Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Het examenjaar van Shaqur (18) uit havo 5

Ook dit jaar geven we je een kijkje in het leven van je mede-examenleerlingen. Hier lees je elke week weer nieuwe interessante en leuke gesprekken met je collega-examenkandidaten. Deze week nemen we je mee in het examenjaar van Shaqur. Je zal erachter komen hoe zijn voorbereiding voor de examens eruit ziet, waar hij tegenaan loopt en wat voor tips hij geeft aan zijn mede-examenleerlingen.

Examenleerling Shaqur

Naam Shaqur
Leeftijd 18 jaar
Niveau Havo
Hobby's Ik ben een scheidsrechter van de knvb, hiernaast voetbal en basketbal ik en af en toe voor de fun.
Insta @shaqur.7

Weet je al wat je gaat doen na de middelbare school? En waarom maak je deze keuze?

Nadat ik geslaagd ben, ga ik hoogstwaarschijnlijk de opleiding Rechten volgen in Tilburg op het Fontys. Ik kies rechten, omdat ik een scheidsrechter ben waar ik me ook altijd aan de regels houd, dit vond ik een bijpassende studie. Maar natuurlijk ga ik eerst van de vakantie genieten na 6 lange jaren achter de rug te hebben gehad. Ik wil ook een vakantiebaantje gaan zoeken om nog wat extra's te verdienen voordat het nieuwe schooljaar op het HBO weer begint.

Examenleerling Shaqur

Wat ga je het meest missen van je middelbare school?

Ik denk dat ik mijn vrienden het meest ga missen van de middelbare school, want ik zit al 6 jaar op deze school. Eerst deed ik mavo, ik ben daar geslaagd en ben zo doorgestroomd naar havo 4. Gelukkig was ik niet de enige, een paar vrienden van mij zijn mee doorgestroomd. We zitten dus al 6 jaar met elkaar in de klas. Dat is niet zomaar iets, dat is toch best wel iets speciaals om elkaar 6 jaar lang dag in dag uit te zien.

"Dat is toch best wel iets speciaals om elkaar 6 jaar lang dag in dag uit te zien"

Stel, je geeft een toekomstige examenleerling drie tips. Wat zouden deze zijn?

Tip 1 die ik je zou willen meegeven is houd je werk op orde. Wanneer je achter gaat lopen in je eindexamenjaar dan ga je in de stress schieten, neem dat maar van mij aan.

Tip 2 die ik je zou meegeven is let goed op in de les. Wanneer je goed meedoet in de les is dat al het halve werk.

"Let goed op in de les."

De laatste tip die ik je mee zou willen geven is koester je laatste jaar want die gaat sneller voorbij dan je denkt. Iedereen wil zo snel mogelijk van de middelbare school af maar nee, je moet nog van het moment genieten dat je nog weinig verplichtingen hebt. Het enige wat school van ons verwacht is dat we leren, verder vragen ze niks van ons in vergelijking met de realiteit waar we later allemaal belanden in het bedrijfsleven.

"...Je moet nog van het moment genieten dat je nog weining verplichtingen hebt."

Wat ga je het minst missen van je middelbare school?

De hoeveelheid toetsen en de werkstukken die wij op school kregen, dat ga ik niet zo zeer missen maar de rest wel.

Hoe ziet jouw planning tot aan het eindexamen eruit?

Mijn planning ziet er strak uit. Ik heb een planning gemaakt vanaf de carnavalsvakantie tot aan de eindexamens, waarin ik alles combineer van leren tot aan sporten. Natuurlijk ook een beetje ontspanning tussendoor want anders word je uiteindelijk gek door de hoeveelheid dat je moet leren.

 

© 2024 ExamenOverzicht.nl