk pakt altijd net anders uit dan je denkt. De docenten komen zelf uit het werkveld en zijn altijd bereid je te helpen. Ook kun je alle professionele apparatuur van school gebruiken.”

Over TKMST

TKMST helpt studiekiezers van ieder opleidingsniveau met het vinden van een vervolgopleiding in slechts 3 muisklikken! Onze tools, zoals de grootste studiezoekmachine van Nederland, de open dagen kalender en de professionele studiekeuzetest, helpen jou met het maken van de juiste keuze die past binnen jouw mogelijkheden en aansluiten op jouw passies en talenten.

Wil je weten wat je als student te wachten staat? Je kunt TKMST ook raadplegen voor tips en ervaringen op het gebied van studeren, gap years en het studentenleven, geschreven door scholieren en studenten zelf. Bovendien kun je met het TKMST Panel meedenken over alles voor jongeren en sparen voor cadeaus.

© 2024 ExamenOverzicht.nl