Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Het examenjaar van Romy (16) uit 4 mavo

In deze blogserie nemen we je mee in de ervaringen van eindexamenleerlingen die de examens moeten afleggen tijdens de Corona pandemie. Deze week nemen we je mee in de ervaringen van Romy. Je zal erachter komen hoe de voorbereiding van haar eindexamens eruit ziet, hoe zij tegen online les aankijkt en wat zij voor tips meegeeft aan haar mede-examenleerlingen.

Eindexamenkandidaat Romy uit 4 mavo

Naam Romy
Leeftijd 16 jaar
Niveau Mavo
Hobby's Buiten zijn.
Insta @romy_vanderploeg

Wat zou je het liefst zo snel mogelijk willen vergeten van dit examenjaar?

Alle stress en tijdsdruk met toetsen en opdrachten maken.

Wat vond jij ervan dat het merendeel van dit jaar uit online les bestond?

Ik mocht wat langer op bed liggen en had wat meer de kans om mijn eigen manier van leren uit te zoeken. Ik moet toegeven dat er niet heel veel van is gekomen hahaha

Zou je het een goede zaak vinden voor de leerlingen van volgend jaar als er bijvoorbeeld wekelijks één online les plaats zou vinden en de rest fysiek? 

Het is natuurlijk lekker om vanuit de bank thuis met een dekentje de online lessen te volgen... Maar als het gaat om presteren en aandacht geven voor de lessen zou ik zeggen dat alleen fysiek lessen beter zijn dan online.

Vind je dat je vanuit school genoeg bent voorbereid tot nu toe? Wat had er misschien anders gekund?

Ik baal ervan dat er best wel veel dingen mij zijn ontgaan door de online lessen... Daardoor ben ik niet heel goed voorbereid, ook wordt er in zo'n online les veel minder gevraagd en verteld dan in een normale les...

"Ik baal ervan dat er best wel veel dingen mij zijn ontgaan door de online lessen..."

Hoe ga jij je verder voorbereiden op de centrale examens?

Ik denk heel veel oefenen voor wiskunde met bijles heb ik er zelfs nog moeite mee... Verder tja gewoon zoveel mogelijk leren en oude examens maken.

Denk jij dat de Coronasituatie jouw kans op slagen gaat beïnvloeden? 

Ja, dat denk ik echt... Ik heb dingen anders moeten uitvoeren er was meer tijdsdruk bepaalde dingen konden niet uitgebreid behandeld worden... Dat zorgt er voor dat ik naar mijn idee straks best wat te kort kom op mijn examens...

Verwacht je dat je wel of niet gaat slagen dit jaar?

Ik sta op slagen... Maar er kan nog van alles gebeuren ik stress hem wel onwijs, aankomend jaar wil ik graag aan mijn opleiding beginnen dus de druk om te slagen ligt voor mij erg hoog. Maar ik probeer positief te blijven en ik ga dit jaar gewoon slagen!

Wat voor tips zou jij geven aan leerlingen, mochten zij in dezelfde situatie komen zoals de huidige examenleerlingen?

Ik zou zeggen, zorg ervoor dat je je schoolwerk op orde houdt dat je gaat leren zodat je een back up hebt voor jezelf dat geeft je veel minder stress en meer zekerheid;)


© 2024 ExamenOverzicht.nl